اهمیت مسائل سیاسی در اذدواج

پرسش:
دختر خانمی پایبند مسائل شرعی و بسیار فعال در دفاع از انقلاب و ارزش‌های نظام می‌باشد. خواستگاری دارد که پایبند واجبات رساله است و در مسائل سیاسی به رأی دادن در بعضی از انتخابات قناعت می‌کند و هیچ‌گونه فعالیت دیگری ندارد. اگر آقا برای خانم شرط کرده باشد که کلیه فعالیت‌های خود را دراین‌باره به ‌غیر از شرکت در انتخابات متوقف کند چنین ازدواجی به صلاح هست؟
 
 
پاسخ:
ازدواج به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین تصمیمات زندگی هر فردی دارای ابعاد و زوایای گوناگون فکر و رفتاری، فردی و اجتماعی است؛ که با دقت نکردن به هرکدام از آنان ممکن است فرد دچار خطای شود که جبران کردن آن بسیار سخت‌تر از تصمیم گرفتن ابتدایی آن است.
 
نگرش بسیار متفاوت دختر خانم و آقا در مسائل سیاسی از هم‌ اکنون این رابطه را دچار تنش و اصطکاک‌ زیادی کرده است در حالی‌که اساس ازدواج و شروع زندگی مشترک را خداوند متعال طرح‌ریزی کرده است که زن و مرد در کنار یکدیگر به آرامش برسند.(۱) قدم اول برای هر فردی در امر مقدس ازدواج تعیین اولویت‌های زندگی مشترکش است.
 
این اولویت‌ها می‌توانند به سلیقه هر فردی متفاوت باشند اما در هر صورت انتخاب هر اولویتی به معنای انتخاب صحیح و درست نیست. یعنی ممکن است شما در انتخاب همسر آینده خود یکی از مهم‌ترین اولویت‌هایتان چهره، ثروت، تحصیلات، فاصله سنی، نگاه سیاسی یا انقلابی و... باشد. اما باید حتماً مشورت و بررسی شود:
آیا این اولویتی که شما انتخاب کرده‌اید درست است یا غلط؟
بجاست یا نابجا؟
اگر جزء اولویت‌هاست، اولویت چندم است اول یا دهم؟
همه این امور و بسیاری از موارد دیگر نیاز به بررسی و مشورت دارند.
 
تصمیم به ازدواج نیاز به بررسی مسائل متعددی دارد و تصمیم‌گیری بر اساس یک اولویت تصمیم درستی نیست. در یک حالت ممکن است آقایی از لحاظ اخلاق و خوش‌رویی، از لحاظ مسئولیت‌پذیر بودن و اهل کار و تلاش بودن، از لحاظ آداب و معاشرت اجتماعی و خانوادگی، از لحاظ همسر دوستی و مدیریت زندگی، فردی قابل‌قبول یا ممتاز باشد؛ در این صورت این خانم باید بسیار دقت کنند که به خاطر تشخیص اشتباه در اولویت‌های خود دچار خطا نشوند!
 
خانم باید به همه ابعاد ضروری در زندگی مشترک آشنا شوند و توجه کنند. زیرا زندگی مشترک و ازدواج در چارچوب اسلام و دین با چیزی که ایشان در حال رفتار کردن نسبت به آن هستند متفاوت است. در نهایت باید با مشاورین ازدواج بیشتر مشورت کنند تا علاوه بر بهتر و صحیح نگاه کردن به ملاک‌های دین و الهی بتوانند بهترین تصمیم را در این زمینه اتخاذ کنند.
 
 
 
پی‌نوشت:
۱. روم (۳۰)، آیه ۲۱. «وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَیها وَ جَعَلَ بَینَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فی‌ ذلِكَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یتَفَكَّرُونَ؛ و از نشانه‌های او اینكه همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در كنار آنان آرامش یابید و در میانتان مودّت و رحمت قرارداد در این نشانه‌هایی است برای گروهی كه تفكّر می‌كنند.»