سؤال:
هرجوری خودارضایی را ترک می کنم و توبه می کنم و از امام ها مدد می گیرم و قسم می خورم نمی شود ترک کنم.
پاسخ:
بايد خدا را شاكر باشيد كه متوجه اشتباهتان شده ايد و از انجام اين كار پشيمان هستيد. همين پشيماني و پي بردن به اشتباه است كه شما را به سمت درمان اين مشكل مي كشاند؛ اين نشان از طينت پاك شما دارد كه با وجود اين گرفتاري توانستهايد اين احساس را در خودتان حفظ كنيد و اصلا ناامیدی به خود راه ندهید. سعی کنید بار دیگر با راهکارهایی که در این پاسخ عرض می کنیم و همه را با هم انجام می دهید مجددا اراده را برای ترک قوی کنید و به جنگ این عادت بروید.
به چند نكته نيز توجه داشته باشيد:
1. بايد بدانيد منشأ اين مشكل، يكى از نيازهاى واقعى نهاده شده در وجود انسان است كه بايد به طور طبيعى و صحيح ارضا و تأمين شود. نياز به ارضاي شهوت يكي از اين امور است كه اگر به شكل صحيح تأمين نشود، (يعنى ازدواج), آدمي دچار خطاها و گناهان همچون استمنا خواهد شد كه عواقب سوء آن نيز دامنگير فرد مىشود. بنابراين اگر امكان ازدواج برايتان فراهم است، اقدام به ازدواج كنيد يا به طور موقت به دستورالعمل هاى ارائه شده پاىبند باشيد.
2. مطمئن باشيد اين مشكل قابل حل و درمان است؛ ولى مشروط به تصميمگيرى قاطع و پشتكار كافى در راه انجام دستورالعملهاى ارائه شده و بدانيد انسان موجودي است داراي اراده و تا زماني كه تصميم بر حل مشكلتان نداشته و به كار خود اعتقاد نداشته باشيد، بهترين راهكارها هم نمي تواند كوچك ترين تغيير وتحولي در شما ايجاد كند.
3. توجه داشته باشيد كه تنها رعايت تمام راهكارهاي داده شده، بدون كم و كاستى و به صورت مستمر، نتيجهبخش خواهد بود. هيچگاه تدريجي بودن درمان را فراموش نكنيد و بدانيد كه اگر حتي يك روز بر روزهاي ترك اين معصيت بيافزاييد اين يعني يك موفقيت .نبايد توقع داشته باشيد كه اين عادت ناگهان قطع و درمان شود, به هر ميزان كه بتوانيد دفعات آن را به تدريج كم كنيد, موفقيت محسوب مي شود. بدانيد هر كاري كه عادت انسان شده باشد يك شبه قابل تغيير نيست پس خود را بشناسيد و طبق ظرفيت هاي وجودي خود اقدام به ترك اين عادت بنماييد.
4. با نا اميدي، ياس و روحيه ي بي نشاط ترك گناه سخت تر و شايد غير ممكن باشد پس اعمال گذشته را فراموش كنيد و با شادي و نشاط طبق دستورات بالابه پيش برويد. شكست در اين اقدام امري طبيعي است ولي مهم اين است كه شكست باعث پيمودن راه باشد نه توقف در مسير.
5. تلقين در جهت منفي و مثبت اثر خود را به همراه دارد پس شما سيگنال هاي منفي را كنار گذاشته و پيامهاي مثبت به خود ارسال كنيد. (که در راهکارهای شما نیز به این موضوع پرداخته شده بود.)
6. خود را دست كم نگيريد و بدانيد انسان داراي قدرت فوق العاده اي است و به هر جا كه اراده كند مي تواند برسد چه بسا افرادي كه مشكلات آنها از شما بيشتر بوده ولي با تلاش و مجاهدت به مقامات عاليه رسيده اند.
7. بايد بدانيد كه ترك استمناء كار سهل و ساده ا ي نيست، اتفاقاً برعكس، كار بسيار سختي نيز مي باشد! شما داريد با قوي ترين و سركش ترين نيروي غريزي يعني نيروي شهوت آن هم در شرايطي كه اين همه عوامل تحريك كننده ي جنسي وجود دارد مبارزه مي كنيد بنابراين احتمال دارد شما چند بار تصميم به ترك استمناء بگيريد ولي موفق نشويد اما نبايد احساس نااميدي كنيد و با خود بگوييد من اراده اي ضعيف دارم وهيچ وقت نمي توانم استمناء كنار بگذارم!، اين خيلي غير طبيعي نيست كه شما چند باري در راه ترك استمناء شكست بخوريد ولي نبايد اميدتان را از دست بدهيد و مايوس شويد و خودتان روي خودتان تاثير منفي بگذاريد.
هر بار كه قاطعانه تصميم ميگيريد كه ديگر استمنا نكنيد ، اين را مد نظر داشته باشيد كه خيلي ها قبل از شما بودند كه چند باري در راه ترك استمناء شكست خوردند ولي بالاخره توانستد با دوري كردن از منابع تحريك كننده و تقويت اراده، استمناء را كنار بگذارند.
8 . خودارضايي نوعي اعتياد رواني محسوب ميگردد و در برخي جهات شباهات زيادي با انواع ديگر اعتياد (مانند مواد مخدر و الكل و...) دارد.
همه متخصصان درمان اعتياد در اين موضوع هم عقيده اند كه بازگشت ناخواسته به شرايط قبل امري طبيعي و يكي از مراحل درمان محسوب ميگردد. بسياري از مبتلاياني كه اقدام به ترك كردهاند، در طول فرايند درمان ناخواسته دچار لغزشهاي رفتاري ميگردند . لغزشهاي رفتاري به هيچ وجه به معناي شكست درمان نيست. در هر حال لغزشهاي غير اختياري طبيعي است و نبايد به بزرگنمايي آن پرداخت.
البته يكي از علت هاي غلطيدن دوباره به اعتياد قبلي، قرار گرفتن در محيطي است كه در آن جا « عمل زياد اتفاق افتاده است.، مثلاً يادآوري يك صحنه خاص، يا قرار گرفتن در مثلاً حمام و هنگام خواب و... به همين خاطر بسيار توصيه مي شود كه در آن شرايط خاص كمترقرار گيرند و مثلا تا قبل از خواب آلودگي به رختخواب نروند.