آیا نام امام علی (ع) در کتاب زبور آمده است؟


پرسش:
آیا نام امام علی (علیه السلام) در کتاب زبور حضرت داود آمده است؟ برخی متن زیر را از زبور دانسته و واژه«ایلی» در آن را به حضرت علی علیه السلام مرتبط می دانند« مطعنی شل قثو تینمر قث پاهینوا فی وز "ایلی" متازه امطع ملغ شلو شمائت پزانان همنیقته خلذ وقث فل "حدار" كمرتوه شیهو پلت انی قاة بوتاة خزیماه رث جین "كعاباه" بنه اشود كلیامه كاذو قثوتی قتمر عند و بریما برینم فل خلذ ملغ خایوشنی پم مغلینم عت جنحاریون »
ترجمه : «اطاعت آن بزرگواری كه "ایلی" نام دارد، واجب است و فرمانبرداری از او تمام كارهای دین و دنیا را اصلاح می كند. آن شخصیت والامقام را "حدار" (حیدر) نیز می‌گویند، او دستگیر و مددكار بی كسان و شیر شیران باشد. نیرو و قدرتش بسیار و تولدش در "كعابا" (كعبه) خواهد بود. بر همه واجب است كه دامن آن بزرگوار را بگیرند و همانند غلام حلقه به گوش اطاعتش كنند. بشنود هر كه گوش شنوا دارد، بفهمد هر كه عقل و هوش دارد، بیندیشد هر كه دل و مغز دارد، كه چون وقت بگذرد، دوباره باز نمی گردد»


پاسخ:
در این که نام حضرت علی (علیه السلام) در کتب آسمانی و مربوط به پیامبران پیشین آمده است روایاتی در منابع خود ما نیز وجود دارد.
در روايتي آمده است که فردي يهودي از امام علي ـ عيله السَلام ـ سؤال ميکند که اسم محمَد پسر عموي شما و اسم شما و فرزندانتان در تورات چيست؟ حضرت جواب مي دهد: «در تورات اسم محمد (ص) «طاب طاب» و اسم من «ايليا» و اسم فرزندانم «شبّر و شبير» مي باشد،» يهودي با شنيدن اين پاسخ، بلا فاصله مسلمان شده و شهادتين را بر زبان جاري مي کند و پس از شهادت به وحدانيت خدا و رسالت پيامبر (ص) شهادت به وصايت و ولايت امام علي (علیه السلام) مي دهد.(1)

از اين روايت استفاده مي شود که امام علي (علیه السلام)به عنوان خليفه و جانشين پيامبر (صلی الله علهی واله) بطور واضح و روشن در تورات مطرح بوده است. و اگر غير اين بود نبايد بلافاصله يهودي فرمايش امام علي (عليه السَلام) را قبول مي کرد.

و نيز نقل شده که اسامي مبارک تمام ائمه اهل بيت ـ عليه السَلام ـ در تورات نقل شده و به زبان عبراني چنين بوده است: ميذميذ (مصطفي) ايليا (علي مرتضي) قيذور (حسن مجتبي) ايرييل (حسين شهيد) مشفور (زين العابدين(علیه السلام)) مسهور (امام باقر(علیه السلام)) مشموط (جعفر صادق(علیه السلام)) ذومرا (موسي کاظم(علیه السلام)) هذاد (علي بن موسي الرضا(علیه السلام)) تيمورا (محمد تقي(علیه السلام)) نسطور (علي النقي(علیه السلام)) نوقش (حسن عسکري(علیه السلام)) قديمونيا (محمد بن حسن(علیه السلام)) صاحب الزمان (عج الله تعالی فرجه الشریف)(2)

اما تا آنجا که منابع اسلامی ما را یاری می کنند زبور حضرت داود (علیه السلام) از بین رفته و به دست ما نرسیده است. روایت فوق نیز در فضای مجازی به زبور نسبت داده شده اما سند معتبری بر آن ذکر نکرده اند، بنابراین نه می توان به راحتی تایید کرد و نه رد تا اینکه گویندگان سندی بر آن ارائه دهند.

منابع:
1. .طوسي، حمزه، الثاقب في مناقب، قم، انصاريان، دوم، ۱۴۱۲ ق، ص ۲۷۱.
2. .صدوق، عيون اخبار الرضا(علیه السلام)، بيروت، مؤسسة علمي مطبوعاتي، اول، ۱۴۰۴ ق، ج۲، ص۱۴۷.

http://www.askdin.com/showthread.php?t=63481&p=995237&viewfull=1#post995237