میزان اختلاف سنی در ازدواج

سؤال:

 قانون فاصله سنی در ازدواج 3 تا 7 سال است که باید پسر بزرگتر از دختر باشد اما اگر کسی همة ملاک ها و معیارهایش همخوان باشد مگر سن و سالش که 10 سال از دخترخانم بزرگتر باشد آیا چنین ازدواجی درست است؟

 

پاسخ:

همانطور كه مي دانيد ازدواج يكي از مسائل مهم زندگي هر انساني است زيرا در همه ابعاد زندگي تأثير دارد. ازدواج موفق مي‌تواند باعث پيشرفت انسان در زمينه هاي مختلف شود كما اينكه اگر ازدواج ناموفق باشد مشكلات زيادي را براي انسان به وجود مي آورد و مانع رشد و ترقي مي شود بنابراين بايد با اين امر مهم سنجيده برخورد كرد و از هر گونه شتابزدگي، يك جانبه گرايي، ظاهر بيني و سطحي نگري اجتناب كرد. يكي از ملاك هاي ازدواج سن مي باشد. براي رسيدن به موفقيت و خوشبختي در ازدواج طرفين بايد در ازدواج توافق داشته باشند يعني مرد اندكي بزرگتر از زن باشد، تا بتوانند با كمال خوشي و سازگاري در كنار يكديگر زندگي كنند و با تفاهم و درك متقابل بتوانند همسر ايده الي براي يكديگر باشند.

طبق تحقيقات و آنچه شما نیز اشاره فرمودید، بهترين اختلاف سني بين دختر و پسر براي ازدواج 3 تا 6 سال مي باشد. كه با لحاظ اين تفاوت سني، زن و شوهر تفاهم بيشتري خواهند داشت و در نحوه تفكر، زندگي و سلايق، اشتراك بيشتري خواهند داشت و زمينه اختلاف سليقه و به تبع آن اختلافات زناشويي كمتر مي گردد. در صورت اختلاف سني زياد يعني اينكه پسر اختلاف سني فاحشي نسبت به دختر داشته باشد مشكلاتي از جمله، عدم تفاهم كافي و عدم درك متقابل و اختلاف سلايق به وجود مي آيد. البته ممكن است بصورت استثناء اتفاق بيفتد كه زوجين در همه ملاك هاي ازدواج شرايط آرماني داشته باشند و شرايط ايده ال و كاملا مطلوبي داشته باشند كه معمولا بسيار نادر است و حتي با داشتن اختلاف سني زياد با كمال خوشي در كنار يكديگر زندگي كنند. ولي بصورت معمول اختلاف سني زياد باعث ناسازگاري و نارضايتي از زندگي زناشويي در آينده مي گردد. و توصيه نمي گردد.

به علت اينكه زوجين زماني كه داراي اختلاف سني زيادي باشند از دو نسل متفاوت خواهند بود با درك هاي متفاوت. آنها قضايا را به روش هاي مختلفي ادراك و ارزيابي مي كنند. سلايق متفاوتي دارند و انتخاب هاي مختلفي نيز خواهند داشت كه سازگاري در چنين شرايطي مشكل خواهد بود. خانمي كه با مردي بزرگتر از خودش ازدواج مي كند ممكن است در ادامه زندگي دچار ترديد گردد و احساس شكست كند. كه گاها ديده شده كه كار به مشكلات بعدي كشيده است حتي در مواردي باعث سوء ظن هاي بي موردي نيز گشته است. به طور معمول زماني كه زن چنين احساسي در زندگي مشترك داشته باشد، رفتاري ناسازگارانه نيز خواهد داشت كه باعث بوجود آمدن جر و بحث و كشمکش در زندگي مشترك مي گردد. همچنين در چنين ازدواجي مرد نسبت به زن از انرژي و جنب و جوش كمتري برخوردار است. ممكن است زن در دوره نوجواني باشد و پرشور و پرحرارت ولي مرد به ثبات هيجاني رسيده و نتوانند رفتاري داشته باشند كه يكديگر را ارضاء كند. در ادامه به برخي موضوعات مهم درباره اختلاف سني دختر و پسر اشاره مي كنيم.

1-گفتيم كه سن زوجين در ازدواج يكي از ملاك هاي ازدواج است و مناسب است كه فردي كه قصد ازدواج دارد همه ملاك هاي ازدواج مثل ايمان، اخلاق، سلامت جسم و روان، همسان بودن در تحصيلات، اقتصاد، فرهنگ و مذهب و ... نيز سنجيده شود.

2- درست است كه تناسب در تفاوت سني تنها ملاك رضايت زوجين و موفقيت ازدواج آنها نيست. ولي نبايد از نظر دور داشت كه عوارض و پيامدهايي كه ممكن است از اين اختلاف سني ناشي شوند, مي تواند بر ميزان تفاهم و روابط عاطفي ميان زوجين تأثير بگذارد. اگر همراه با اين تفاوت سني، تفاوتهاي ديگري نيز وجود داشته باشد، يعني تفاوت تحصيلي، فرهنگي، اعتقادي، اقتصادي و يا تفاوت در سن عقلي آنگاه تأثير تفاوت سني بيشتر مشهود خواهد بود. در چنين مواردي امكان دارد اختلافاتي كه به تفاوت سني مربوط نيست هم به اين عامل نسبت داده شود.

3-اختلاف سن بالا در ازدواج يكي از دلايل ناكامي در ازدواج و طلاق است به خصوص در مورد زناني كه با مرداني با سنين بسيار بالا ازدواج مي كنند. زناني كه با مرداني بسيار بزرگتر از خود ازدواج مي كنند مجبور به تحمّل فشارها و مشكلات بيشتري هستند چون ممكن است هم از طرف خانواده شوهر و هم اجتماع مورد تمسخر و ايراد قرار گيرند.

4-همچنين در تربيت فرزند اينگونه زوج ها، به دليل اختلاف سني زياد بين پدر و مادر، هر دو طرف نمي توانند به يك اندازه در تربيت فرزندان و رساندن آنها به سن نوجواني كه دوران بلوغ و پرخطري محسوب مي شود، سهم داشته باشند و همين موضوع باعث افزايش مشكلات فرزندان و تشديد شكاف بين نسل ها مي شود.

5-نحوه تفكر زن در مورد اين مقدار تفاوت سني بسيار مهم است.اگر دختري از همان ابتدا با ترديد نسبت به اين اختلاف سني بنگرد ,آمادگي زيادي دارد كه بعدآً با كنايه اطرافيان ,به هم بريزد و اين مسأله را مرتب به رخ بكشد. پرسشگر گرامي بصورت كلي اينگونه ازدواج ها توصيه نمي شود مگر در موارد استثنا كه واقعا ملاك هاي ديگر ازدواج ايده ال و واقعا در حد عالی باشد. پيشنهاد ما به شما اين است كه چنانچه احتمال ازدواج با فرد ديگري را مي دهيد كه از لحاظ شرايط سني با شما تناسب بيشتري داشته باشد، اين گزينه بر گزينه اي كه در سوال خود مطرح كرده ايد اولويت دارد، چراكه همانطور كه در بالا بيان شد سن يكي از فاكتورهاي مهم در سازگاري همسران مي باشد. به هر حال مشورت با افراد صاحب نظر به منزله چراغي است كه راه و سختي هاي آن را به شما نشان مي دهد اما اين خود شما هستيد كه راه را بايد انتخاب كنيد.

 

http://askdin.com/comment/1031641#comment-1031641