اخلاق جنگ
ارسال شده توسط kianyjafar در چهارشنبه, ۰۴/۲۵/۱۴۰۴ - ۰۴:۳۰در مواجهه با دشمن، باید از دشنام و تحقیر کلامی پرهیز کرد. هدف از جنگ در اسلام، رفع موانع هدایت و مبارزه با ظلم است، نه انتقامجویی یا تحقیر ذات انسان.
اخلاق و عرفان
در مواجهه با دشمن، باید از دشنام و تحقیر کلامی پرهیز کرد. هدف از جنگ در اسلام، رفع موانع هدایت و مبارزه با ظلم است، نه انتقامجویی یا تحقیر ذات انسان.
پیامبر رحمت، الگوی رفتاری همه انسانهاست. در سیره اجتماعی و معاشرت، ویژگیهای؛ امانتداری، وفای به عهد، صداقت و راستگویی و... را از ایشان مشاهده می کنیم.
در مواجهه با اقوام بیحجاب در منزل، اولا کنترل نگاه. دوما؛ دوری از خلوت با نامحرم، سوما؛ امر به معروف و نهی از منکر در صورت امکان و با روش مناسب توصیه میشود.
شهر جواب ـ
با توجه به آیات و روایات، همه اعمال انسان، ثبت شده و در قیامت آشکار میشود؛ اما برای مؤمنانی که توبه کنند و عمل صالح انجام دهند، خداوند گناهانشان را میپوشاند.
برای مقابله با لجبازی و بینظمی کودکان وضع قوانین در خانه وتعیین خط قرمز رفتارهای نامناسب وتنبیهات کوتاه باید انجام شود درمقابل رفتارهای خوب کودک باید تشویق شود
شهر جواب ـ
در اسلام، دروغگویی ناپسند است، اما توریه راهی برای پرهیز از دروغ در شرایط خاص است. توریه یعنی گفتن کلامی با دو معنا: یکی نزدیک و آشکار، و دیگری دور و پنهان.
صلهی رحم یک وظیفه شرعی و اخلاقی است که نسبت به تمام خویشاوندان باید انجام شود. از سوی دیگر صله رحم نباید انسان را به گناه و آلودگی و تباهی بکشاند.
با توجه به روایات مختلف، بوسیدن پدر و مادر، بدون ذکر محل خاصی، از عملهای پسندیده است. و هیچ روایتی بهطور صریح بوسیدن دست، پا یا صورت والدین را منع نکرده است.