آیا بخاطر نفرین دختری که دلش رو شکستم ممکنه نتونم ازدواج کنم؟

همانطور که می دانید دعا دو نوع است گاهی مثبت و گاهی منفی دعای مثبت همان طلب خیر برای خود و دیگران است اما دعای منفی طلب مرگ و ناکامی و بدبختی برای دیگران است که همان نفرین نامیده می شود.
لازم است بدانیم که نفرین فقط یک واکنش بی تأثیر نیست، بلکه واکنشی است با آثار و تبعات سخت و شدید که شخص باید مواظب باشد گرفتار آن نشود.در آموزه های اسلام به ما توصیه شده است که از فضیلت عفو و گذشت بهره ببریم و لب به نفرین نگشاییم.

خداوند متعال مى‏ فرماید: " وَ لْیَعْفُوا وَ لْیَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحیمٌ"؛ [1] آنها باید عفو کنند و چشم بپوشند، آیا دوست نمى ‏دارید خداوند شما را ببخشد؟! و خداوند آمرزنده و مهربان است!
هنگامی که از این زوایه به مسئله نگاه می کنیم، نفرین در حق مسلمان توصیه نمی شود.همان گونه که دعا برای استجابت، شرایطی دارد،نفرین نیز این گونه است؛ یعنی اگر شخصی به مجرد این که از طرف کسی مورد اذیت و آزار قرار گرفت، یا دلش شکسته شد و نفرین کرد، لاجرم باید نفرینش اجابت شود، قطعاً این گونه نیست!
بنابراین چنانچه نفرین کسی بجا باشد ممکن است عوارضش در این دنیا نصیب انسان شود اما اگر نفرین بجا نباشد هرچقدر هم که نفرین کننده اصرار بر این امر داشته باشد بی فایده است.

امام صادق (ع) می فرماید: "اتَّقُوا دَعْوَةَ الْمَظْلُومِ فَإِنَّ دَعْوَةَ الْمَظْلُومِ تَصْعَدُ إِلَى السَّمَاء"؛ [2] از نفرین مظلوم بترسید که نفرین مظلوم به آسمان می رود.

بنابراین اگر به کسی ظلمی نماییم و او ما را نفرین کند نتیجه ی آن را در زندگی خود خواهیم دید.در رابطه با موردی که فرمودید در مرحله ی اول لازم است مشخص شود که شما خطا و اشتباهی در این امر داشته اید یا نه ؟ از ظاهرآنچه فرمودید چنین بر می آید که شما هیچ گناهی را مرتکب نشده اید و ازدواج نکردن با آن خانم به دلیل مخالفت خانواده ،حقی را از ایشان ضایع نکردید.
بنابراین در این شرایط نفرین کردن ایشان تاثیری در زندگی شما ندارد چرا که بحق نمی باشد.صرف گریه کردن و احساساتی شدن و داشتن عواطف بسیار در یک جریان نمی توان بنا را بر این گذاشت که دلی شکسته شده و حقی تضییع شده است این که می گویند خداوند در دل شکسته جای دارد منظور جایی است که به خاطر تضییع حقی اشکی سرایز شده باشد یا دلی شکسته باشد در جریانی که مطرح فرمودید با توجه به اطلاعاتی که از این جریان به ما دادید ظاهرا شما در ایجاد علاقه دخالتی نداشته اید و قول و وعده ای از جانب شما وجود نداشته است و علاقه ی شدید از سمت طرف مقابل بوده است بنابراین به هر دلیل که شما به این ازدواج جواب منفی دادید حقی را ضایع ننموده اید و بنابراین مشمول نفرین آن شخص نخواهید بود

البته اگر بخواهیم اشتباهات شما را بشماریم از اولین جرقه ی برقراری ارتباط و چراغ سبز نشان دادن به علاقه ی طرف مقابل تا دروغی که در آخر جریان گفتید دچار اشتباه شده اید و از نظر اخلاقی نیز کار درستی انجام نداده اید. اما اشتباهات شما در واقع به گونه ای نبوده که شما را مستحق نفرین کند و مشمول نفرین واقع شوید چون حقی را ضایع ننموده اید. در واقع ما گاهی با خطا یا حتی گناه فردی روبرو هستیم و گاهی خطائی که منجر به حق الناس می شود آنچه شما مرتکب شده اید گناه شخصی است نه تضییع حقوق.علاوه بر این ما باید بین بحث فقهی و اخلاقی تمییز قائل شویم از نظر فقهی شما حقی ضایع ننموده اید که وظیفه جبران آن باشید هر چند از نظر اخلاقی به خوبی عمل ننمودید که البته برای جبران آن نیز استغفار و صدقه و طلب مغفرت می تواند اثر این امر را کم رنگ نماید.
و لازم است توجه کنید تا زمانی که این تلقین نادرست در ذهن شما وجود داشته باشد شرایط برای شما سخت و سخت تر خواهد شد پس سعی شما بر این باشد که تلقین بد را حذف و به جای آن توکل بر خدا و خوشبینی نسبت به آینده را جایگزین تلقین نمایید.


[1] . نور، 22.
[2] . مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج 90، ص 359، موسسة الوفاء، بیروت، 1409ق

 

http://www.askdin.com/showthread.php?t=40081&p=538590&viewfull=1#post538590