با حس حسادت اطرافیانم چکار کنم؟

سؤال:
سن من خیلی بالا رفته و نزدیک به سی سال رسیده ام ولی از خانواده ام خیلی خسته شدم
از بچگی پدرم الکلی بود و وقتی مسجد می رفتم کتکم میزد. حتی به نماز خواندن من هم گیر میداد یک بار که به جایی به خاطر پخش موسیقی نرفته بودم تا دلش میخواست من را کتک زد.
برادرم سیدی های مبتذل می خرید و می گذاشت توی اتاقم تا من را تحریک جنسی کند تو خونه هم همه از او حمایت می کردند: الان دو سوال دارم:
الف) هجرت تو این شرایط با این سن گزاف من معادل فرار از خانه هست؟
ب) با حس حسادت اطرافیانم چکار کنم؟

 

 


پاسخ:
قطعاً در شرایط سختی ایمانتان را حفظ نموده و تلاش زیادی برای پاکی تان نمودید؛ خدای متعال را شاکریم که در کشور عزیزمان جوانان خوب و با ایمانی چون شما داریم. خداوند متعال در شأن مؤمنان در قران کریم می فرماید: «إِلَّا الَّذِينَ صَبرواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ أُوْلَئكَ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَ أَجْرٌ كَبِير(1)؛ «مگر آنها كه (در سايه ايمان راستين،) صبر و استقامت ورزيدند و كارهاى شايسته انجام دادند كه براى آنها، آمرزش و اجر بزرگى است».

احساس شما را در این همه تنش زندگی درک می‌کنیم و می‌دانیم که ماندن در این شرایط چقدر سخت و طاقت فرساست ولی از آن طرف توصیه به هجرت و رفتن از خانه هم نمی‌کنیم زیرا این رفتن شما یعنی پاک کردن صورت مسئله و فرار از مشکل. اگر هم فکر می‌کنید قرآن چنین دستوری را برای شما تجویز نموده است؛ احتمالا مقصود قرآن را به خوبی درک ننموده اید چون معمولا قرآن به صورت فردی به کسی دستور نمی دهد.

در هر صورت ماندن شما در این شرایط خاص سخت است و سن شما نیز رو به افزایش است؛ اما باید از شما یک سؤال پرسید و آن اینکه آیا شرایط ازدواج را دارید یا خیر؟ چرا تا کنون ازدواج ننموده اید؟ زیرا یکی از بهترین راه های رهایی شما از این شرایط یک ازدواج سنجیده است که امیدواریم ان شاء الله هر چه زودتر زمینه ی آن فراهم گردد.


در ادامه ی این پاسخ راهکارهایی در خصوص چگونگی برخورد با والدین و برادرتان تقدیم می نماییم.

1- چون رفتار و روحيه پدر و مادرتان با گذر عمر به صورت يك صفت ثابت شخصيتي در آمده است سخت تغيير مي پذيرد و متحول ساختن چنين افرادي دشواري مي نمايد اما امري شدني است لذا هرگز سعي در ايجاد تغيير ناگهاني و برخوردهاي تند و عصباني نداشته باشيد كه اين شكل رفتار نه تنها وي را به سوي مخالفت مي كشاند بلكه ناسازگاري را به صورت لجاجت آميز در ايشان تشديد مي نمايد البته اين نكات را تمام اعضاء خانواده بايد رعايت نمايند.

2- احترام گذاردن به والدين چه پدر و چه مادر يك ضرورت تغيير ناپذير است و هيچ پديده اي نمي تواند مجوز بي حرمتي نسبت به والدين شود. با احترام گذاشتن، آنها نرم خوي تر مي شوند.

3- از ايجاد تغيير و اصلاح در رفتار پدر و مادرتان مأيوس نشويد.

4- گر چه دل خوشی از ایشان ندارید ولی هر جا و در هر موقعيتي كه نيازمند كمك شما هستند سريعا و با كمال احترام به خصوص در حضور ديگران به كمك آنها بشتابيد.

5- بهترين وسيله براي سالم سازي زمينه تأثير بر روي رفتار پدر و مادرتان محبت نمودن به او، تحويل گرفتن و احترام گذاردن به او است.

شرايط سني شما انتظار يك زندگي ايده آل را دارد كه البته انتظار به جايي است اما بايد قبول كرد كه هميشه همه چيز براي انسان فراهم نيست و بايد با شرايط موجود زندگي را ادامه داد.پس به خدا توكل كنيد و رفتار هاي خوب خود را نسبت به پدر و مادر يك عمل عبادي بدانيد و با صبر تحمل به پاداش دنيوي خوبي خواهيد رسيد.


 

اما در برخورد با حسادت دیگران:

1. بهترين روش در برخورد با دوستان و آشناياني كه حسادت خويش را بروز مى‏دهند، رعايت اصل «مدارا» است. اگر به هر دليل مايليد و يا ضرورت ايجاب مى‏كند كه به ارتباط خويش ادامه دهيد، به ناچار بايد كه در برابر ناملايمات آن بردبارى كنيد. بردبارى و مدارا يك اصل كلى است كه بدون آن زندگى اجتماعى و ارتباط با ديگران مقدور نيست‏.

 
آسايش دو گيتى تفسير اين دو حرف است‏ *** با دوستان مروّت با دشمنان مدارا
 

2. توصيه ديگر شناختن ريشه حسادت است يعني متوجه شويد در چه مواردي مورد حسادت واقع مي شويد. مهمترين نكته در اينجا اين است كه اگر خصوصيت و امتيازي در انسان وجود دارد كه باعث جلب توجه فراوان و برانگيختن حساسيت ديگران و ايجاد حسادت در آنها مي گردد، نبايد اين ويژگي و امتياز را زياد در معرض ديد و تماشاي ديگران قرار داد بلكه بايد تا امكان دارد آن را از نظرها پنهان و پوشيده داشت. اين كار هم كمك به خودتان است چون باعث مي شود توجه ديگران زياد به شما جلب نگردد و مورد حسادت قرار نگيريد و از گزند آزار و اذيت بدخواهان و حسودان در امان بمانيد و هم كمكي به حسودان است كه كمتر تحريك مي شوند و اين خصلت زشت كمتر در آنها بروز و ظهور مي يابد.

3. هنگامى كه خداى متعال به بنده ‏اى از بندگان خود، نعمت را عطا مى ‏فرمايد، به طور طبيعى ممكن است‏ كه او مورد حسادت ديگران قرار گيرد. اين مشكل، به هر حال وجود دارد و گريزى از آن نيست. با اين وجود نبايد حسادت حسودان مانع رشد و ترقى و پيمودن راه‏ هاى كمال و تعالى شود.

--------------------------------------
پی نوشت:
1. هود: 11

http://www.askdin.com/showthread.php?t=64275&p=1009985&viewfull=1#post10...