نمی دانم چرا قسمت نمی شود ازدواج کنم

سوال:
دختری 29 ساله و فرزند اخر خانواده هستم. با وجود اینکه شرایط بدی هم ندارم و خواستگار هم دارم ولی نمی دانم چرا قسمت نمی شود ازدواج کنم. حتی بعضا چند خواستگار همزمان داشتم و با وجود پیگیر بودن همه آنها ولی به ازدواج ختم نشد. خیلی دعا و راز و نیاز کردم تا حدی که دیگر ناامید شدم و احساس می کنم ایمانم کم شده است. مادرم هم از این شرایط خیلی ناراحت است. لطفا کمکم کنید.


پاسخ:
همانطور که خودتان هم می دانید عدم استجابت دعا نباید منجر به ضعف ایمان و اعتقادات شما شود. بر اساس احادیث و کلام بزرگان تاخیر در مستجاب شدن دعا معانی مختلفی دارد که زیباترین آن لذت بردن خداوند متعال از نزدیک شدن بنده اش به او و ارتقای جایگاه معنوی اوست. لذا در عین اینکه باید از عقل و تدبیر خود در راستای رفع موانع و فراهم کردن شرایط ازدواج بهره ببرید، خدا را شکرگذار باشید و به دعای خود برای رقم خورد بهترین ها ادامه دهید.

به این نکات توجه کنید:

1- هر چند ازدواج از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و تمام تلاش ما باید برای ساختن زندگی مشترک موفق باشد؛ منتها زندگی و سرنوشت خود را نباید به ازدواج گره بزنید و به خانواده هم باید این مسئله را منتقل کنید. البته منظور من این نیست که خود را برای یک عمر مجرد ماندن آماده کنید؛ اصلا؛ بلکه منظور من این است که با اصلاح افکار خود سعی کنید آرامش را بر خود و خانواده تان حاکم کنید. در حال حاضر همه ما وظایف متعددی داریم که باید آن را به سرانجام برسانیم. ازدواج یکی از آنهاست نه همه آن. اگر تمام فکر و ذهن ما متوجه این مسئله شود قطعا از مسیر اصلی فاصله می گیریم و نمی توانیم عبد و بنده خوبی برای خدا باشیم. سعی کنید بر خودتان مسلط باشید تا بتوانید مایه آرامش مادرتان هم باشید؛ چراکه نگرانی شما بر نگرانی او می افزاید.

2- در کنار دعا و توسل و توکل به خداوند متعال ضروری است که شرایط خود را مورد ارزیابی قرار دهید تا اگر مانعی قابل رفع وجود دارد آن را برطرف نمایید. نوع اخلاق و رفتار شما و خانواده تان با دیگران، نحوه پذیرش یا عدم پذیرش خواستگارها، ملاک ها و معیارهای ازدواج، فضای حاکم بر زندگی خانوادگی، نحوه تعامل اعضای خانواده با هم در مقابل دیگران، میزان تواضع یا تفاخر شما و خانوادتان، سطح خانوادگی، تناسب خواستگارها با شرایط خانوادگی شما و ... از جمله مواردی است که نیاز به بررسی دارد. البته معمولا خود ما خیلی متوجه وجود نقص هایمان یا علت به سرانجام نرسیدن اموری مثل ازدواج نمی شویم و شاید گمان کنیم هیچ مانعی وجود ندارد؛ منتها بررسی موضوع از زوایای دیگر و کمک گرفتن از افرادی که بیرون از خانواده شما هستند می تواند در شناسایی و رفع موانع احتمالی به شما کمک کند. افرادی که دلسوز شما هستند و صلاح شما را می خواهند حتما نقص هایتان را به شما می گویند البته به شرط اینکه شما پذیرای آن باشید و استقبال کنید. گاهی اوقات ممکن است نوع لباس پوشیدن، آراستگی ظاهری، صحبت کردن، دست دادن، احوال پرسی و ... که شکل دهنده ذهنیت اولیه هستند را گمان کنیم به درستی انجام می دهیم اما وقتی نظر دیگران را جویا می شویم متوجه ایراد خود خواهیم شد. بگردید این افراد را پیدا کنید و از نظرات آنها بهره ببرید. حتی پیشنهاد می کنم حضورا به یک مشاور خوب و با تجربه مراجعه کنید و با تشریح شرایط زندگیتان از او کمک بگیرید.

3- حیطه انتخاب خود را گسترش دهید. حضور فعال در اجتماع و مشارکت فعال در امور اجتماعی، دینی، فرهنگی، علمی و ... همگی منجر به این می شود که بیشتر در معرض انتخاب قرار گیرید. طبیعی است که تا دیگران شما را نشناسند نمی توانند به خواستگاری شما بیایند. لذا سعی کنید این حیطه را با توجه به شرایط زندگیتان افزایش دهید. از امکانات موجود مثل واسطه های ازدواج و هر چیزی که شما را به ازدواج نزدیک می کند استفاده کنید.

4- نقاط مثبت خود را تقویت کنید. هر چه شما ایمان، اعتقاد، تحصیلات، مهارت های هنری، مهارت های زندگی و این قبیل مسائل را در خود تقویت کنید، نقاط ضعف خود را بیش از پیش پوشش خواهید داد. مثلا ممکن است به عنوان مثال خواستگاران شما به خاطر شرایط یکی از اعضای خانواده تان عقب نشینی کنند. اگر شما نقاط مثبت خود را تقویت کنید دیگر این مسئله به چشم آنها نخواهد آمد و از آن می گذرند.

5- طبیعی است که همه به دنبال بهترین ها هستند منتها نباید این روحیه منجر به ایجاد حرص و طمع شود. قطعا هر فردی دارای مزایا و معایبی است و تقریبا پیدا کردن فرد بی نقص ممکن نیست؛ چنانچه خود ما نیز بی نقص نیستیم. به خاطر همین اگر خواستگاری می آید بدون مقایسه آنها با هم او را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید و حتی الامکان از پذیرش چند خواستگار به طور همزمان بپرهیزید. بنابراین در عین اینکه باید ملاک و معیارها را بررسی کرد و با چشمان باز انتخاب نمود، باید از هر گونه سخت گیری و مقایسه پرهیز نمود.

http://www.askdin.com/showthread.php?t=62713&p=989975&viewfull=1#post989975