آداب معاشرت با بی نماز

پرسش: آداب معاشرت و نشستن سر سفره شخصی که نماز نمی خواند چطور است و چه حکمی دارد؟ اگر مجبور باشیم با آنها سر سفره بنشینیم و نتوانیم تذکر بدهیم چطور؟

 

 

 

پاسخ: معاشرت با این افراد اگر آثار سوء و منفی برای شما نداشته باشد و در اعتقادات و نماز و....اثری نداشته باشد به خودی خود اشکال ندارد و  با رعایت شرایط با بیان و شیوه مناسب آنها را راهنمایی و امر به معروف نمایید. استفاده از غذا و طعامی که برای شما می آورند اشکال ندارد (چرا که  یقین به حرام بودن آن ندارید) اگر ترک معاشرت  با آنها بر رفتارشان اثر دارد و سبب اصلاح می شود از باب نهی از منکر باید ارتباط را کم کنید.

 

 

انسان مومن و کسی که قصدش به دست آوردن رضایت الهی ست، باید برای هر کاری یک عنوان و نیت الهی داشته باشد. دوستی و محبت نسبت به دیگران در اسلام یک اصل است. امیرالمومنین (علیه السلام) در نامه ی ۵۳ نهج البلاغه که به عهدنامه ی مالک اشتر معروف است، چنین توصیه می کند: «و أشعِرْ قَلبَكَ الرَّحمَةَ لِلرَّعِيَّةِ و المَحَبَّة لَهُم و اللُّطفَ بِهِم و لا تَكونَنَّ علَيهِم سَبُعا ضارِيا تَغتَنِمُ أكلَهُم؛ فإنَّهُم صِنفانِ: إمّا أخٌ لَكَ في الدِّينِ، أو نَظيرٌ لَكَ في الخَلقِ؛ يَفرُطُ مِنهُمُ الزَّلَلُ، و تَعرِضُ لَهُمُ العِلَلُ، و يُؤتى على أيديهِم في العَمدِ و الخَطأِ؛ فأعطِهِم مِن عَفوِكَ و صَفحِكَ مِثلَ الّذي تُحِبُّ و تَرضى أن يُعطِيَكَ اللّه ُ مِن عَفوِهِ و صَفحِهِ ...»؛ دل خود را آكنده از مهر و محبّت و لطف نسبت به مردم گردان و مبادا براى آنان چون جانور درنده اى باشى كه خوردنشان را غنيمت دانى؛ زيرا كه مردم دو دسته اند: يا برادر دينى تو هستند و يا در آفرینش همانند تو هستند. در معرض لغزش و خطا قرار دارند و گاه از روى عمد يا خطا دست به گناه و تجاوز مى آلايند. پس همان گونه كه دوست دارى خداوند نسبت به تو بخشش و گذشت كند، تو نيز نسبت به آنان بخشش و گذشت داشته باش...

 

اگر افراد بی نمازی که با آنها در ارتباط هستید، از ارحام شما هستند، تحت عنوانِ‌ الهیِ صله رحم می توانید و حتی واجب است که با آنها معاشرت داشته باشید. مگر اینکه معاشرت و رفت و آمد شما با آنها،‌ به نحوی تایید و صحه گذاشتن بر عملشان باشد. توجه داشته باشید که هر گاه شرایط برای امر به معروف و نهی از منکر ایجاد شد،‌ حتما اینکار را انجام دهید؛ و اگر شرایط برای تذکر دادن مهیا نیست،‌ در صورت امکان سعی کنید که آنها بدانند شما از عملشان خوشحال و راضی نیستید.

 

یک عنوانِ‌ الهی دیگر برای معاشرت با افراد بی نماز می تواند احتمالِ تاثیرگذاری بر آنها باشد. اگر بتوانید بر اطرافیانتان تاثیر گذاشته و آنها را به هر نحوی نسبت به نماز متمایل کنید، این نوعی تبلیغ عملی ست که رضایت و خوشنودی خداوند را در پی خواهد داشت.

 

در کنار تمام اینها دقت داشته باشید که خودتان مبانی فکری و اعتقادی تان را به اندازه ی کافی قوی کنید که خدای نکرده از این قبیل افراد تاثیر نگرفته و نسبت به نماز که ستون دین است، کاهلی به خرج ندهید.

http://askdin.com/comment/1038738#comment-1038738