مراجعه مجدد برای خواستگاری

پرسش:
در سال 1394 با دختری در دانشگاه آشنا شدم و به وی علاقه مند گردیدم، وی همشهری و هم استانی من نبودند و من تنها در فضای مجازی با او در ارتباط بودم. مادرم در جریان رابطه ما بود و حتی دختره با مادرم نیز در ارتباط بود و ما از ابتدا اصرار به خواستگاری رسمی داشتیم. پاییز 95 علی رغم اینکه همه چیز خوب پیش می رفت ایشان فرمودند که شرایط مان به هم نمی خوره و و ارتباط وی با من قطع شد. در نوروز 96 دختره به من پیام تبریک فرستادند و مجدداً جریان خواستگاری مطرح شد. تابستان 96 مجدداً ارتباط با همان بهانۀ قبلی قطع شد. اوایل بهمن 96 پدرم با پدر دختره تماس می گیرند و قرار شد که ما خانوادگی به منزل آنها برویم، قبلش دختره به من پیام داده بودند که خواستگار دیگری دارند.
به هر ترتیب ما به منزل آنها رفتیم و همه چیز به خوبی پیش رفت و خانواده ها از خیلی جهات شبیه هم بودند و خیلی زود با هم صمیمی شدند در حالی که از خواستگار دیگری خبری نبود. قرار شد که خانواده دختره هم به منزل ما تشریف بیاورند و چند جلسۀ آشنایی برقرار بشود که متأسفانه تا به حال نشده است.
خانواده دختر در شهر دیگری مشغول به کار کشاورزی هستند و بخشی از سال را در منزلشان حضور ندارند. این اواخر تلفن همراه پدر دختر هم خراب شده و امکان تماس تلفنی با پدر دختره وجود نداشت. البته آنها اواخر دی ماه به منزل خودشان بر می گردند.
حال با توجه به این موارد بهترین راهکار چیه؟ آیا مراجعآ مجدد ما با خانواده به منزل ایشان کار درستی هست؟

 

 


پاسخ:
اصرار و پافشاری به ازدواج
اگر شما دختر مورد نظر را همچنان برای ازدواج گزینۀ مناسبی می دانید، همچنان می توانید به تلاش های خود برای جلب رضایت وی و خانواده اش به ازدواج ادامه دهید و مجدداً به خواستگاراش بروید. خواستگاری مجدد می تواند شدت عشق و علاقه شما را به طرف مقابل تان ثابت کند و اشتیاق وی را برای پذیرش شما و ازدواج با شما برانگیزاند.
به هر حال، کسی که طاووس می خواهد باید جور هندوستان بِکِشد و در این راه خسته و فرسوده نشود. البته در نهایت مطمئناً شما به نتیجۀ مطلوب خویش خواهید رسید.

به قول مولوی:

کان جوان در جست و جو بد هفت سال *** از خیال وصل گشته چون خیال
سایۀ حق بر سر بنده بود *** عاقبت جوینده یابنده بود
گفت پیغامبر که چون کوبی دری*** عاقبت زان در برون آید سری
چون نشینی بر سر کوی کسی *** عاقبت بینی تو هم روی کسی
چون ز چاهی می کنی هر روز خاک *** عاقبت اندر رسی در آب پاک


این احتمال نیز وجود دارد که دختر مورد نظر به فردی دیگری نیز علاقه مند می باشند و همزمان با آشنایی با شما خواستگار دیگری هم دارند و به وی علاقه مند می باشند؛ چون طولانی بودن روند خواستگاری شما طبیعی نیست. دختری که متقابلاً به شما علاقه مند می باشد به این سادگی حاضر به از دست دادن شما نمی باشد!.

اگر با همۀ تلاش های شما و خانواده تان نتوانستید رضایت دختر و خانواده اش را برای ازدواج بگیرید؛ آنگاه می توانید او را رها کنید، فراموش نمایید و دختر دیگری را برای ازدواج انتخاب کنید.
مطمئناً در اطراف شما دختران زیادی هستند که می توانید با یکی از بهترین آنها ازدواج کنید و در زندگی به خوشبختی و شادکامی برسید.

اصرار و پافشاری بیش از حد به حدی که عزت و کرامت ذاتی شما نادیده گرفته شود، زیبنده نیست. ضمن اینکه هرگز شایسته نیست که با اجبار طرف مقابل تان را به نوعی مجبور و ملزم به ازدواج با خود نمایید؛ در حالی که وی تمایلی به ازدواج با شما ندارد به فرد دیگری علاقه مند می باشد.

یادتان باشد دختری که شما به خواستگاری وی رفته اید، همانند خود شما حق انتخاب دارد و از اراده و اختیار خدادادی بهره مند است، بنابراین این حق را دارد که بعد از طی کردن روند خواستگاری و بررسی شرایط و ضوابط از ازدواج با شما منصرف شود و با دیگری ازدواج نماید.

به هر حال، از اینکه از همان ابتدا به چارچوب های شرعی، ضوابط عقلی و ملاحظات عرفی در روند ازدواج و خواستگاری پایبند بوده اید و مسئله ازدواج خودتان را از راهش اقدام کرده اید پدیدۀ مبارکی است. البته طولانی بودن روند خوستگاری تان می تواند تأثیر منفی در پی داشته باشد و انرژی شما را تحلیل بَرد و شما را خسته و فرسوده نماید.
اگر خدای ناکرده این ازدواج و خواستگاری تان به سرانجام نرسید شما رمق و توانی برای خواستگاری های بعدی نخواهید داشت؛ بنابراین لازم است هوشمندانه زمان را مدیریت کنید و تکلیف ازدواج تان را هر چه زودتر مشخص نمایید.

از آنجا که خانواده دختر اواخر دی ماه به منزلشان بر می گردند، فرصت مناسبی است که شما جریان خواستگاری را مجدداً مطرح نمایید و به خواستگاری مجدد بروید تا تکلیف ازدواج تان هر چه سریعتر مشخص شود و روند خواستگاری و آشنایی خانواده ها به درستی ادامه یابد.

البته اگر در صدد شناخت بهتر طرف مقابل تان هستید، می توانید از خانواده ها اجازه بگیرید و چند جلسه ای با وی به گفتگو بنشینید و نیز با مراجعه حضوری به مراکز مشاوره ای و خدمات روانشناختی معتبر و گفتگو با مشاوران و روانشناسان باتجربه از مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) بهره بجویید و از صحت و سلامت ازدواج تان مطمئن گردید. این طوری می توانید همسر آینده تان را درست انتخاب کنید و از شک و تردید رهایی یابید و نیز با ارائۀ تأیید کارشناسان جلوی بهانه جویی های احتمالی را بگیرید و موافقت خانواده ها را جلب کنید.

باتوجه به اینکه شما همشهری هم نیستید؛ طبیعتاً تفاوت هایی در معیارها و ملاک های ازدواج خواهید داشت. تفاوت فرهنگی، تفاوت جغرافیایی، تفاوت در آداب و رسوم و تفاوت های دیگری که ممکن است از دید شما مخفی مانده باشد؛ به همین خاطر لازم است صحت و سلامت ازدواج تان به تأیید برسد تا به آیندۀ ازدواج تان امیدوار شوید.

برای پی بردن به شناخت واقعی طرف مقابل و نوع شخصیت و تفکرات وی باید بدانید این مسئله تابع متغیرهای گوناگونی است و نمی توان به سهولت و با یک نگاه و یا صحبت های معمولی، به این مهم دست یافت؛ این مسئله به هیچ وجه با گفتگوی دو نفره، سؤال و جواب کلیشه ای و یا چندبار نشست و برخاست و رفت و آمد خانوادگی مشخص نمی شود.
به همین خاطر گاهی برخی شناخت ها تنها از طریق اجرای آزمون های روانشناختی و نیز تحقیق از افراد آگاه به دست می آید و بخش اندکی هم به صحبت های دونفره اختصاص دارد که در جلسات خواستگاری و جلسات مشاوره های تخصصی پیش از ازدواج می توانید به این مهم برسید.

معرفی منابع برای مطالعۀ بیشتر:

 

  1. حسین خانی نائینی، هادی، فرآیند همسرگزینی، قم: بنشاسته، 1393.
  2. امینی، ابراهیم، انتخاب همسر، تهران: انجمن اولیاء و مربیان، 1387.
  3. مظاهری، علی اکبر، جوانان و انتخاب همسر، قم: پارسیان، 1390.
  4. ایمانی، محسن، شیوه های شناخت و گزینش همسر، تهران: انجمن اولیاء و مربیان، 1393.
  5. حسینی، سیدحسین، آیین خواستگاری و ازدواج، تهران: منیر، 1389.
  6. http://www.askdin.com/showthread.php?t=64508&p=1013450&viewfull=1#post10...