آیا قبر حضرت فاطمه سلام الله علیها پیدا شده است؟

پرسش:
آیا قبر فاطمه زهرا سلام الله علیها پیدا شده؟
اما رواه الشیخ الطوسی فی التهذیب بِإِسْنَادِهِ الصحیح عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ یَحْیَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِی نَصْرٍ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ علیه السلام عَنْ قَبْرِ فَاطِمَةَ علیها السلام فَقَالَ دُفِنَتْ فِی بَیْتِهَا فَلَمَّا زَادَتْ بَنُو أُمَیَّةَ فِی الْمَسْجِدِ صَارَتْ فِی الْمَسْجِدِ
المصدر: وسائلالشیعة ج : 14 ص : 368 ح1940.
الحكم: حدیث صحیح.

پاسخ:

این روایت در دیگر کتاب های معتبر شیعه نیز نقل شده و جزء احادیث صحیح السند است.پس موضوع جدیدی نیست که امروزه کشف شده باشد. یا دیدن و شنیدنش تعجب بر انگیز شود.
اما با توجه با حوادثی که در زمان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها رخ داد، خصوصا هنگام از دنیا رفتن و پس از آن،نشان می دهد که مطابق با وصیت حضرت، نمی بایستی افراد مخالف از محل دفنش مطلع شوند.اصرار دختر پیامبر سلام الله علیهما بر دفن شبانه و ساختن چهل صورت قبر از طرف مولای متقیان سلام الله علیه، از جمله دلایل قطعی این مسئله به شمار می رود.
با این حال اگر در بعضی از روایات (که از قول امام صادق و امام رضا سلام الله علیهما نقل شده است) دیده می شود که فاطمه زهرا سلام الله علیها در منزلش یا روضه مقدسه دفن شده است، شاید در واقع نیز چنین باشد. اما همان طور که بیان شد با توجه به پیشینه تلخی که در زندگی حضرت اتفاق به وجود آمد،این روایت توجیه می شود که یا از روی مصلحت و یا تقیه بیان شده است.
امام صادق سلام الله علیه فرمود:
حضرت فاطمه سلام الله علیها در روز بيستم ماه جمادى الآخر از دنيا رحلت نمود. عمر مباركش هجده سال و هشتاد و پنج روز بود. حضرت على سلام الله علیه آن بانو را غسل داد. به هنگام غسل دادن وى غير از حضرت على عليه السّلام، حسنين سلام الله علیهما، زينب، امّ كلثوم، فضه خادمه و اسماء بنت عميس،شخص ديگری حضور نداشت. آن گاه جنازه آن بانو را شبانه با حضور حسنين سلام الله علیهما به جانب بقيع حمل نمودند و نماز بر بدن مباركش خواندند، كسى از فوت ايشان مطّلع نشد، هیچ کسی از مردم بر بدن آن بانو نماز نخواند مگر افرادى كه نامشان برده شد. مولای متقیان سلام الله علیه بدن مبارک همسرش را در روضه مقدسه دفن و موضع قبرش را پنهان كرد. صبح آن شبى كه فاطمه سلام الله علیها را دفن کردند، اثر چهل قبر جديد در قبرستان بقيع مشاهده مى‏شد.
هنگامى كه مسلمانان از رحلت دختر گرامی پیامبر آگاه و متوجه بقيع شدند، با چهل قبر جديد مواجه گرديدند، نتوانستند قبر حضرت زهرا سلام الله علیها را از ميان آن چهل قبر تشخيص دهند.(1)
و الله العالم.
پی نوشت:
1.علامه مجلسی محمد باقر،بحار الانوار، تهران،انتشارات اسلامیه ،چاپ مکرر،جلد 43 ،صفحه 171

http://www.askdin.com/thread37376.html

دیدگاه جدیدی بگذارید