پرسش:
دختری 26 ساله هستم که به خاطر شرایط خانوادگی و مشکلات زندگی پدرو مادرم از ازدواج هراس دارم و می ترسم، چکار کنم که این ترس از بین برود و ازدواج موفقی در آینده داشته باشم؟
پاسخ:
مقابله با ترس و هراس از ازدواج
ترس از ازدواج شما واقعی نیست، بلکه ثانویه است؛ در واقع شما دچار نوعی خطای شناختی شده اید و با یک تعمیم نابجا فکر می کردید اگر ازدواج کنید، سرنوشت ازدواج شما به سرنوشت ازدواج پدر و مادرتان دچار خواهد شد و در زندگی آینده خوشبخت نخواهید شد و دچار تنش و استرس فزاینده خواهید شد؛ به عبارت دیگر چون شما طمع شیرین زندگی رو در زندگی پدر و مادرتان نچشیده بودید، نمی توانستید زندگی ایده آلی را برای خودتان تصور کنید و همین مسئله سبب ترس شما از ازدواج شده است.
به هر حال هرگز نمی توان از یک قضیه شخصیه این چنین برداشت ناروایی رو دربارۀ آینده زندگی خود بکنید و آیندۀ زندگی خود را به زندگی پدر و مادرتان گره بزنید. زندگی پدر و مادرتان یک در هزار موردی بوده که دچار تنش و مشکل شده؛ این به معنای این نیست که اگر شما هم ازدواج کنید، زندگی شبیه آنها را خواهید داشت.
توصیه می شود مقداری واقع بینانه به این قضیه بنگرید و با ترس و هراس خود از ازدواج مقابله کنید. اگر خودتان به تنهایی نمی توانید، از متخصصان و روانشناسان باتجربه کمک بگیرید.
دقت در همسرگزینی
اگر شما در انتخاب همسر دقت کنید و بر اساس معیارهای و ملاک های اساسی ازدواج و نه معیارهای خودساخته همسرتان را انتخاب کنید و نیز به وظایف و تکالیف زندگی مشترک آگاه باشید و در عمل نیز بدان پایبند و متعهد باشید؛ مطمئن باشید که زندگی موفق و پایداری در آینده برای خود رقم خواهید زد و به معنای واقعی کلمه خوشبخت خواهید شد.
تهدید را به فرصت تبدیل کنید
اگر در خصوص ازدواج شما تعلل و کوتاهی چه از جانب خودتان و چه از جانب مادرتان شده است، در موقعیت کنونی دنبال مقصر گشتن فایده ای به حال تان ندارد، جز اینکه بر رنج و عذاب و حسرت شما بیفزاید.
به هر حال در این شرایط:
«به جاي آنكه به تاريكي لعنت بفرستيد؛ چراغي روشن كنيد».
توصیه می شود اگر موقعیت جدیدی برای ازدواج و خواستگاری دارید، بی خودی ردش نکنید. باتوجه به اینکه سن شما رو به افزایش است؛ طبیعتاً نباید هیچ مورد ازدواجی را به سادگی از دست بدهید و نباید از کنار هیچ موقعیت ازدواجی به آسانی بگذرید. در این بازار کسادی خواستگاران خوب و مناسب، از دست دادن خواستگار خوب خسارت است و موجب پشیمانی خواهد شد؛ به هر حال همان طور که پذیرش خواستگار نیاز به دلیل منطقی دارد، رد خواستگار نیز بدون دلیل منطقی عاقلانه و منطقی نیست.
تلاش فعالانه برای جذب خواستگار
برای جذب خواستگار توصیه می شود علاوه بر دعا و توسل به افراد موثق و مورد اطمینان از دوستان و آشنایان در محل تحصیل، محل کار و محل زندگیتان بسپارید که اگر پسر خوب و مجردی را سراغ دارند که با شما همخوانی و تناسب دارد به صورت غیرمستقیم به خانواده شما معرفی کنند تا زمینه خواستگاری و ازدواج به وجود آید. این کار منافاتی هم با دعا و درخواست از خدا ندارد. می توانید در کنار دعا و نیایش به فعالیت های فعالانه خود برای جلب خواستگار متناسب با وقت و فرصت خود روی بیاورید.
به قول معروف:
«از شما حرکت از خدا برکت»
وساطت در ازدواج
برای جذب خواستگار توصیه می شود که از ظرفیت و توان دیگران استفاده کنید و با واسطه قرار دادن آنها، امر ازدواج خویش را تسهیل نمایید. البته واسطه و معرف باید چند خصوصیت داشته باشد؛ یکی اینکه امین، مورد اطمینان و رازدار باشد، دوم اینکه خیرخواه و دلسوز باشد و سوم اینکه در این گونه کارها پیشقدم باشد. مثلاً می توانید به امام جماعت مسجد محل، رئیس هیئت محل، برخی بانوان فرهیخته که اهل خیر هستند و در کارهای فرهنگی دستی دارند؛ بزرگ فامیل و... بسپارید تا برای شما در این خصوص وسطه گری کنند.
یادتان باشد شما در این مسئله مأمور به انجام وظیفه و تکلیف هستید، نتیجه چی می شود ربطی به شما ندارد؛ مهم این است که شما برای همسریابی و ازدواج تان به وظیفه خود عمل نمایید.
معرفی منابع برای مطالعة بیشتر:
- حسینی، سیدمهدی، فنون همسریابی و همسرگزینی برای دختران، تهران: ساوالان،1390.
- امینی، ابراهیم، انتخاب همسر، تهران: انجمن اولیاء و مربیان، 1387.
- مظاهري، علي اكبر، جوانان و انتخاب همسر، قم: پارسيان، 1378.
http://www.askdin.com/showthread.php?t=62955&p=1000081&viewfull=1#post10...