پرسش:
باتوجه به مشکلات اخلاقی فراوانی که امروزه در فضای مجازی و در بستر تلگرام، اینستاگرام و... مشاهده می شود و آسیب جدی به بنیان خانواده ها و قشر جوان و نوجوان کشورمان وارد می شود؛ چرا مراجع و علماء نسبت به فضای مجازی بی تفاوت اند؟
چه کسی باید به مسئولان تذکر دهد؟ آیا حوزه های علمیه، مراجع تقلید و علمای بزرگ در این باره وظیفه ای ندارند؟
پاسخ:
بدون تردید، مسئله ای که مطرح کرده اید دغدغه بسیاری از مؤمنین و متدین جامعه است و بارها توسط علما، مراجع بزرگوار تقلید، مسئولان حوزه و سایر دلسوزان نظام و انقلاب به مسئولان دولتی خصوصاً وزارت ارتباطات تذکر جدی داده شده است.
اگر شما بیانه های علما و مراجع بزرگوار تقلید در یکی دو سال اخیر و نیز سخنان آنان در دیدار با مسئولان دولتی را رصد کنید؛ متوجه خواهید شد که هیچ کوتاهی از سوی آنان نبوده است و ایشان تذکرات لازم را به مسئولان ذی ربط برای مقابله با هجمۀ فرهنگی و کنترل فضای مجازی داده اند.
به یقین حق هر ایرانی بهره مندی و استفاده از امور زیر است:
- استفاده از اینترنت پاک؛
- شبکه ملی اطلاعات؛
- استفاده از پیام رسان های داخلی به جای پیام رسان های خارج نظیر تلگرام، واتس آب، اینستاگرام و... .
طبق مصوبات شورای عالی فضای مجازی قرار بر این بود که فعالیت در فضای مجازی و استفاده از پیام رسان های داخلی در بستر شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پاک تحقق پیدا کند و پهنای باند و سرورهای پیام رسان های داخلی تقویت شود، اما متأسفانه مسئولان دولتی به وظایف خود در این خصوص به درستی عمل نکرده اند و هر روز به بهانه فراهم نبودن زیرساخت های لازم از انجام وظایف خود در این خصوص تفره می روند؛ به همین خاطر تذکرات علما، مراجع عظام تقلید و دلسوزان نظام و انقلاب به تنهایی ره به جایی نبرده است.
البته این مسئله تازگی نداشته و در قضیه اخذ دیرکرد وام بانکی، بانکداری اسلامی، حجاب، ولنگاری فرهنگی و... شاهد آن بوده ایم.
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ماست *** آنچه البته به جایی نرسد فریاد است
این را هم بدانیم ساماندهی، برنامه ریزی و کارهای اجرایی عموماً متوجه مجلس شورای اسلامی و دولت محترم بوده و علما و مراجع بزرگوار تقلید جز امر به معروف و نهی از منکر و توصیه های اخلاقی عملاً نمی توانند در کارهای نهادهای دولتی دخالت کنند.
به نظر می رسد، یکی از بهترین کارها برای الزام مسئولان برای کنترل فضای مجازی از افسارگسیختگی و آسیب های همراه آن، مطالبه جمعی همۀ احاد مردم خصوصاً خانواده های مؤمنین و متدین جامعه از همۀ نهادهای مسئول و ذی ربط، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزرا، شورای عالی فضای مجازی، نهاد ریاست جمهوری و... است.
اینکه ما یکجا بنشینیم و فقط از علما و مراجع بزرگوار تقلید انتظار داشته باشیم که آنها اقدام کنند، منطقی و عقلایی به نظر نمی رسد.
من اگر برخیزم
تو اگر برخیزی
همه بر می خیزند
من اگر بنشینم
تو اگر بنشینی
چه کسی برخیزد؟
http://askdin.com/comment/1046472#comment-1046472