نذر و عهد و قسم

نذر و عهد و قسم

اگر کسی نذر کند که در روز تاسوعا و عاشورا در حسینیه یا مسجدی به عزاداران غذا بدهد، آیا می تواند پول آن را به مصرف دیگر برساند؟

شهر جواب ـ

اگر قسمی بخوريم و دو بار آن را بشكنيم، بايد دو بار كفاره بدهيم ؟

شهر جواب ـ الف: قسم بر ترك طبيعت فعلی، به عنوان مثال، من ديگر دروغ نمی‌گويم.در این صورت، اگر يک بار مرتكب شد، بار ديگر، تكرارش، كفاره ندارد.ب: قسم بر ترك افراد يک طبيعت، به عنوان مثال، اگر هر بار دروغ گفتم، يک صدقه بدهم.در اين صورت هر بار كه خلاف قسم عمل كند، بايد برای هر بار، كفاره جداگانه پرداخت كند.

نذر چيست و شرائط ایجاد و مورد نذر و نذرکننده چیست و چه تفاوتي با عهد دارد؟

شهر جواب ـ نذر آن است که انسان ملتزم شود که کار خیری را برای رضای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک کند.

در صورتی که شخصی، نذر کرده باشد در صورت انجام کار حرامی، روزه بگیرد، آیا با انجام آن کار و گرفتن روزه، نذر از بین می رود؟

شهر جواب ـ در تحقق نذر، صیغه و شرایط آن در نظر گرفته شود.به طور کلی، هرگاه نذر کند به عنوان مثال، روزه بگیرد؛ ولى وقت و مقدار آن را معیّن نکند، چنان چه یک روز روزه بگیرد کافى است، و همچنین کسى که نذر کرده عملى را مستمرّاً ترک کند و زمانى براى آن معیّن ننموده...

حکم انجام ندادن نذر به طور کامل

شهر جواب ـ اگر صیغه نذر خوانده باشید و در انجام نذر کوتاهی کرده باشید باید کفاره نذر که مانند کفاره ماه رمضان (اطعام 60 فقیر یا 60 روز روزه) است بدهید و آنچه را نخوانده اید احتیاطا قضا کنید.