معایب و فوائد ازدواج با دختر حوزوی خوب چیست؟


پرسش:
لطفا بفرمائید از نظر علمی و مشاوره ای و مذهبی مشکلات ، معایب و فوائد ازدواج با دختر حوزوی خوب چیست؟لطفا جزئی و کاربردی بفرمائید و از کلی گویی پرهیز نمایید.
چگونه و از چه طریقی میشه یک دختر حوزوی خوب آشنا شد؟ چون هیچ اطلاعاتی در این زمینه ندارم. ضمن این که دختران حوزوی معذوریت های مضاعفی برای آشنایی با فرد نامحرم دارند. لطفا در این جهت هم کمی توضیح بدید. چه راههائی برای یافتن و آشنایی با چنین شخصی وجود داره؟




پاسخ:
دختران حوزوی ویژگی های متفاوتی نسبت به هم دارند و نمی شود یک حکم و ویژگی را برای همه آنها قرار داد. و لذا ممکن است یکی عامل به یادگرفته ها باشد و دیگری نباشد ممکن است یکی قانع باشد و دیگری نباشد ممکن داست یکی از نظری شخصیتی دورنگرا باشد و دیگری برونگرا باشد یا یکی سلطه گر و دیگری سلطه پذیر، یکی مهارتهای خانه داری و همسرداری را بلد باشد و دیگری نه، یکی سردمزاج باشد و دیگری گرم مزاج و...
و همه این موارد نشان می دهد که لازم است ملاکهای شما با ما مطالعه و بررسی مناسب روی خودتون و ویژگیهای شخصیتی ،خانوادگی و تربیتی خود روشن گردد و براساس آن ملاکها با روشهای تحقیق مناسب همسر مناسب خود را انتخابی نمایید.
اما به صورت نوعی و غالبی و نه کلی می توان ویژگی های دختران طلبه را اینگونه ارزیابی نمود:

مقید به اعتقادات و مسائل دینی:
خودش به مسائل دینی توجه دارد لذا مثلا در بیرون آرایش نمی کند لباس نامناسب نمی پوشد و حریم ها را بین نامحرمان نگه می دارد با برادران همسر و نامحرمان فامیل خیلی گرم نمی گیرد و البته به ویژگیهای شخصیتی اگر برونگرا باشد می تواند با زنان فامیل رابطه گرمتری را داشته باشد.
هرآنچه سبب دوری او از دین شود برای او چالش ایجاد می کند مثل عروسی همراه با گناه،موسیقی،عدم توجه به نماز،عدم توجه به رابطه با محرم و نامحرم و...
به خاطر اینکه در معرض تعالیم دینی است ممکن است قناعت بیشتری داشته باشند،برای تربیت دینی خانواده و فرزندان توجه ویژه دارند تشویق به واجبات و مستحبات و ترک محرمات و...دارند.
البته دوست عزیز همه این موارد در کنار یک شخصیت مناسب با ملاکهای مناسب مذهبی قرار گیرد بسیار رشد دهنده است همان کلام نورانی حضرت امیرالمومنین(علیه السلام)نسبت به همسرشون حضرت زهرا(سلام الله علیها)که فرمودند:نعم العون علی طاعه الله: یاور خوب برای اطاعت الهی
اما اگر یکی از دختر یا پسر از نظر شخصیت ضعیف باشند مثلا ثبات هیجانی پایینی داشته باشند روحیه سلطه گری ،بدبینی ،افسرده را داشته باشند ریسکهای ازدواج بالا می رود حال اگر هر دو این طور باشضند که زندگی پر ریسک حساب می شود.

داشتن اهداف و آرمانی معنوی و الهی:
دنبال این است که خانواده اش و فرزندانش را در مسیر تربیت دینی قرار دهد بهمین خاطر نحوه بیان ایشان و پذیرش خانواده بسیار مهم است نحوه بیان و پذیرش با توجه به آموزشهای دینی لازم است خوب،همراه با مهربانی،تغییرات تدریجی و...باشد ولی اگر شخصیت دو طرف سلطه گر و بدون داشتن کنترل و ثبات هیجانی پایین و کم انعطاف باشد چالش برانگیز خواهد بود.

داشتن اطلاعات مناسب دینی یا در معرض کسب اطلاعات دینی قرار داشتن که برای رشد دینی و تربیت زندگی و خانواده راهگشا می باشد البته به شرط آنکه یادگرفته و عمل شود و الا هستند افرادی در حوزه که تنها شنیده اند و علم آنها را از خداوند دور نموده است هرچند علم آنها حوزوی و دینی است.

حجاب و عفاف مناسب :
که سبب رعایت حریم بین محرم و نامحرم می شود که سبب می شود از انجام برخی کارهای اجتماعی خودداری نمایند و یا با آن سبکهایی که خانمهای آرایش کرده در جامعه حاضر می شوند در جامعه حاضر نشوند.این امر فرواید فروانی برای خود فرد و خانواده اش و اجتماع دارد و البته اگر همسر این خانم چشمچران باشد و زیبایی بیرونی برایش خیلی مهم باشد اهل مقایسه می شود در این صورت است مسئله ایجاد می شود.
طبیعتا چون خانمهای مذهبی مقید هستند برای خود محدودیت قائل می شوند حتی در محیط خانه البته در مواجهه با فرزندان مثلا از آرایشهای نامناسب یا پوشیدن لباسهای نامناسب نزد فرزندان به خاطر حفظ سلامت روانی و معنوی فرزندان خودداری می کنند و البته حتما حتما حتما تاکید می شود که در کنار همسر و در اتاق خصوصی روابط بدون محدودیتی را با انواع ترفندها و روشها را داشته باشند.

برادر عزیز این محدودیتها برای سلامت دینی و معنوی و روانی خود و خانواده و فرزندان است و طبیعتا اگر شما تقید لازم را ندارید و یا تحمل این میزان محدودیت را ندارید لازم است نسبت به خود اصلاحاتی انجام داده سپس اقدام نمایید و یا با فرد مناسب با خود ازدواج نمایید.
توجه به درس و مطالعه و عدم توانایی به خاطر درس و مطالعه به اشتغال تمام وقت در خانه و همسرداری(این مورد در همه دختران در حال تحصیل و شاغل حوزوی و غیرحوزوی نیز صادق می باشد)لذا اگر دختران از نظر کار خانه مهارت خوبی را داشته باشند و سریع کارها را انجام دهند بهتر می توانند به همسرشون و خانواده برسند. و البته شما در صورتی که می خواهید با دختر در حال تحصیل و یا شاغل ازدواج نمایید لازم است کمک خود را در امور منزل به خانواده بیشتر نموده و انتظارات خود را کمتر نمایید.
در مجموع لازم است به چند نکته توجه نمایید:
ویژگیهای شخصیتی،خانوادگی و تربیتی خود و طرف مقابل برای ازدواج
میزان انعطاف پذیری شما و طرف مقابلتون
میزان اطلاعات و آگاهی شما و طرف مقابلتون نسبت به انتخاب همسر و ازدواج و ورابط زن و مرد و رضایت از زندگی و رضایت زناشویی
ملاکهای شما برای ازدواج
نگاه شما به همسر به عنوان یک مکمل مرد و یا یک بله قربان گو
متناسب نمودن انتظارات با پایه تحصیلی آن خانم،ویژگیهای شخصیتی و خانوادگی ایشان و...
لازم است چند نکته در مورد خواهران حوزوی عنوان گردد:

متعدد شنیده شده است که دختران حوزوی زیبایی لازم را ندارند و یا ضمن عذرخواهی صرتشان مو زیاد دارد.دقت به این مسائل نشان می دهد درواقع مقایسه سبب این فکر شده است چون برخی از خانمها حریمها را نگه نمی داند و قبل از ازدواج ابرو و موهای زاید صورت خود را بر می دارند و آرایش می کنند طبیعتا زیباتر نشان داده می شوند و دختران مذهبی ما بخاطر تقیدات مذهبی و حیاء الهی مورد توجه مناسب قرار نمی گیرند هرچند ممکن است با اصلاح صورت و آرایش بسیار زیباتر از سایرین شوند.
زیبایی تنها 2/5 درصد در ازدواج تاثیر گذار است ملاک فرعی است و البته دلنشینی ملاک اصلی و مهم به حساب می آیند.
ضمن توجه به دلنشینی در انتخاب همسر به زیبایی سیرت هم توجه بسیار بسیار زیادی داشته باشید.

از مهمترین عوامل مسئله ساز در زندگی شناخت کم و کمبود مهارت می باشد که با افزایش آنها صمیمیت و گرمی زندگی بسیار زیاد می شود.
مناسب است که شما ویژگیهایی که در دختران حوزوی مد نظر دارید را بیابید و سپس دنبال آن ملاکها و ویژگیها در دختران غیرحوزوی نیز باشید در این صورت دایره انتخابتون وسیع تر و انتخابتون بهتر می شود.
می توانید مادر یا خواهر و یا هر خانم دیگری از آشنایان مورد اعتماد و فهمیده را بفرستید حوزه علمیه خواهران و همچنین از افراد مختلف پیگیری و پرس و جوی بیشتری داشته باشید تا بتوانید همسرمناسب خودتون رو پیدا کنید.می تونید از روحانیون،اساتید حوزه برادران و خواهران،نهاد دانشگاه نیز کمک بگیرید.
ضمنا اسلام نه تنها مخالفتی با گفتگوی بیشتر در خواستگاری و شناخت نداره بلکه تاکید هم داره و لذا شما می توانید با بیشتر کردن جلسات گفتگو با نظارت خانواده ها و همچنین تحقیقات درست و کمک گرفتن از مراکز مشاوره و...شناخت خود را بیشتر نمایید.

در پناه قرآن و عترت موفق باشید
یا علی

http://www.askdin.com/showthread.php?t=62073&p=997225&viewfull=1#post997225