پاسخ:
احساس مسئولیت شما در قبال همسرتان بسیار قابل تقدیر است. مسئولیتی که خداوند بر همه همسران واجب کرده است. امیدواریم که خداوند پاداش نیک به شما عطا نماید. در این زمینه اگر بتوانید از افرادی که بر روی ایشان نفوذ بیشتری دارند استفاده کنید مناسب تر است. رفتار شما با وی نیز باید به گونهای باشد که تحت تأثیر اخلاق، عواطف و نحوه برخوردتان قرار گیرد. به افکار و اندیشههای شما - به عنوان یک فرد نماز خوان مذهبی - علاقهمند شود و با نفوذ در قلب و دل او، بتوانید تغییری در فکر و اندیشه وی ایجاد کنید؛
بنابراین:
شما ابتدا با عمل خود او را تشویق به نماز به صورت آهسته کنید، یعنی خودتان نمازتان را خوب بخوانید و سایر احکام واجب را به همین صورت انجام دهید.
در مورد نماز و تأثیر مثبت عبادات برای او بگویید یا کتابهایی که در این زمینه نوشته شده مثل کتاب نماز از آقای قرائتی و یا تهیه نوارهای مذهبی از کسانی که سخنان آنها جذاب و تأثیرگذار است، معاشرت با خانوادههای متدین و ایجاد روابط خانوادگی با آنها و ارتباط دادن او با دوستانی مذهبی.
شما این کارها را به صورت غیر مستقیم نیز میتوانید انجام دهید مثلا اگر دوستی دارید که خانواده او از هر جهت مناسب است از آنها بخواهید که ابتدا آنها به شما سری بزنند و به هر نحوی که امکان دارد با اینگونه خانوادهها ارتباط برقرار کنید چه اینکه دوست خوب نقش بسیاری مؤثری میتواند در زندگی انسان داشته باشد.
اگر مشکلی برای وی ایجاد شد، با کمال خوشرویی و محبت به او کمک نمایید و سعی کنید با اخلاقتان او را جذب خود کنید تا به مرور زمان بتوانید در او نفوذ کنید.
او را سرزنش و توبیخ نکنید (به خصوص در برابر خویشان و دوستان) و از جر و بحث و مجادله با وی پرهیز کنید. چون خوشبختانه شوهرتان اهل نماز است اما مشکلش با شتاب است، میتوانید درباره فلسفه نماز و اینکه نماز کامل کدام نماز است با ایشان گفتگو کنید، البته این گفتگو باید در فضای بسیار صمیمی صورت گیرد.
موضوع: