خیال پردازی جنسی با همسرم

سؤال:
من تنها در صورتی در رابطه با همسرم ارضا می شوم که برای هم خیال پردازی های جنسی با دیگران (ناشناس، فرد خاصی مدنظر نیست) تعریف کنیم. ممنون می شوم اول بفرمایید این کار گناه دارد یا نه؟ و دوم اینکه چطور ترکش کنیم؟

 
 

پاسخ:

همانگونه كه مي دانيد تخيل يكي از توانمندي هاي ذهن انسان است و اگر اين تخيلات منقطع از امور واقعي زندگي نباشد اشكالي ندارد اما اگر جنبه افراطي پيدا كند، به گونه اي كه انسان بدون در نظر گرفتن واقعيات بخواهد با تخيلات خود زندگي كند حالت مرضي پيدا مي كند و بايد با آن مقابله كرد. گاهي (بويژه در سنين جواني و نوجواني) خيال بافي يكي از مكانيسم هاي دفاعي انسان است كه در آن فرد جهت مقابله با ناكامي ها به صورت خيال و تصور به اميال و آرزوهاي خود واقعيت مي بخشد و گاهي هم اميال شكست خورده خود را به تخيلات فريبنده و لذت بخش تبديل مي كند تا آنچه را كه در عالم واقع بدان نرسيده است در عالم خيال براي خود تصور كند. اولين و مهمترين اثر تخيل همانطور كه لابد خود نيز به تجربه دريافته ايد، اين است كه ممكن است مانع درك واقعيات شده و باعث گردد فرد نتواند به طور مطلوب با محيط خود ارتباط برقرار كند و چه ضرري بالاتر از اين؛ زيرا بهداشت رواني فرد در نگرش هاي مربوط به خود، ديگران و زندگي براساس اصل درك واقعيت امكان پذير است تا فرد با محيط و نگرش هاي مربوط به خود و ديگران سازگار گردد.

هنگامي اين عمل خطرزاست كه عمل خيال و تخيل مخصوصا در مسائل جنسی به صورت عادت درآيد؛ زيرا در چنين هنگامي ديگر فرد قادر نيست و توانايي آن را نخواهد داشت كه واقعيت ها را همان گونه كه هست، ببيند. هر انسانى در زندگى خود مواجه با يك سرى واقعيت ‏ها است كه براى او روشن است مثلاً پسري كه از طبقه متوسط جامعه است. تحصيلات اندكى دارد و زيبايى چندانى هم ندارد (اين واقعيت است) ولى زمانى كه او خود را فردى بسيار ثروتمند داراى مدركى در درجات بالا يا زيبايى وصف ‏ناپذير يا ازدواجي رمانتيك مى‏ داند، چيزى است غير از واقعيت در واقع تخيل اوست.


همچنین باید دانست که تخیل در روابط جنسی نیز مشکل زا است. اگر زن و مردی عادت بر این داشته باشند که با تخیل جنسی دیگری ارضاء شوند خودشان را از واقعیات دور کرده و زیبایی ها و اندام یکدیگر را نمی بینند بلکه با در نظر گرفتن آرمان های دست نیافتنی خود را به مرحله ارضاء نزدیک می کنند. طبیعتا نه تنها نفس این کار مورد پسند نیست بلکه تداوم و عادت به آن نیز در آینده آسیب زا خواهد بود و کم کم زن و مرد را مستعد خیانت می کند.


در هر صورت اگر این تخیل کمک کننده به شهوت و برانگیزاننده آن باشد امری ناشایست است که حتی در روایات نیز از آن نهی شده است. پیامبر گرامی اسلام(صل الله علیه و آله) ضمن سفارشات بسیاری به امام علی(علیه السلام) یکی از آداب هنگام زناشویی را چنین بیان فرمودند: «یَا عَلِیُّ لَاتُجَامِعِ ‏امْرَأَتَکَ ‏بِشَهْوَةِ امْرَأَةِ غَیْرِکَ‏ فَإِنِّی أَخْشَى إِنْ قُضِیَ بَیْنَکُمَا وَلَدٌ أَنْ یَکُونَ مُخَنَّثاً أَوْ مُؤَنَّثاً مُخَبَّلاً»[1]؛ یا علی، هنگام زناشویی، خیال زن ‏دیگرى ‏را در خاطر نیاور که می‌ترسم اگر فرزند پسری متولد شود دارای صفات و روحیات زنانه شود و اگر فرزند دختری متولد شود، معلول ذهنی یا جسمی شود.

راهكارهاى زير براى ترك اين عادت ضرورى است:

1. به اين افكار و خيالات كمتر اهميت دهيد و هميشه آنها را با خود و ذهنتان همراه نسازيد.

2. تنوع جنسی در رابطه با همسر را افزایش دهید و با مطالعه منابع آموزشی معتبر این ارتباط را ارتقاء بخشید.

3. هر گاه اين افكار در وسط رابطه به ذهن شما آمد براى خود يك حالت حواس پرتى نسبت به آن افكار ايجاد كنيد يعنى خود را مشغول كار ديگرى كنيد.

4. ترك كردن موقعيت هايي كه اين گونه افكار و خيالبافي ها بيشتر به سراغ شما مي آيد و رفتن به مكان هايي كه فكر شما را به افكار مطلوب مشغول مي كند. پس مکان رابطه را نیز تغییر دهید.

5. هر گاه افكار مزاحم به ذهن شما خطور كرد به گونه‏ اى رشته آن افكار را پاره كنيد مثلاً با خود بگوييد «بس ديگه چقدر مزاحم مى‏ شوى» و هر كار ديگرى كه باعث گسسته شده اين افكار شود.

6. سعی کنید در ارتباط زناشویی خود با همسرتان تنوع ایجاد کنید و هیجان را افزایش دهید.

7. در طول روز از فکر کردن به این صحنه ها یا دیگر صحنه های تحریک آمیز خودداری کنید و فقط ذهنتان را بر همسرتان متمرکز کنید.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
پی نوشت:

1. ابن بابویه، محمد بن على‏، من لا یحضره الفقیه، قم: دفتر انتشارات اسلامى، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق، ج ۳، ص ۵۵۲.