اصلا حوصله نماز خواندن را ندارم

پرسش:
اصلا حوصله نماز خواندن را ندارم و تنبلی می کنم، خیلی از این قضیه ناراحتم چه باید کرد؟

پاسخ:
در زمینه سستی و تنبلی نسبت به نماز عواملی وجود دارد. این عوامل را می توان به سه قسمت تقسیم نمود.
1. بینشی و اعتقادی: مانند وجودِ شبهات و سؤالاتِ بی پاسخ، عدم آگاهی از اهمیت نماز، عدم اطلاع کافی از عواقبِ خطرناک ترک نماز و ...
2. اخلاقی و ارزشی: مانند غفلت و فراموشی خدا، غرق شدن در گناهان، عناد و لج بازی، دوستان ناباب، احساس بی فایده بودن نماز، محیط های آلوده مثل خانواده، مدرسه، ...
3. ضعف روانشناختی: ضعف اراده، عدم تمرین دهی و تربیت صحیح دینی از طرف خانواده، اهمال کاری در کارها، انتخاب الگوهای بی نماز، عدم تشویق ها، عقده گشائی و مخالفت با سخت گیریهای بی جای خانواده، ....
با کمی دقت و تفکر در رفتارها و حالت روانی خود می توانیم این رفتار را (کاهلی نسبت به نماز) ریشه یابی نمائیم و با شناختِ ویروسِ عاملِ این بیماری (سستی درنماز) می توان برای درمان اقدام نمود.

روش های پایبندی به نماز
1. دانستن آثار نماز:
به لحاظ روانی این مسأله بسیار مهم است مثل این است که دو شخص، قصدِ صعود به قله ای را دارند و یکی از آنها خبر پیدا کرده که در قله، گنجی پنهان است. انگیزه کدام یک، برای صعود بیشتر و قوی تر است.
بنابراین اگر به آثار و برکات نماز واقف شویم، متعاقبا رغبت و انگیزه لازم را هم به دست خواهیم آورد.
به عنوان نمونه،امام صادق (علیه السلام) می فرمایند:
«إِذَا قَامَ الْمُصَلِّي إِلَى الصَّلَاةِ نَزَلَتْ‏ عَلَيْهِ‏ الرَّحْمَةُ مِنْ‏ أَعْنَانِ‏ السَّمَاءِ إِلَى‏ أَعْنَانِ‏ الْأَرْضِ‏ وَ حَفَّتْ بِهِ الْمَلَائِكَةُ وَ نَادَاهُ مَلَكٌ لَوْ يَعْلَمُ هَذَا الْمُصَلِّي مَا فِي الصَّلَاةِ مَا انْفَتَل‏ (1) هنگامی که انسان به نماز ایستاد، رحمت خدا ازآسمان بر او نازل می شود و ملائکه اطرافش را احاطه می کنند و فرشته ای می گوید: اگراین نمازگزار ارزش نماز را می دانست هیچ گاه از نماز منصرف نمی شد.»
آن حضرت در بیان دیگری می فرمایند:
« إِنَ‏ مَلَكَ‏ الْمَوْتِ‏ يَدْفَعُ‏ الشَّيْطَانَ‏ عَنِ‏ الْمُحَافِظِ عَلَى‏ الصَّلَاةِ وَ يُلَقِّنُهُ شَهَادَةَ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ فِي تِلْكَ الْحَالَةِ الْعَظِيمَةِ (2) همانا "ملک الموت " شیطان را در دم مرگ از کسی که حافظ نماز است ، دور می کند و شهادت بر وحدانیت خدا و رسالت رسول خدا (صلی الله علیه و اله و سلم) را در هنگام هولناک مرگ به او تلقین می کند (توفیق شهادتین پیدا می کند)

2. آگاهی از آثار منفی بی توجهی به نماز:
اگر بدانیم که نخوردن یک غذا، یا دارو، چه آثار زیان باری را متوجه ما خواهد کرد، مثلا سرطان می گیریم و یا عمرمان کوتاه می شود و یا فلان بیماری لاعلاج را می گیریم، خود را به آب و آتش می زدیم که حتی یک روز هم خود را از خوردن آن غذا یا دارو محروم ننمایم.
نماز غذای روح ما انسان هاست و ترک آن قطعا عواقب خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.

البته می توانید در این زمینه به تاپیک
http://www.askdin.com/showthread.php?t=40373&p=655607#post655607 مراجعه بفرمایید.

پی نوشت:
1.كلينى، محمد بن يعقوب‏،الكافي(ط- الإسلامية)،دار الكتب الإسلامية، تهران‏،1407 ق‏،ج3،ص265.
2. شيخ حر عاملى، محمد بن حسن‏، وسائل الشيعة، مؤسسة آل البيت (عليهم السلام‏)، قم‏
،1409 ق‏،ج4،ص29.

http://www.askdin.com/showthread.php?t=64152