درون گرا هستم

پرسش:

من فردی درون گرا هستم. فکر می کنم افراد درون گرا تنها در بخشی از زندگی شاید بتوانند موفق باشند. آنها رابطه اجتماعی ضعیفی دارند و آرام حرف می زنند. در صورتی که در جامعه، افراد برون گرا موفق تر هستند. فایده انسان های درون گرا چیست؟

 

 

 

پاسخ:

ابتدا تعریفی از «درون گرایی و برون گرایی» ارائه می دهم تا بدانیم در مورد چه چیزهایی صحبت می کنیم. درون گرایی(1) یک صفت شخصیتی و یکی از ابعاد اصلی در نظریه شخصیّتِ مبتنی بر صفات می باشد. وقتی حرف از درون گرایی می شود، خیلی ها افراد درون گرا را ساکت و خجالتی به شمار می آورند. در حقیقت، افراد درون گرا انرژیِ شان را از درونِ شان، یعنی ایده ها و مفاهیمِ ذهنیِ شان به دست می آورند. افراد درون گرا بیشتر دوست دارند رفتارهای انفرادی انجام دهند و در خلوتِ خود بمانند.  

 

برون گرایی(2) نیز بعدِ اصلیِ دیگری در نظریه شخصیت مبتنی بر صفات می باشد. ما افراد برون گرا را افرادی اجتماعی می دانیم. آنها انرژیِ شان را از دنیای بیرون و ارتباط با دیگران به دست می آورند. افراد برون گرا بیشتر تمایل دارند برای تفریح به بیرون بروند و با دیگران در ارتباط باشند؛ حرف بزنند و رفتاهای هیجانی از خود نشان می دهند.  

 

میزانِ برون گرایی و درون گراییِ افراد به صورتِ یک طیف و پیوستار می باشد. یعنی این گونه نیست که یک فرد حتما برون گرا و دیگری حتما درون گرا باشد و هیچ فردی بین این دو نباشد. همه افراد تا حدودی، ویژگی های درون گرایی و برون گرایی را دارند. این که فردی را برون گرا یا درون گرا می نامند، به خاطرِ غلبه یِ یک دسته از ویژگی ها بر دسته دیگر می باشد.  

 

اینکه گفته اید:«در جامعه افراد برون گرا موفق تر هستند»؛ اگر ملاک و معیارتان برای موفقیّت، معروف شدن و تشویق های دیگران است، باید بگویم:«بله؛ جامعه ما برای افرادی که برون گرا هستند و می توانند با افراد دیگر ارتباطِ سریعی برقرار نمایند و دیگران را با حرف و سخن شانْ جادو کنند ارزشِ بیشتری قائل است». اما باید پرسید:«آیا این تشویق ها و کف و سوت زدن ها همیشگی و دائمی هستند؟». اگر به درستی نگاه کنید، می بینید که این تشویق ها موقّتی می باشند و افرادِ برون گرای موفق (بنا بر ملاکی که در بالا گفتیم) همیشه مورد تشویق قرار نمی گیرند و در بیشتر موارد، بعد از مدتی کوتاه از یادها می روند و فراموش می شوند. یک دسته از افراد که معمولا برون گرا هستند، «سلبریتی ها» می باشند. در وضعیتِ آنها کمی دقت کنید. اگر کمی در وضعیتِ سلبریتی ها در طول زمان نگاه کنید و به یک مقطع خاصّ از زندگیِ شان دیدتان را محدود ننمایید، می بینید که این افراد تا مدّتی در اذهانِ مردم می مانند و به سرعت جایشان را افرادی دیگری می گیرند.  

 

اما تعداد بسیار زیادی از پیشرفت های بشری مرهونِ افراد درون گرایی است که در آزمایشگاه ها و کتابخانه ها به پژوهش پرداخته اند و پس از سالیانِ متمادی نتایج پژوهش هایشان را در اختیار جامعه قرار داده اند. 

 

پی نوشت:

 

1: Introversion 

 

2: Extraversion.

http://askdin.com/comment/1039806#comment-1039806