معنای «لا اله الا الله»
ارسال شده توسط modir3 در دوشنبه, ۰۱/۰۹/۱۴۰۰ - ۰۷:۲۶شهر جواب ـ
ترجمه قرآن
شهر جواب ـ
شهر جواب ـ
شهر جواب ـ
شهر جواب ـ ترجمه آیه الله مکارم شیرازی.
شهر جواب ـ فرازی که بیان نمودید، آیه قرآن است، نه دعا: «فَإِنْ آمَنُوا بِمِثْلِ ما آمَنْتُمْ بِهِ فَقَدِ اهْتَدَوْا وَ إِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّما هُمْ في شِقاقٍ فَسَيَكْفيكَهُمُ اللَّهُ وَ هُوَ السَّميعُ الْعَليمُ» اگر آنها به مانند آن چه شما ايمان آوردهايد ايمان بياورند، هدايت يافتهاند و اگر سرپيچى كنند، از حق جدا شدهاند و خداوند، شر آنها را از تو دفع مىكند و او شنونده و دانا است.
شهر جواب ـ متن آیات کریمه گویای این مطلب است که پیشنهادها و وسوسههایی در مسیر سازش از سوی مشرکین به پیامبر داده شد و بدین وسیله میخواستند تمایل ایشان را جلب نمایند، اما از آنجا که خدای متعال خود میداند که رسالتش را به چه بزرگوارانی سپرده، در سختترین لحظات هم حامی و پشتیبان آنهاست و آنان را از هر گونه خطا و اشتباه مصون میدارد و در لحظات بحرانی یاری مینماید، لذا با شديدترين لحن، آن جناب را تهديد مىكند كه مبادا ذرهای به طرف مشركين و پیشنهادهایشان ميل نشان دهد که در آن صورت عذاب مضاعفی برای حضرتش در پی خواهد داشت.
شهر جواب ـ به این آیه توجه فرمایید:«وَ لَقَدْ آتَيْناكَ سَبْعاً مِنَ الْمَثاني وَ الْقُرْآنَ الْعَظيمَ»؛ ما به تو سوره حمد و قرآن عظيم داديم! (1)اکثر مفسران بر این عقیده هستند که این آیه اشاره به سوره «حمد» دارد و این سوره هفت آیه دارد.
شهر جواب ـ این واژه را می توان از دو جهت ادبی و تفسیری مورد بررسی قرار داد.وجه ادبی:نقطه اشتراک این دو واژه این است که هر دو برای جمع «التی» به کار میروند.
شهر جواب ـ در سایه ایمان به خدا و پیروی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، مسلمانان دارای روحیهای قوی برای مقابله با دشمن بوده و با داشتن چنین روحیهای، انگیزه و توان بیشتری در خود میدیدند.
شهر جواب ـ تفسیرهای مختلفی در این زمینه ذکر شده که اشاره میشود:1. مراد همان عهد و پیمان الهی با همه انسانها و فرزندان آدم است:«أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يا بَنِي آدَمَ أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّيْطانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ وَ أَنِ اعْبُدُونِي هذا صِراطٌ مُسْتَقِيمٌ»