آیا با چنین فردی ازدواج کنم؟

پرسش:

دختری 31 ساله، فوق لیسانس و کارمند هستم حدود یکماه و نیم هست که با آقایی 32 ساله، فوق لیسانس و کارمند به قصد ازدواج در ارتباطم.

خانواده ها در جریان ارتباط ما هستند، هر دو یکدیگر را پسندیده ایم و از چند نفری که تحقیق کردیم، گفتند که خود پسر و خانواده اش خوب هستند؛ اما مشکلی که وجود دارد این است که ما تفاوت هایی با هم داریم اینکه من نسبتاً حساس و زودرنجم ولی ایشون نه، من تعارفی هستم ایشون کاملا رُک، من نماز می خونم ایشون فقط در ماه رمضان نماز می خوانند.

مشکل اساسی تر این هست که ایشون حدود 15 ساله مشروب می خورند و اهل قلیون هستند. ایشون نظرش اینه که موضوع مشروب و قلیون جزئی بوده و باعث اختلاف تو زندگی نمیشه و اگر من بهش جواب مثبت بدم و در زندگی بهش اجازه ندم اینها رو کنار می گذاره. حالا من از بابت مشروب و قلیون نگرانم؛ لطفاً راهنمایی کنید؟

پاسخ:

اگرچه آرزوی هر دختری است که همسر ایده آل خود را بیابد و با ازدواج به زندگی خود سر و سامان دهد و زندگی مستقلی برای خود همراه همسری موافق شروع نماید، اما با توصیفی که از خواستگارتان داشته اید نگرانی شما کاملاً بجا و منطقی است؛ چون اگر مسئله بی نمازی، قلیان کشیدن و شراب خواری وی حل نگردد، برای دختر متدینی همچون شما که به مسائل دینی و اسلامی پایبند بوده و اهمیت می دهید، زندگی سخت و دشوار خواهد بود.

تعارضات و کشمکش هایی که به صورت طبیعی در زندگی مشترک به خاطر اختلافات اعتقادی و تضاد در باورها خواهید داشت و اختلافاتی که در معاشرت ها، شیوه زندگی، اوقات فراغت، تربیت فرزند، نوع پوشش، انجام مناسکات دینی و... بروز خواهد کرد بر شدت تنش ها و درگیری های شما خواهد افزود؛ بنابراین علی رغم اینکه خواستگارتان موضوع را بسیار جزئی و پیش پا افتاده تلقی می کنند، به نظر می رسد موضوع بسیار جدی است؛ چون در تمام ابعاد زندگی مشترک ظهور و بروز خواهد کرد.

علاوه بر این ممکن است خواستگارتان در سایر مباحث دینی و دستورات الهی نیز پایبندی لازم را نداشته باشد و همین مسئله باعث اختلافات گسترده ای در زندگی مشترک تان گردد و نهایتاً شکست در ازدواج را به ارمغان آورد.

برای تصمیم گیری درست و منطقی دربارۀ آینده ازدواج تان لازم است یک بازۀ زمانی مشخص برای خواستگارتان در نظر بگیرید و حالات و رفتار او را در این مدت به دقت رصد کنید. اگر خواستگارتان قبل از ازدواج با شما تمام شرایط تان را بپذیرند و در عمل صدق نیت و پایبندی خویش را به مسائل دینی واقعاً نشان دهند و سوءرفتار خویش را اصلاح نمایید در این فرض، اگر واقعاً ثابت شود که او تغییر یافته و تغییر یافتن او نه به خاطر ازدواج با شما، بلکه بیشتر به خاطر این بوده که او حقیقتاً متوجه سوءرفتار و اشتباهاتش شده در این فرض می توان با او ازدواج نمود.

البته باید توجه داشت، برای اینکه مطمئن شوید او واقعاً تغییر یافته باید مدتی به او فرصت بدهید و به صورت نامحسوس توسط برخی از محارم و دیگران، مدتی او را زیر نظر بگیرید و حالات او را در مقاطع مختلف مشاهده کنید و مورد بررسی قرار دهید. اگر مورد مشکوکی مشاهده نگردید و او در عمل واقعاً پایبندی خویش را به آموزه های دینی و تعالیم اسلامی نشان داد و نیز مشاوره های تخصصی سلامت و صحت ازدواج تان را تأیید کردند؛ در این فرض می توانید گذشته خواستگاراتان را نادیده بگیرید و با او ازدواج نمایید، اما اگر پایبندی خواستگارتان تصنعی بود و بیشتر برای دلخوش و راضی کردن شما به ازدواج بود در این فرض معلوم است که او به درد ازدواج با شما نمی خورد و بهتر است با دختری که شبیه خود اوست ازدواج کند. شما نیز می توانید خیلی راحت به او پاسخ منفی دهید و از ازدواج با او صرف نظر کنید.

 

نکتۀ مهم

برای شناخت بهتر و بیشتر خواستگارتان لازم نیست مدتی با او در ارتباط باشید؛ بلکه می توانید از مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) بهره بجویید و تکلیف خودتان را مشخص کنید. مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) این فرصت را برای دختر و پسر فراهم می آورد که با کمک و همراهی کارشناسان و متخصصان ازدواج در ازدواج انتخابی آگاهانه و بر اساس معیارها و ملاک های ازدواج داشته باشند. ریسک ازدواج با مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) به شدت پایین می آید و طبیعتاً میزان اختلافات زناشویی و شکست در ازدواج پایین خواهد بود.

امروزه باتوجه به گسترش جوامع و پیدایش شهرهای بزرگ و پیچیده شدن شناخت افراد از یکدیگر، لزوم مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) بیش از پیش آشکار می گردد تا لایه های پنهان شخصیتی افراد آشکار گردد و دختر و پسر با شناخت کامل و آگاهی از صحت و سلامت ازدواج شان تصمیم به ازدواج با هم بگیرند و درصد خطا را پایین بیاورند.

 

http://askdin.com/comment/1051624#comment-1051624