برای بچه دار شدن مشکل پزشکی دارم

پرسش:
من برای بچه دار شدن مشکل پزشکی دارم. خانواده همسرم می گویند:"رمّال این مشکل را حلّ می کند". اما من قبول نکردم به رمّال مراجعه کنم. توکّلم به خداست. متوجه شده ام خانواده همسرم به خاطر مشکلاتی که دخترشان با باجناقم پیداکرده، پیش دعانویس و رمال رفته اند. می ترسم بدون اطلاع من، چیزی از رمال بگیرند و در غذایم بریزند. آیا می توانم به خاطر پیشگیری از این مسأله از رفتن به خانه پدر همسرم خودداری کنم و اجازه ندهم همسرم نیز به خانه پدرش برود؟

 


پاسخ:
گاهی انسان بر سر دو راهی هایی قرار می گیرد که ممکن است سرنوشت روابطش را تعیین کند. مورد شما نیز یک دو راهی است. از طرفی اطلاع دارید که نرفتن شما به خانه خانواده همسرتان ممکن است در رابطه شما و خانواده همسرتان و نیز رابطه شما و همسرتان تأثیر منفی بگذارد. از سوی دیگر از کشیده شدنِ خانواده همسرتان به سوی خرافات نگران هستید و نمی خواهید قربانیِ این عقاید خرافی قرار گیرید.

اما باید بدانید که ازدواج، پیوند دو نفر نیست؛ بلکه پیوند دو خانواده است. شما نمی توانید خانواده همسرتان را از زندگیِ خود حذف نمایید. ضمن اینکه ممکن است همسر شما تحت تأثیر حرف های خانواده اش قرار گیرد و دعا یا هر چیزی که رمّال به خانواده همسرتان داد را بدون اطلاع شما در غذایتان بریزد. بهتر است به جای قطع کامل رابطه با خانواده همسرتان و نرفتن به خانه آنها، با سیاستِ بیشتری عمل کنید و کارهای زیر را انجام دهید:

- به درمان مشکل خود بپردازید؛ به پزشک های خبره در این زمینه مراجعه نمایید و این موضوع را با همسرتان نیز در میان بگذارید تا او هم مطمئن شود که شما به این مسأله اهمیت می دهید و باعث کاهش نگرانی اش شوید تا او تحت تأثیر نگرانی، به کارهای اشتباه (مراجعه به رمال و ...) دست نزند. مراجعه به پزشک برای حلّ مشکل، با توکّل به خداوند متعال تناقض ندارد. خداوند متعال برطرف شدنِ بسیاری از مشکلات را در گروِ بهره گیری از وسایلِ مادّی قرار داده است. پزشک نیز یک وسیله است که با علمی که خداوند متعال به انسان ها می آموزد، به درمان بیماری ها می پردازد. امام صادق (صلوات الله و سلامه علیه) می فرماید:«أَبَى‏ اللَّهُ‏ أَنْ يُجْرِيَ الْأَشْيَاءَ إِلَّا بِأَسْبَابٍ». یعنی «خداوند اِبا دارد که اشیاء را جاری کند به جز به وسیله اسباب»(1). شما به پزشکان خبره در این زمینه مراجعه نمایید و درمان را پیگیری کنید و سپس نتیجه درمان را به خداوند متعال واگذار نمایید.

 

گفت آری گر توکّل رهبرست
این سبب هم سنّت پیغمبرست
گفت پیغامبر به آواز بلند
با توکّل زانوی اُشتر ببند

 

- با همسرتان در این زمینه صحبت کنید و به او بگویید که به درمانِ پزشکیِ مشکلْ اهمیت زیادی می دهید و مراجعه به رمّال دردی را دوا نمی کند. رمال ها اگر قدرتی داشتند، مشکلات خود را حلّ می نمودند. می توانید فیلم های مستندی که در این زمینه ساخته شده، مانند مستند زیر، را به همسرتان نشان دهید:

https://www.aparat.com/v/YcmsM/%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF_%D8%B4%D9%88%D9%83_ %D9%80_%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%84

- اینکه تصمیم بگیرید به همسرتان اجازه ندهید به خانه پدرش برود، مشکل شما را حلّ نمی کند. چون چنین کاری باعث تیره شدنِ رابطه شما با همسرتان می شود و در نهایت ممکن است به از بین رفتنِ زندگی منجر گردد. به جای این کار، رابطه خود را با همسرتان روز به روز صمیمی تر نمایید. این حرف به این معنا نیست که به همه حرف های همسرتان _حرف های منطقی و حرف های غیرمنطقی_ عمل کنید. بلکه منظورم این است که با به کارگیریِ مهارت های زندگیِ مشترک، رابطه گرم و صمیمی با همسرتان داشته باشید. وقتی رابطه شما با همسرتان صمیمانه باشد، حرف های اشتباهِ دیگران در همسرتان تأثیر بسیار کمتری دارد و همسرتان از شما بیشتر حرف شنوی خواهد داشت. برای یادگیریِ مهارت های زندگیِ مشترک، کتاب «مهارت های زناشویی» نوشته «مَتیو مَک کِی» که چند انتشارات آن را چاپ کرده اند (مثل انتشارات ارجمند و نشر ابن سینا) را تهیه و مطالعه نمایید. کتاب «مهارت گفتگو برای همسران» نوشته «زهره شیری» را نیز به صورت رایگان از اینترنت دانلود و مطالعه کنید. مطالعه این دو کتاب، برای شما و همسرتان بسیار مفید است. البته هر دو باید راهبردهای این کتاب ها را مطالعه و بارها تمرین کنید. به کارگیریِ مهارت های زناشویی، مانند: به کارگیریِ مهارت شنا و رانندگی، نیاز به تمرین دارد و نباید به یک بار مطالعه اِکتفا کرد.

 


پی نوشت:
1: کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، دارالکتب الاسلامیه، تهران، 1363ش، ششم، ج1، ص183، ح7
.

http://www.askdin.com/showthread.php?t=64503&p=1010314&viewfull=1#post10...