به دنبال موردی مناسب برای ازدواج

پرسش:

طلبه ای 19ساله هستم که قصد ازدواج دارم، اما هیچی ندارم. اگر ازدواج کنم باید دو سه سالی نامزد بمونم ، اما واقعا برام سؤاله یعنی چنین دختری پیدا میشه که منقطع از دنیا باشه و با این شرایط کنار بیاد؟!

 

 

پاسخ:

از آنجا که شما در آستانۀ ورود به دوران جوانی و اوج تمایلات جنسی قرار دارید؛ طبیعتاً ممکن است نسبت به جنس مخالف احساسات خاصی پیدا کنید و در سودای ازدواج به سر ببرید، اما به این نکتۀ مهم باید توجه کنید که هر کاری نیاز به مقدمات و فراهم نمودن شرایط آن را دارد که اگر مقدمات آن فراهم نشود، ورود به آن هرگز منطقی و عقلانی نیست.

 

برای نوجوانی در سن شما که به احتمال زیاد، هنوز شرایط ازدواج را ندارید و یا شغل و درآمدی ندارید، مسکن و سرپناهی ندارید و احتمالاً مشکل خدمت سربازی هم دارید و هنوز آن را نگذرانیده اید، طبیعتاً اصرار به ازدواج در این مقطع کنونی و مطرح کردن آن در خانواده به صلاح تان نخواهد بود.

 

 

 

با وجود این گونه مشکلات به احتمال خیلی زیاد، کمتر خانواده ای نیز حاضر می شود که دخترشان را به ازدواج شما در بیاورند، در نتیجه اگر اقدام به ازدواج نمایید و به خواستگاری بروید ممکن است در این اثنا سرشکسته و خسته گردید و در معرض ابتلا به انواع و اقسام آشفتگی های روحی و روانی قرار بگیرید.

 

 

آسیب شناسی ازدواج های زودهنگام

 

دختران و پسرانی که خواسته و یا ناخواسته به ازدواج زودهنگام روی می آوردند باعث بروز مشکلات برای خود و خانواده ها می شوند. گاهی ممکن است خود دختران و پسران اصرار به ازدواج داشته باشند و گاهی از سوی خانواده ها تحت فشار برای ازدواج قرار گیرند و تن به ازدواج زودهنگام دهند که در هر صورت مشکل زا خواهد بود.

 

 

 

تردیدی در این نیست که یک ازدواج زودهنگام فاقد پختگی لازم بوده و موجب بروز مشکلاتی در زندگی می گردد. ازدواج در سن کم، با مشکلات و پیامدهایی همراه است، زیرا دختر و پسر در سن پایین از تجارب کافی برخوردار نیستند، به همین دلیل ممکن است بین آنها درگیری های لفظی و غیر آن انجام گیرد و به کدورت و جدایی منجر شود. همچنین در سنین کم، معیارهای کاملی در انتخاب همسر ندارند و پس از چند سال که معیارهای شناختی آنها کامل تر می شود، متوجه می شوند که آن معیارها در همسرشان نیست که گذران زندگی را با مشکل مواجه می کند، یا حتى گاهی خود در انتخاب، نقش چندانی ندارند و پدر و مادر برای آنها همسر انتخاب می کنند که این مسئله آسیب های بسیاری دارد.

 

موضوع دیگر، مسئله تربیت فرزند است که طبیعی است دو جوان کم سن و سال و کم تجربه، از عهدۀ چنین مسئولیت بزرگی بر نمی آیند.

 

 

 

به هر حال، از آنجا که شما 19 سال بیشتر ندارید و شرایط ازدواج را ندارید و آمادگی لازم را برای این منظور کسب نکرده اید؛ بنابراین ورود زودهنگام شما به این عرصه ثمره ای جز اشتغالات ذهنی بیهوده، افت تحصیلی، ناکامی، سرخوردگی و مشکلات دیگر نخواهد داشت؛ بنابراین منطقی است که فعلاً فکر و ذهن تان را از مسائل مربوط به ازدواج خالی کنید تا به موازات رشد علمی و افزایش سن تان به تدریج شرایط ازدواج تان فراهم شود و آمادگی لازم را برای این منظور کسب کنید تا ازدواج موفق و پایداری برای خویش رقم بزنید.

 

 

 

باتوجه به سن و سالی که شما دارید و هنوز در ابتدای راه قرار دارید و بسیاری از شرایط ازدواج در شما مهیا نیست در این فرض، بهتر است مدتی فکر و ذهن تان را از مسئله ازدواج منصرف کنید و در عوض، فکر و ذهن تان را به تحصیل و کسب علم و دانش معطوف کنید و در این زمینه تلاش و جدیت مضاعف داشته باشید تا به نتایج درخشان آن نائل آیید.

 

 

 

در این شرایط بهتر است چند سالی هوشمندانه صبر کنید و از فرصت و فراغت دوران مجردی برای تلاش و کار بیشتر به منظور فراهم کردن شرایط و مقدمات ازدواج و رفع موانع آن استفاده کنید و نیز آمادگی لازم را برای ازدواج کسب کنید و مطالعات خویش را در زمینۀ ازدواج و چگونگی انتخاب همسر افزایش دهید تا هنگامی که اقدام به خواستگاری و انتخاب همسر نمودید با آمادگی و دانش بیشتر پیش بروید تا ازدواج موفق و پایداری را برای خویش رقم بزنید.

 

 

معرفی منابع برای مطالعۀ بیشتر:

  1. ترامشلو، مینا، پیامدهای اجتماعی ازدواج زودهنگام، تهران: سنجش و دانش، 1396.
  2. میر علمدار، زهرا و همکاران، آسیب شناسی ازدواج های زودهنگام، تربت حیدریه: چشم انداز قطب، 1395.
  3. عابدی، حسین و همکاران، آسیب های روانی- اجتماعی ازدواج های زودهنگام، تربت حیدریه: چشم انداز قطب، 1394.
  4. بهادری، محمدعلی، ازدواج نوجوان، کرج: ملرد، 1393.
  5. پناهی، علی احمد، همسرگزینی چرا و چگونه، قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، 1391.
  6. یزدانی، محمود، یک انتخاب مناسب (همسر گزینی در بیست گام)، مشهد: آهنگ قلم، 1392.
  7. http://askdin.com/comment/1037886#comment-1037886