با نقل یکی دو روایت، بفرمایید برای نجات از فتنه‌های آخر الزمان چه کار باید کرد؟

سؤال:
با نقل یکی دو روایت، بفرمایید برای نجات از فتنه‌های آخر الزمان چه کار باید کرد؟

پاسخ:
روایات زیادی درباره شدت احوال آخر الزمان وارد شده و بیانگر گرفتاری‌های زیاد اعتقادی و دینی در این دوران است! به عنوان نمونه، در روایتی طولانی که از امام صادق
(علیه السلام) نقل شده، اوصاف و احوال مردمان فاسد آخر الزمان توضیح داده شده است؛ بخش‌هایی از متن روایت مورد اشاره چنین است:

...هر زمان ديدى حق مرده و اهلش از بين رفته‌اند و جور و ستم همه جا را فرا گرفته و قرآن كهنه شده و چيزهايى در آن پديد آمده كه در آن نيست و ديدى كه قرآن طبق هوا و هوس‌ها توجيه و تفسير مى‌شود و ديدى كه دين وارونه شده، آن چنان كه كاسه وارونه مى‌شود و ديدى كه اهل باطل بر اهل حق آقايى و سرورى مى‌كنند و ديدى كه شر ظاهر گشته و از آن نهى نمى‏‌شود بلكه از اهل شر دفاع مى‏‌شود و ديدى كه فسق علنى شده و مردان با مردان و زنان با زنان اكتفاء مى‌كنند و ديدى كه مؤمن سكوت كرده، چون گفتارش پذيرفته نمى‌شود و ديدى كه فاسق دروغ مى‌گويد و پذيرفته مى‌شود و كسى دروغ و افتراى او را رد نمى‌كند و ديدى كه صغير بزرگ‌تران را تحقير مى‌كنند و ديدى كه قطع رحم همگانى شده... و ديدى كه همسايه، همسايه‏‌اش را مى‌آزارد و كسى نيست جلويش را بگيرد و ديدى كه كافر وقتى وضع رقت بار مؤمن را مى‌بيند از وضع خود خوشحالى مى‏‌كند و چون فساد را در پهناى زمين گسترده مى‌بيند مسرور مى‏‌شود و ديدى كه شراب‌هاى گوناگون علنا نوشيده مى‌شود و مردمى بر سفره شراب جمع هستند كه از خداى عز و جل هيچ پروايى ندارند و ديدى كه امر به معروف زايل شده و ديدى كه فاسق در اعمالى كه خدا دوست ندارد نيرومند و مورد حمايت و مدح قرار مى‌گيرد... و ديدى كه مرد از راه ما تحت خود روزى به دست مى‌آورد و زن از راه فرجش و ديدى كه زنان براى خود مجالس ترتيب مى‌‌دهند آن چنان كه مردان تشكيل مى‌دهند و ديدى كه در دودمان بنى العباس عمل لواط و زن شدن مردان شايع و علنى گشته و به همين منظور خود را خضاب مى‌كنند و شانه مى‌زنند آن چنان كه زنان براى شوهر خود شانه مى‏‌زنند و مردان مال‌ها به خاطر فروج خود خرج مى‏‌كنند و چند نفر بر سر يک مرد تنازع مى‌كنند و بر سر او، اين عليه آن ديگرى و آن عليه اين غيرت به خرج مى‌دهد... و اگر ديدى كه مردم در شكم و شهوت آزادند، باكى ندارند از اين كه چه مى‌خورند و چه نكاح مى‌كنند و ديدى كه دنيا به مردم روى آورده و ديدى كه شعائر دين كهنه و برافتاده است، در چنين روزگارى بر حذر باش، و براى درخواست نجات از خدا به خدا متوسل شو و بدان كه مردم در چنين روزگارى غرق در سخط الهى هستند و اگر خداى تعالى مهلت‌شان داده، از اين كار منظورى دارد و تو منتظر تحقق آن منظور باش و كوشش كن تا خداى عز و جل تو را در وضعى ببيند كه خلاف وضع مردم باشد تا اگر عذاب در آنان نازل شود، تو زودتر به رحمت خداى تعالى برسى و اگر عذابشان تاخير بيفتد آنها مبتلا شوند و تو از آنچه آن‌ها در آن هستند بيرون شده باشى يعنى تو مثل آنان بر خداى عز و جل جرأت نكرده باشى و بدان كه خداى تعالى اجر نيكوكاران را ضايع نمى‏‌سازد و رحمت خدا به نيكوكاران نزديک است. *

قسمت پایانی روایت به خوبی وظیفه ما در این دوران را روشن می‌کند. در واقع امام (علیه السلام) می‌فرمایند اگه همه رفتند طرف گناه، تو نرو! مبادا این کیف و لذت‌های ظاهری مردمان فاسد روزگار، تو را خام کند و فریب دهد و به گناه و فساد بکشاند! این جمله «كوشش كن تا خداى عز و جل تو را در وضعى ببيند كه خلاف وضع مردم باشد»یعنی گناه نکن!
در روایت دیگر قریب به این مضمون وارد شده که با ازدواج نصف دین شما حفظ می‌شود [چون کنترل صحیح غریزه جنسی، تاثیر بسیار زیادی در اصلاح رفتار جامعه به ویژه قشر جوان جامعه دارد]، نصف دیگر را هم با تقوای الهی و دوری از گناه، محافظت کنید. این کوتاه‌ترین و بهترین نسخه نجات برای دوران سخت آخر الزمان است.

منابع:
* برای مطالعه متن کامل روایت می‌توانید به ترجمه الميزان، ج ‏5، ص 652 تا 658 مراجعه بفرمایید.

http://www.askdin.com/thread43594.html