آیا ازدواج انسان با جن امکان دارد؟

پرسش:
آیا ازدواج انسان با جن امکان دارد؟چه طور؟طبق کدام آیه از قرآن یا منبع؟

 


پاسخ:
طبق شواهد روایی باید بگوییم بله امکان دارد که جن با انسان بخواهند ازدواج کنند.
در ابتدا عرض کنم که اصل امکان دیدن و رابطه انسان با جن شکی نیست که چنین چیزی ممکن است.
«وَ یَوْمَ یحَشرُهُمْ جَمِیعًا یَامَعْشرَ الجْنّ‏ِ قَدِ اسْتَكْثرَتُم مِّنَ الْانسِ وَ قَالَ أَوْلِیَاؤُهُم مِّنَ الْانسِ رَبَّنَا اسْتَمْتَعَ بَعْضُنَا بِبَعْضٍ وَ بَلَغْنَا أَجَلَنَا الَّذِى أَجَّلْتَ لَنَا؛(1) و روزى كه همگان را گرد آورد و گوید: اى گروه جنیان، شما بسیارى از آدمیان را پیرو خویش ساختید. یارانشان از میان آدمیان گویند: اى پروردگار ما، ما از یكدیگر بهره‏مند مى‏شدیم و به پایان زمانى كه براى زیستن ما قرار داده بودى رسیدیم.»
نکته دوم اینکه بنا بر آيات قران مسلم است که جن ها هم مانند انسان ها ، توالد و تناسل دارند ، در چند آيه در وصف حوريان بهشتي آمده است که «لم يطمثهن انس قبلهم ولا جان»(2) حوريان بهشتي را قبل از شوهرانشان ، نه آدمي و نه جن دست زده است » .
اين آيه به وضوح دلالت دارد بر اين که جن هم آميزش دارد و تکثير نوع آن به وسيله مقاربت نر و ماده صورت مي گيرد؛ اما اين که بين آن ها و انسان ها ازدواجي صورت مي گيرد يا خير، پاسخي قطعي نمي توان به آن داد؛ ولي برخي از مفسران بر اساس همين آيه ذكر شده (3) امكان رخداد چنين ازدواجي را منتفي ندانسته اند . (4 )
به عنوان مثال آیت الله بهجت در کتاب استفتائات خود، در جلد چهار صفحه 14 در پاسخ به سوال اینکه آیا ازدواج دختر با جن جایز است، می فرمایند: چون معرضیت زیادی برای فتنه و منازعه دارد و خوف خطر دارد، خلاف احتیاط است و بر تقدیر جواز، احوط متعه است یا این که طوری باشد که شرط کنند وکالت را که اختیار طلاق است با دختر باشد.

این مطلب در بحث ازدواج فرزندان حضرت آدم (علیه السلام) نیز زیاد دیده می شود. به عنوان نمونه امام صادق (علیه السلام) مى‏فرمایند: خداوند حوریه‏اى بهشتى را به ازدواج یكى از پسران آدم درآورده و فرزند دیگرش به ازدواج زنى از اهل جن درآمد.(5)
از پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله ) نقل شده است كه ايشان از نكاح جنّ نهي كرده اند.(6) و اين حديث شريف مي رساند كه مناكحه جنّ و انس ممكن است و الّا نهي از غير ممكن معني ندارد.
اما در مورد تحقق عملي و شدني بودن آن در عالم واقع در منابع نقلي و تاريخي نمونه مستندي از اين امر به دست نيامد .

منابع:
1. انعام آیه 128.
2. سوره رحمان آيه 56 و 74.
3. آيه 26 سوره الرحمن.
4. الفرقان في تفسيرالقرآن‌، جزء، 27 ـ 28، ص 52، مؤسسه اعلمي‌، تفسيرکبير، فخررازي‌، مجلد10، ص 374، داراحيأالثراث العربي .
5. داستان پیامبران یا قصه‏ هاى قرآن از آدم تا خاتم - یوسف عزیزی- ص 118.
6. بحار الانوار،مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى‏،دار إحياء التراث العربي‏،بيروت‏، 1403 ق‏،چاپ: دوم‏،، ج 60، ص 310، باب 3.

http://www.askdin.com/showthread.php?t=24632&p=1000220&viewfull=1#post10...