پرسش:
از خانمی شنیدم که بخت شما را بسته اند و باید با دعاو طلسم آن را رفع کنید. آیا اصلا چنین چیزی حقیقت دارد و اگر حقیقت دارد برای رفع طلسم چه باید کرد؟
پاسخ:
در باره طلسم و سحر و ادعای بخت بستن و... چند نکته عرض می شود:
1. سحر و طلسم واقعیت دارد، کما این که در سوره مبارکه «بقره» و در داستان هاروت و ماروت(1)، این مسئله قابل استفاده است.
2. معنای واقعیت داشتن سحر و طلسم، این نیست که هر کس هر ادعایی کرد، صحیح و مطابق با واقع است.
3. آن چه امروزه ادعا می شود، غالب قریب به اتفاق آن، در همان حد ادعا است و مهارت و تبحری پشت آن نیست. با جمع آوری خورده اطلاعاتی از این جا و آن جا و سپس آب و تاب دادن به آن، ادعای سحرگشایی و بخت گشایی می کنند. این ها همه برای فریب مردم و برای درآمدزایی خودشان است.
4. بله، مردم هم استقبال می کنند، زیرا وقتی از یک سو مشکلات به انسان رو بیاورد، و از طرفی روحیه و فضای علاقمندی به علم و دانش و نیز حرکت در مسیر عقل و منطق، جای خود را به خرافه گرایی و دل بستن به وهم و خیال بدهد، غیر از این انتظار نیست.
5. به چنین افرادی باید گفت، به جای این که در تاریکی وهم و خیال، آن هم با ابزاری ناکارآ، به دنبال حل مشکل باشید، بهتر است با تفکر و دقت، به دنبال شناخت عیب و ایراد کارمان باشیم و سپس با استفاده از عقل و شرع، در مسیر روشن گام برداشته و به دنبال حل مشکلات باشیم.
مشکلات واقعی را در همین دنیای واقعی باید حل کرد، نه در تاریکی و در وهم و خیال و خرافه.
6. علم و آگاهی از غیب که به هر کسی داده نمی شود؛ خداوند متعال می فرماید:
«عالِمُ الْغَيْبِ فَلا يُظْهِرُ عَلى غَيْبِهِ أَحَداً إِلاَّ مَنِ ارْتَضى مِنْ رَسُولٍ فَإِنَّهُ يَسْلُكُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً»؛ داناى غيب اوست [خداوند] و هيچ كس را بر اسرار غيبش آگاه نمى سازد، مگر رسولانى كه آنان را برگزيده و مراقبينى از پيش رو و پشت سر براى آن ها قرار مى دهد.(2)
نکته: وقتی خداوند برای رسولانی که خودش آن ها را شایسته دانسته و برگزیده است، چنین حسابرسی و نظارتی دارد، چگونه ما انتظار داریم برخی افرادی که حتی مسائل شرعی و واجبات و محرماتشان را کامل یا صحیح انجام نمی دهند، دارای علم غیب باشند؟!!
7. قرآن کریم علاوه بر این که همیشه به تفکر، تدبر توصیه دارد، برای برون رفت از مشکلات و سختی ها، انسان را به رعایت تقوا و توکل بر خدای لایزال و قادر مطلق، راهنمایی می کند:
«وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً»؛ و هر كس تقواى الهى پيشه كند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مىكند و او را از جايى كه گمان ندارد روزى مى دهد؛ و هر كس بر خدا توكّل كند، كفايت امرش را مى كند؛ خداوند فرمان خود را به انجام مى رساند؛ و خدا براى هر چيزى اندازه اى قرار داده است.(3)
8. راه حل پیشنهادی: بی اعتنایی و بی توجهی
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) : «الطِّيَرَةُ عَلَى مَا تَجْعَلُهَا إِنْ هَوَّنْتَهَا تَهَوَّنَتْ وَ إِنْ شَدَّدْتَهَا تَشَدَّدَتْ وَ إِنْ لَمْ تَجْعَلْهَا شَيْئاً لَمْ تَكُنْ شَيْئاً»
امام صادق (عليه السلام) فرمودند: فال بد زدن بر طبق همان چيزى است كه پيش خود بر آن فال زده اى؛ اگر آسان بگيرى آسان گذرد و اگر سخت بگيرى سخت بگذرد، و اگر (اعتنا نكنى و) چيزى به دل نگيرى چيزى نيست.(4)
نکته: این روایت جزء روایات صحیح السند، شمرده می شود و مقصود اين است كه فال زدن چيز موهومى است و حقيقتى ندارد و اين به روحيه شخص بستگی دارد كه اگر آدم خرافاتى باشد، فال بد زدن براى خودش ايجاد ناراحتى مى كند، و گر نه واقعيتى ندارد.
بنابر این:
فکر و ذهنتان را مشغول این حرف های بی اساس نکنید و در سایه تفکر و تعقل، به دنبال راه حل منطقی و معقول برای برون رفت از مشکلاتتان باشید.
این حرف ها، خرافات و باورهای عامیانه است که مبنای علمی و پشتوانه شرعی و عقلی ندارد و بیشتر فریب و منبعی برای درآمدزایی است.
مشکل ازدواج و پیدا کردن همسر مناسب، مختص شما نیست، این یک مشکل عمومی برای جوانان و جامعه ما است. عده ای فرصت طلب، از این آشفته بازار، سوء استفاده کرده و برای خودشان منبع درآمدی فراهم می کنند. لذا مراقب باشید در دام آن ها نیفتید.
مشکلات را باید ریشه یابی کرد. ریشه برخی مشکلات به خود انسان بر می گردد و برخی نیز به جامعه و...؛ لذا در قدم اول باید مشکلاتی که مربوط به خودمان است را برطرف و اصلاح کنیم.
قرار نیست مشکلات زندگی و مسائل روزمره انسان ها به صورت معجزه وار و با سحر و جادو حل بشود.
انسان خودش در سرنوشتش سهیم است، لذا با تفکر و تعقل و با ابزار تلاش و در سایه توکل بر خداوند، به دنبال هموار کردن و حل مشکلات باشید.
از خطرات احتمالی و آفات و بلایا نیز نهراسید زیرا همه چیز به اراده الهی است: «وَ ما هُمْ بِضارِّينَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلاَّ بِإِذْنِ اللَّه»؛ ولى هيچ گاه نمى توانند بدون اجازه خداوند، به انسانى زيان برسانند.(5)
لذا به فرض و حتی اگر سحر و طلسمی هم برای شما به کار ببرند، در سایه توکل بر خداوند، اثری نخواهد داشت و شما در امان هستید.
نکته:
اگر هم باز نگرانی دارید، می توانید از طریق معتبر و صحیح، این نگرانی را برطرف کنید:
خواندن «آیة الکرسی»، «معوذتین»(سوره های ناس و فلق) و گفتن «أعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الَّرجیمِ» برای در امان ماندن از شرور و آفات اعم از سحر و...، اثرگذار است.
هم چنین در کتاب «مفاتیح الجنان» در بخش ملحقات، در باره تعویذ و بطلان سحر، مطالبی دارد که می توانید مطالعه فرمایید.
برای رفع مشکلات و رفع موانع ازدواج نیز می توانید نماز جعفر طیار، نماز استغاثه به حضرت زهرا (سلام الله علیها)، نماز امام زمان (علیه السلام) را بخوانید. دستورالعمل همه این ها در مفاتیح الجنان آمده است.
هم چنین می توانید بر قرائت سوره «یس» مداومت داشته باشید.
پی نوشت ها:
1. بقره: 2/ 102.
2. جن: 72/ 26و27.
3. طلاق: 65/ 2و3.
4. کلینی، الكافي، محقق/مصحح: غفاری و آخوندی، انتشارات دارالکتب اسلامیه ـ تهران، 1407ق، چاپ چهارم، ج 8، ص 197، ح 235.
5. بقره: 2/ 102.
http://askdin.com/comment/1031106#comment-1031106