سؤال:
پسر ۱۰ ساله ای دارم که متاسفانه متوجه شدم امروز برای اولین بار از طریق اینترنت عکس سکسی دیده ، لطفا راهنماییم کنید که چه عکس العملی باید داشته باشم در این رابطه
پاسخ:
آنچه در مورد فرزند شما رخ داده است كوتاهي خود شما در اختيار قرار دادن اینترنت بدون حد و مرز در دست فرزندتان است. زیرا در این سنین کنجکاوی زیاد است و او نیز شاید تحت نظر دوستانش کنجکاوی نموده و این محتواها را دیده است.
اما براي حل مشكل در ادامه قدري در رابطه با هرزه بيني با شما سخن خواهيم گفت و پس از آن راهكارهايي براي حل مشكل تقديمتان خواهيم كرد.
«هرزهبيني» اختلال «هرزه بيني» كه از جمله ارمغان هاي تكنولوژي رسانهاي دوران جديد است، متعلق به قشر جوان و يا يك گروه سني خاص نيست، بلكه موضوعي است كه براحتي مي تواند بر هر گروه سني، جنسي، مليتي، گروه هاي فرهنگي و حتي مذهبي تاثير گذار باشد. با چنين رفتارهايي بايد قبل از اينكه غيرقابل كنترل شوند، مقابله كنيد. در فرزندان نوجوان یا نزدیک به نوجوانی نیز این مشکلات به وجود می آید ولی برخورد صحیح با او بسیار کارساز است.
مراجع محترم! اكنون كه با اين مساله بيشتر آشنا شده ايد، نكات و راهكارهاي زير را به دقت مطالعه نموده و بكار ببنديد تا ان شاء الله چنین مواردی تکرار نگردد.
1. آرامش خودتان را كاملا حفظ نماييد تا مبادا حركت نسنجيده اي از شما سر بزند.
2. كنجكاوي هاي جنسي فرزندتان در اين سن تا حدود زيادي طبيعي است.
3. به هيچ وجه نبايد برخورد تند و سركوبگرانه با او انجام دهيد.
4. وجود يك مشكل در يكي از اعضاي خانواده غالبا نشان از كژكاري يا نا هماهنگي ديگر اعضاي خانواده دارد، بنابراين او را به چشم يك مقصر يا گناهكار نگاه نكنيد، بلكه در پي كشف عوامل بوجود آورنده و تقويت كننده رفتار اشتباه او باشيد.
5. پدر بچه بايد در جريان اين مساله قرار بگيرد، اما اگر احتمال مي دهيد كه او بيش از حد عصباني شود يا حركت غير معقولي انجام دهد، اين كار را با دقت انجام دهيد و يا اينكه از يك مشاور بخواهيد او را توجيه نمايد.
6. اگر شما و همسر تان مهارت هاي تعامل با يك نوجوان را نمي دانيد، بهتر است در اين زمينه مطالعه نماييد و يا اينكه توسط يك مشاور مجرب توجيه شده و آموزشهايي ببينيد.
7. بهتر است كه به هيچ وجه به صورت مستقيم در رابطه با اين مساله با او صحبت ننماييد، تا حريم هاي مادر، فرزندي حفظ شود، خصوصا كه برخورد مستقيم شما ممكن است كار را خرابتر نمايد. 8. براي حل اين مشكل بهتر است كه تمام برنامه ها را با همسرتان در ميان بگذاريد و با كمك و همفكري يكديگر اين مساله را حل نماييد.
9. رفتارهاي دوران كودكي او نبايد نگاه شما را نسبت به او منفي كند.
10.سعي كنيد همانطور كه رفتار نموديد در ادامه نيز موضوع را به روي او نياوريد.
11. بهتر است در خانه، كامپيوتر يا موبايل در يك مكان عمومي قرار داشته باشد.
12. بهتر است در منزل فضايي كه در ديد فرزندتان مي باشد، با نمادها و تصاوير مذهبي مانند تصاوير علماي اخلاقي، همچون حضرت آيت الله خامنه اي يا مرحوح آيت الله بهجت و تصاوير شهدا و يا هر طرح مذهبي ديگري تزئين شود.
13. شما و همسرتان با او تعاملي كاملا دوستانه برقرار نماييد، اين كار سبب مي شود تا هيجانات منفي او كاهش يافته و تحريكات جنسي او نيز كم شود، علاوه بر اين با اين كار بيشتر به او نزديك مي شويد و در نهايت خواهيد توانست به او بيشتر كمك نماييد.
14. به اوكمك كنيد كه براي تمام اوقات خود برنامه داشته باشد و در هر زمان به كاري خاص مشغول باشد. همچنین تا حد امکان در خانه تنها قرار نگیرد.
امیدواریم با عمل به آنچه که عرض شد از تکرار مجدد این مسائل جلوگیری کنید و آشنایی لازم در خصوص این مسائل را در سنین مشخص برای فرزندتان برنامه ریزی نمایید.