پاسخ:
حال و احوال شما را درک میکنیم و میدانیم که با این اوضاع کرونایی آموزش مجازی دشوار است.
شما برای حل این مشکل چندین کار را میتوانید انجام بدهید:
1. میتوانید به تدریج با پسرتان کارکنید و رفته رفته و به تدریج او را مستقل بار آورید. چون وقتی از فضای کلاس و درس به دور است، طبیعتا انگیزه درس خواندن خیلی کم میشود و به آن اندازه از شعور و فهم نرسیده که بتواند برنامه خودش را مدیریت بکند. پس چارهای نیست جز اینکه شما او را همراهی کنید تا به تدریج مسائل خودش را حل کند و روش درس خواندن را یاد بگیرد. انتظار این را نداشته باشید که خودش بیاید و درس و مشق خودش را به راحتی و با حوصله بیشتر بنشیند و بنویسد و به راحتی وظایف خودش را مدیریت بکند. شما باید علاقه و انگیزه مطالعه و نوشتن را در او ایجاد بکنید و این مسئله با همراهی و تشویق و صبوری امکان پذیر است.
2. شما باید مقدار خواب، بازی، استراحت، برنامههای تلویزیونی و مطالعه و ...فرزندتان را تنظیم کنید تا موقع مطالعه و انجام تکالیف موانعی پیش نیاد.
3. اگر مقدور است کاری کنید که فرزندتان تکالیف درسی را با یکی از دوستانش به صورت گروهی انجام بدهد تا شوق انجام تکالیف برایش بیشتر شود.
4. از همسرتان بخواهید که برای رسیدگی به تکالیف فرزندتان به شما کمک کند. گاهی توجه پدر در روحیه فرزندان به قدری موثر واقع میشود که بچه ها برای اینکه توجه پدر را جلب کنند، تکالیف خودشان را سریع تر و با انگیزه بیشتر انجام میدهند.
5. برای هر بار انجام تکالیف، یک ستاره به فرزندتان بدهید. وقتی این ستارهها به تعداد مشخصی، مثلا سی عدد رسید، برای فرزندتان جایزهای که دوست دارد را بخرید. جایزهای که می خرید، نباید خیلی گران باشد. همچنین این جایزه نباید جزو لوازم ضروری فرزندتان باشد. باید جایزهای باشد که او را خوشحال کند و انگیزهاش را برای تلاش افزایش دهد. ضمنا نباید قبل از رسیدن ستارهها به تعداد مشخص، جایزه را برای پسرتان بخرید. وقتی فرزندتان ستارهای به دست آورد، آن ستاره مال اوست و نمیتوانید به عنوان تنبیه، آن را از او پس بگیرید.