پسرم میگوید گرایش به همجنس دارد

سؤال:

پسرم ۱۶ ساله است، همه متحیر دین و ایمانش هستند، هم  سر به زیری است وهم وضعیت تحصیلی اش عالی است. مدتی خیلی پریشان و افسرده بود تا اینکه او را نزد روانشناس بردم و بدتر در خودش فرو رفت، الان به من گفته است که گرایش به همجنس دارد. هر جا پرسیدم می گویند درمان ندارد! اکنون وضع روحی خوبی ندارم،  لطفا راهنمایی کنید.

 

 

پاسخ:

در خصوص پسرتان باید عرض نماییم اینکه بگوییم این مسئله درمان ندارد درست نیست ولی اینکه بگوییم خیلی از افراد با درمان این انحراف میل آشنایی ندارند و تا کنون تجربه درمانی ندارند صحیح است.

 

پس نباید ناامید شوید زیرا این میل در خیلی از موارد با یاری خود فرد از بین رفته و زندگی موفقی برای او رقم خورده است. یک احتمال نیز این است که پسرتان مقداری درون گرا است و زیاد با محیط و افراد نمی جوشد که در این صورت نیز توضیح بیشتری ارائه نمایید تا راهکارهای مخصوص را تقدیم کنیم.

 

در خصوص ریشه این مسئله باید گفت يكي از مهمترين نيازهاي انسان، نيازهاي عاطفي است. انسان از بدو تولد تا پايان عمر بايد عواطف او ارضا شود و الا دچار مشكل مي شود. نياز به محبت ورزيدن به ديگران و مورد محبت ديگران واقع شدن دقيقا يك نياز عاطفي است. اين نياز در طي مراحل مختلف رشد و در مراحل گوناگون زندگي شكل هاي مختلفي پيدا مي كند و در هر دوره اي به گونه اي متناسب با آن زمان بايد ارضا شود. در دوره نوزادي از طريق والدين به خصوص مادر با بوسيدن نوزاد، در آغوش گرفتن او و نگاه هاي محبت آميز مادر به او و با چسباندن او به خود نياز كودك ارضا مي شود. در اين دوره تأمين نيازهاي عاطفي كودك به اندازه نيازهاي فيزيولوژيكي مانند آب و غذا و پوشاك براي رشد نوزاد ضرورت دارد. در دوره كودكي تأمين اين نياز توسط اعضاي خانواده و همه كساني كه به نحوي با كودك ارتباط دارند تأمين مي شود. در دوره نوجواني از طريق دوستان و گروه همسالان و در دوره جواني از طريق دوستان، خويشاوندان و همسر به اين نياز پاسخ داده مي شود. روان شناسان علت وابستگي انسانها را به يكديگر همين نيازهاي عاطفي مي دانند. اگر اين نيازها از همان اول به طور صحيح و به موقع تأمين شود نوزاد، كودك و نوجوان وابستگي ايمن پيدا مي كند و الا وابستگي ناايمن و مرضي در او شكل مي گيرد يعني در عين حال كه به ديگران وابسته است ولي احساس امنيت كافي نيز نمي كند و مستعد انواع اختلالات رواني مانند بيماري هاي اضطرابي، افسردگي و... مي شود و دير يا زود به دامن يكي از اين بيماري هاي رواني فرو مي غلتند.

 

در مورد علل روي آوردن به همجنس گرايي هنوز توضيحي كه مورد قبول همه ي پزشكان وروانشناسان باشد وجود ندارد و برخي متخصصان به علل رواني – اجتماعي وبرخي به ديگر عوامل زيستي (كاركرد نامتعادل غدد و هورمونهاي جنسي) اشاره داشته اند. علل هم جنس گرایی از ديدگاه رواني ـ اجتماعي آشفته بودن روابط ميان والدين وفرزندان، يادگيري هاي نادرست ومحيط اجتماعي ناسالم مي باشد و به طور خلاصه مي توان به كنترل نداشتن بر غريزه جنسي اشاره داشت. اما آنچه مسلم است اين كه چنين رفتاري حتي از جانب افراد مبتلا به اين عمل نابهنجار تلقي مي شود و لازم است كنار گذاشته شود.
همجنس گرايي (homosexuality) يعني میل به ارضاي غريزه جنسي از طريق همجنس  به هر شكل كه باشد حرام و گناه كبيره محسوب مي شود. البته خوب است بدانيد اصل همجنسگرايي، گناه محسوب نمي شود چون يك رفتار نيست بلكه ميلي است دروني كه گاه بدليل كاركرد نامناسب هورموني رخ مي دهد و گاه فرد از اين حالت بيزار است. البته رفتار جنسي مطابق با اين كشش، در اسلام و همه اديان الهي حرام است و علاوه بر عقوبت شديد دنيوي و اخروي اثرات و پيامدهاي شديد و غير قابل جبران در پي دارد. چون همجنس گرايي نوعي انحراف جنسي به حساب مي آيد و مانند هر انحرافي پيامد خاص خود را در بدنبال دارد مانند اينكه موجب تنفر از جنس مخالف و علاقه به جنس موافق مي شود. اصولا طبيعت زن و مرد آن چنان آفريده شده است كه آرامش و اشباع غرايز خود را در علاقه به جنس مخالف (از طريق ازدواج سالم) مي جويد، و هر گونه رفتار جنسي غير اين صورت، انحراف از طبع سالم انساني و يكنوع بيماري رواني است كه اگر به آن ادامه داده شود روز به روز تشديد مي گردد و نتيجه اش بي ميلي به «جنس مخالف» و اشباع ناسالم از طريق «جنس موافق» است.

 

در ادامه راهكارهايي براي بي ميلي به جنس موافق و درمان همجنس گرايي، تقديم نگاهتان مي‌كنيم. با عنایت به تنظیم راهکارها خطاب به فرزندتان امید است این راهکارها را به سمع و نظر ایشان رسانده شود :
1- قبل از هر اقدامي چه خوب است با مراجعه به روان پزشك و انجام برخي معاينات و آزمايشات، از ترشح عادي و نرمال غدد درونريز خود مطمئن شويد. چه بسا در اثر ترشح غيرعادي غدد درون ريز چنين تمايلاتي به وجود آمده و با تنظيم ترشح غدد با مصرف دارو تمايلات جنسي شما نرمال شده و به سادگي درمان خواهد شد. يادآوري مي شود از مراجعه به روان پزشك امتناع نكنيد و خجالت نكشيد، كه اين مسأله احتمالا يك مشكل جسماني است و همچون ديگر مشكلات قابل درمان. بايد درمان شده و قبل از تشديد بيماري، آن را حل كرد.
2- عدم توجه به ذهنيت ها و افكار مبتني بر تمايل به همجنس و عدم تمايل به جنس مخالف. هيچ گاه به خود تلقين نكنيد كه: «من به جنس مخالف هيچ علاقه‌اي ندارم و نمي‌توانم اين علاقه را در خودم ايجاد كنم». هيچ گاه به خود تلقين نكنيد كه «علاقه به همجنس و تمايل به برقراري رابطه با جنس موافق در وجود من نهادينه شده است و امكان تغيير آن وجود ندارد»، چون اولا اين گونه نيست و شما با تلاش خود مي‌توانيد اين مشكل را برطرف سازيد، و ثانيا، اين تصور جلوي هر گونه تلاش اصلاحي شما براي تغيير را مي‌گيرد.
3- گاهي اوقات شيطان براي وادار كردن آدمي به گناه از اين كانال بهره مي گيرد يعني مسير هر گناهي را به شكلي هموار مي سازد در اينجا نيز مسير آلوده شدن به برخي گناهان از كانال پشت كردن به جنس مخالف و ازدواج مي گذرد و اين نوع افكار و ذهنيت مقدمه ي ورود به آن وادي است بايد با اين گونه افكار كه جز افكار شيطاني نام ديگري بر آن نمي توان نهاد بايد به مقابله پرداخت يعني ذره اي در شيطاني بودن اين افكار ترديد نداشته باشيد.
4 - صحنه هائي از زندگي كه در آن شخص همجنس گرا نقش يك مرد، پدر، همسر و پسر خانواده را بر عهده دارد تصور كند و به آن بال و پر دهد و نقش خود را پر رنگ و كاملا مردانه بيان كند. لازم است اين تصوير گري را در قالب ذهن پروري و نوشته ها و رفتار روزانه و تمام حالات واقعي و خيالي و... استمرار دهيد. در يك كلام به مرد بودن خود فكر كند، و همانگونه عمل كند، زندگي مردي و اجتماعي خود را تعقيب كند اگر شش ماه با اين طرز تفكر زندگي كند براي هميشه از آن افكار رهائي خواهد يافت.
5- اجتناب از نگاه شهوت‏ آميز به پسرها. مراقب نگاه خود باشيد و همان طور كه از نگاه شهوت آميز به جنس مخالف اجتناب مي‌كنيد از نگاه هوس آلود به پسرها نيز بپرهيزيد. چون از نظر شرعي، نگاه از روي شهوت به همجنس هم حرام است
6 - اجتناب ازتمام ارتباطها، مكانها و موقعيت هائي كه انجام انديشه همجنس گرايي را تداعي مي كند.
7- افكار خود را كنترل كنيد. سعي كنيد به افكار هوس‌آلود در مورد رابطه جنسي با همجنس فكر نكنيد. هيچگاه در ذهنتان به اين افكار بال و پر ندهيد و آن را براي خود نياراييد. براي اين كار، تلاش كنيد تنها نمانيد، چون اين گونه افكار بيشتر در هنگام تنهايي به سراغ انسان مي‌آيد. اگر اين افكار، به طور ناخواسته به سراغتان آمد، آن را قطع كنيد، از جاي خود برخيزيد و به ميان دوستان يا اهل خانواده برويد و تا زماني كه اين افكار كاملا از ذهنتان خارج نشده، جمع دوستان يا خانواده را ترك نكنيد.
8- توجه به آثار و عواقب همجنس بازي: انسان به صورت طبيعي تمايل به جنس مخالف دارد. هرگونه كاري كه تمايل طبيعي او را منحرف سازد، يك نوع بيماري تلقي مي شود. از دست دادن احساسات طبيعي بر جسم و روح انسان تأثير مي گذارد. چه بسا افرادي كه به اين بيماري مبتلا باشند، گرفتار ضعف قوه جنسي و به اصطلاح سرد مزاجي شوند.

 

9- قطع ارتباط با دوستاني كه انسان را به سمت اين گونه رفتارها و افكار دعوت مي كنند و همچنين دوري از موقعيت هايي كه وقتي در كنار آنها قرار مي گيرد اين افكار را برايش تداعي مي كنند.
10- نهايت تلاش خود را بكنيد كه بيكار نباشيد. براي اين كار، براي ساعات شبانه روز خود برنامه ريزي كنيد. اوقات خود را با مطالعه، گردش با دوستان، ورزش، و... پر كنيد.
11- روابط اجتماعي‌تان را گسترش دهيد. سعي كنيد روابطتان را با دوستان و همكلاسي‌هاي خوبي كه داريد توسعه دهيد. با آنان به گردش، سينما، كوهنوردي، شنا، و... برويد و از تنها ماندن دوري كنيد. به هر حال، سعي كنيد تا حد امكان از انزوا و گوشه‌گيري به در آييد.
در روزها و موقعيت هاي نخستين، عمل كردن به اين راهكارها و دل بريدن از اين حالت سخت و چه بسا ناممكن جلوه كند اما بايد توجه داشته باشيد كه به گفته ي علي(ع) «با ارزش ترين كارها دشوارترين آنهاست» پس اين حالت نشان از ارزشمندي و اهميت تصميم شخص دارد و بايد در مسير عمل كردن به اين تصميم بجا و ارزشمند گامهاي بهتر و بلندتر بردارد.

http://askdin.com/comment/1034137#comment-1034137