سؤال:
بنده متاسفانه مدت چند سال هست که با خانمی که شوهر و بچه دارند رابطه عاطفی دارم و بارها سعی کردم این رابطه رو تمام کنم و پیش خدا واقعا شرمنده هستم، هر بار خواستم تمام کنم این خانم حالشون بد شده و حتی به بیمارستان هم کشیده و در موردی که خیلی پافشاری روی ادامه قطع رابطه داشتم اقدام به خودکشی هم کردند. وظیفه من تو این حالت چیه؟ اگر خانم آسیبی ببیند یا خودکشی کند بر من لازم هست که رابطه ام را ادامه دهم برای جلوگیری از این موضوع؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي!
به لحاظ شرعی این رابطه شما در هر سطحی باشد حرام و گناه است و فرقی ندارد که طرف مقابل راست بگوید یا دروغ.
باید فورأ این رابطه را قطع کنید و نسبت به گذشته خود توبه واقعی و استغفار کنید و از خداوند طلب بخشش و مغفرت کنید و هیچ مساله ای نباید بهانه برای گناه و ادامه این رابطه شود .
برادر گرامی! برقراري رابطه عاطفي و دوستانه با نامحرم (با هر توجيهي) در فضاي شريعت اسلام گناه است و بايد از آن اجتناب كرد، حال اگر اين رابطه معطوف به زني متأهل باشد، آسيب هايش قطعاً فراوان تر خواهد بود. خوشبخانه شما به دنبال قطع اين ارتباط هستيد و همين تصميم شما، حل اين مشكل را سهل و آسان مي كند.
ما در ادامه نكاتي را تقديم تان مي كنيم كه توجه و عمل به آن ها در تصميم صحيحي كه گرفته ايد ياري تان مي دهد :
- ايجاد يا قطع ارتباط با ديگران، بستگي تام به اراده خود فرد دارد. اگر شما واقعاً بخواهيد ارتباطتان را با كسي قطع كنيد، مي كنيد و طرف مقابل تان نمي تواند مانع شود. او اكنون عقد كرده و بايد به همسرش تعهد داشته باشد نه اينكه علاوه بر به هم زدن زندگي شما زندگي متأهلي خودش را هم به هم بزند و به همسرش خيانت كند. اكنون شما نيز در حال كمك به اين خيانت هستيد.
و اما راهكارها:
1. اگر مي خواهيد از اين دامي كه قطعاً توسط شيطان برايتان نهاده شده و زندگي دنيايي و اخرويتان را بر لبه پرتگاهي خطرناك قرار داده، رهايي يابيد از همين الان هر گونه ارتباط با اين زن را قطع كنيد (حضوي، پيامكي، تلفني، چت، مكاتبه اي و ...)؛ اين توصيه ما را جدي بگيريد. اگر به اين مورد عمل نكنيد، از اين مهلكه نجات نخواهيد يافت. پس خود را ديگر در معرض ا و قرار ندهيد و به هيچ وجه پيام هايش را نخوانيد و صحبت هايش را نشنويد (شماره تلفن همراه خود را تغيير دهيد).
2. اگر پس از قطع ارتباط، ايشان مزاحم تان شدند، او را تهديد به شكايت كنيد و در صورت بي توجهي، تهديد خود را عملي سازيد. مطمئن باشيد پس از اين تهديد، رهايتان خواهد كرد؛ چون مجازات رابطه نامشروع براي متأهلين بسيار سنگين است.
3. فكر كردن به اينكه اين عمل در دين اسلام حرام است و مورد رضايت خدا نيست و همچنين تفكر درباره عاقبت دنيايي و اخروي اينكار بهترين شيوه براي ترك اين ارتباط و فكر نكردن به اين موضوع است. همچنين در اولين فرصت اگر شرايط ازدواج را داشتيد، با همسري مناسب ازدواج كنيد. با ازدواج عواطف شما در جهت صحيح و شرعي خرج خواهد شد و از اين دغدغه رهايي خواهيد يافت.
4. براي قطع اين ارتباط روي موارد زير نيز خوب تأمل كنيد:
- آيا شما دوست داريد، مردي غريبه با همسر آينده تان ارتباط داشته باشد؟ مسلماً نه. وقتي خودتان دوست نداريد كسي با زندگي آينده تان اين كار را بكند، خودتان نيز نبايد با زندگي فردي ديگر اين كار را بكنيد. فراموش نكنيد كه دنيا دار مكافات است و اگر كسي بدي كند، بدي مي بيند.
- مي دانيد اگر همچنان با زني متأهل و يا مثلا در مورد شما عقد كرده ارتباط داشته باشيد و اين ارتباط روزي بر ملا شود چه بر سر زندگي تان مي آيد؟ اطرافيان با شما چگونه برخورد مي كنند؟ جامعه چگونه برخورد مي كند؟ به آينده زندگيتان فكر كرده ايد؟ به اين فكر كنيد كه اين رابطه شما ممكن است زندگي فرد مورد نظر را نيز به نابودي بكشاند و آنگاه شما هم مقصريد.
- گاهي اين ارتباط ها به جاهاي خطرناك و باريك (رابطه جنسي و ...) مي كشد و مجازات هايي سنگين دنيايي (سنگسار، شلاق، زندان و ....) را گريبانگير فرد مي كند. آيا حيف نيست آدمي سرمايه زندگي خويش را با يك اشتباهي كه مي تواند از آن جلوگيري كند بر باد دهد!
- فكر نمي كنيد اين زن، مقيد به احكام شرع نيست و دست در دست شيطان دارد و مي خواهد زندگي شما را نابودكند؛ چون با وجود داشتن همسر، علاقه به ارتباط با نامحرم دارد؛ پس با قطع ارتباط با او مانع نابودي زندگي تان شويد.
- هيچ زن سالم و عاقل (كه متأهل هم هست) چنين روابطي با پسري نامحرم برقرار نمي كند، چرا كه :
الف) مهمتر از همه مورد رضايت خدا نيست و از لحاظ شرعي گناه است.
ب) مرد زندگي اش را انتخاب كرده و بايد عواطفش را معطوف او كند نه پسري نامحرم.
ج) اين رفتار خيانت به شوهر و حريم مقدس خانواده اش است و باعث بي آبرويي در جامعه و تباهي دنيا و آخرتش مي شود.
د) مجازات هاي سنگين تري براي افراد متأهل در اين گونه روابط در نظر گرفته مي شود (سنگسار و ...).
*** پرسشگر محترم؛ خدا را شاكر باشيد كه اتفاق ناگواري براي شما رخ نداده است و اين فرصت را از عنايات خاصه خدا به خود بدانيد كه در اختيارتان قرار داده تا راه درست را انتخاب كنيد. پس راه درست را انتخاب كنيد و از تهدیدات او نیز نترسید زیرا حتی اگر او خودکشی هم بکند باز هم شما مقصر نیستید.