نظر فلسفه اشراق و افلاطون درباره وحدت وجود، چیست؟
ارسال شده توسط modir24 در دوشنبه, ۰۷/۲۷/۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸شهر جواب ـ وحدت وجود یک مسله هستی شناسی عرفانی است. در فلسفه اشراق و مشاء این بحث مطرح نیست بخصوص در حکمت اشراق .
کلیات آشنایی با علم کلام
شهر جواب ـ وحدت وجود یک مسله هستی شناسی عرفانی است. در فلسفه اشراق و مشاء این بحث مطرح نیست بخصوص در حکمت اشراق .
شهر جواب ـ یکی از فواید فلسفه، تبیین عقلانی اعتقادات دینی است. مثلا اثبات وجود خداوند راههای گوناگونی دارد، نقلی، شهودی، عقلی. اما اگر بخواهیم وجود خداوند را برای کسی که نه شهود دارد و نه دلایل نقلی (قرآن کریم و روایات) را قبول دارد، تنها راه باقی مانده دلیل عقلی است.
شهر جواب ـ مسأله حدوث و قدم عالم، یکی از مسائل مهمی است که از دیرباز مورد توجه و دغدغه اندیشمندان بوده است. در عرف عرفانی این مسأله به عنوان «تجدد امثال» مطرح شده است. بر اساس نگاه عرفانی، عالم حادث است و دگرگون البته این حدوث به معنای حدوث زمانی متکلمان نیست. یعنی این طور نیست که عرفا نیز مانند متکلمان، ابتدای زمانی برای عالم قائل باشند و معتقد باشند که یک زمانی عالم ایجاد شده است و قبل از آن زمان بوده ولی عالم نبوده است.
شهر جواب ـ در قرآن کریم، هفت مورد به صراحت و دو مورد به کنایه سخن از آسمان های هفت گانه و در یک مورد نیز سخن از زمین های هفت گانه آمده است.
شهر جواب ـ حکمت ممکن است محصول شناخت عقلی و یا قلبی باشد از این رو گفته شده: برای حکمت معانی زیادی از قبیل: معرفت و شناخت اسرار جهان هستی، و آگاهی از حقایق قرآن و رسیدن به حق از نظر گفتار و عمل و بالاخره معرفت و شناسایی خدا، ذکر شده است که همه آنها در یک معنای وسیع جمع است.