خانواده ام با پوشش چادر مخالف هستند


پرسش:
خانواده ام با پوشش چادر مخالف هستند؛ من می خواهم دختر چادری واقعی باشم، باید چکار کنم؟

پاسخ:
حجاب از ضروریات دین اسلام
شکی در این نیست که در دین مقدس اسلام بر زن مسلمان واجب است تمام بدن خود را در برابر نامحرمان بپوشاند. در این میان گردی صورت و دست‌ها تا مچ استثنا شده است. البته مشروط بر این که همین مقدار نیز زینت و آرایش نشده باشد که در غیر این صورت بر دختران و زنان واجب است مواضع زینت خویش را نیز در برابر نامحرمان بپوشانند و از پوشیدن لباس‌های محرک، مهییج و لباس‌هایی که توجه نامحرمان را جلب می‌کند، اجتناب ورزند.
آیات متعددی درباره حجاب در قرآن داریم که حدود و ثغور آن را مشخص می کند. ضمن اینکه سیره عملی معصومان و نیز روایات نسبتاً زیادی که در این خصوص وجود دارد؛ هیچ شک و شبهه ای را باقی نمی گذارد که حجاب برای زنان و دختران امر لازم و واجبی است.


در قرآن کریم حدوداً چهارده آیه در خصوص حجاب نازل شده است که در آیۀ 59 سورۀ حزاب و آیۀ 31 سورۀ نور مسقیماً در خصوص حدود حجاب نکاتی را به زنان متذکر می شود. البته الزامی برای پوشیدن چادر وجود ندارد. مهم رعایت حجاب اسلامی است. حجاب داشتن هميشه به معنى چادر نيست، بلكه به معنى پوشش زن است، حال آنجا كه با چادر امكان پذير است چه بهتر و آنجا كه نشد به پوشش قناعت مى‏شود. چادر نوعی حجاب برتر است که کسی که آن را برمی‌گزیند در واقع حجاب را به نحو اکمل و اجمل رعایت کرده است و ضمن اینکه مواضع زینت خود را پوشانیده، برجستگی‌های بدن خویش را نیز که ممکن است موجب تهییج شهوت جوانان گردد، پوشانیده است.

چادر حجاب برتر
مراجع عظام تقلید و علمای بزرگوار نیز با توجه به همین مسئله، چادر را نوعی حجاب برتر معرفی می‌کنند و هیچ‌یک پوشیدن چادر را برای زن مسلمان واجب و ضروری نمی‌دانند. آنچه بر زن مسلمان واجب است، پوشش بدن و همچنین پیشگیری از هر گونه عاملی است که به عفت جامعه خدشه وارد می‌کنند و باعث تهییچ شهوت و تحریک‌پذیری جوانان می‌گردد. باتوجه به ویژگی هایی که چادر در پوشش تمام برجستگی های بدن زن دارد و محرک های جنسی را می پوشاند طبیعتاً جنبۀ تحریک کنندگی کمتری به نسبت به سایر پوشش ها برای جوانان دارد و در حفظ و حراست آنها نقش مهمی دارد.

چادر نماد یک زن مسلمان
این نکته را نیز بدانید، امروزه چادر، گذشته از کارکرد پوششی، نماد یک زن مسلمانِ پایبند و معتقد به اسلام و آموزهای دینی است؛ از این روی اگر زنان مسلمان بتوانند در همه حال از پوشش چادر استفاده کنند و با این شیوه به ترویج دین و آیین خویش بپردازند و مشت محکمی بر دهان یاوه‌گویان و دشمنان دین و قرآن بزنند کار بسیار پسندیده‌ای انجام داده‌‌اند.
دشمنان قرآن برای مقابله با اعتقادات و باورهای زنان مسلمان، سعی می‌کنند با شبهه‌افکنی و مسائل دیگر ابتدا چادر را از سر زن مسلمان بِکشند و سپس یواش یواش به سایر باورهای دینی آنان رسوخ کنند و به تدریج تمام اعتقادات و باورهای آنان را با اندیشه‌های مسموم خویش نابود سازند. اگر روزی تمام زنان مسلمان از پوشش چادر هم استفاده نکنند، مطمئن باشید دشمنان اسلام به این مقدار بسنده نخواهند کرد و سعی می‌کنند زنان مسلمان را به تدریج به ابتذال و فرهنگی برهنگی سوق دهند و همان طور که عرض شد به تدریج تمام اعتقادات آنها را نابود سازند.


این نکته را بدانید، ما نیز معتقدیم که حجاب با مانتو نیز محقق پیدا می کند، منتها منظور از مانتو آن لباس ‌‌های امروزی که به اسم مانتو در بازار یافت می شود و متأسفانه بر اندام دختران و زنان این مرز و بوم دیده می شود، نیست. مانتوهایی که با نوع طراحی، دوخت و رنگی که دارند، حجم بدن در آنها غیر واقعی نشان داده می شود و جنبه جلوه‌گری، تحریک‌پذیری و تهییج‌کنندگی آنها بسیار بالاست و روز به روز هم تنگ‌تر و کوتاه‌تر و چاک دار تر می شود هرگز مد نظر ما نیست و با آموزه‌های دینی و تعالیم اسلامی در تضاد است. البته استفاده از مانتوهای بلند و گشاد به جای چادر که حجم بدن زن در آن پیدا نیست هیچ ایرادی ندارد.

چادر پوشش زنان فرهیختۀ تاریخ
این نکته را نیز بدانید، خود پوشش چادر نوعی مصونیت ایجاد می کند و خود به خود مانع برخی کج روی ها می گردد. ضمن اینکه پوشش چادر پوشش حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها)، پوشش حضرت زینب کبری(سلام‌الله‌علیها) و سایر زنان بزرگ تاریخ اسلام است و الگو قرار دادن سیره و منش آن بزرگواران به این است که در انتخاب نوع پوشش نیز از آنها تبعیت بکنیم.
این را هم بدانید، امروزه خیلی از زنان سیاستمدار که مسئولیت اجتماعی و فرهنگی، لشکری و کشوری دارند و همچنین برخی پزشکان و معلمان و سایر زنان فرهیخته از همین پوشش چادر استفاده می کنند و محدودیتی هم برای انجام کارهای خود ندارند؛ بنابراین دختران و زنان این مرز و بوم نباید از پوشش چادر احساس محدودیت کنند و از آن رویگردان شوند.
این احتمال وجود دارد که خانواده تان به فلسفه و حکمت حجاب و ضرورت پوشش برتر که همان چادر است، آگاه نیستند و یا از ایمان و اعتقادات مذهبی قوی و بالایی بهره مند نیستند و یا به خاطر فضای مسموم جامعه و تبلیغات رسانه های معاند چنین نگرشی دارند، به همین خاطر از شما تقاضا دارند که پوشش چادر را رها کنید و کمی آزادتر ظاهر شوید تا به خیال خود باعث جذب خواستگاران شوید؛ در حالی که بسیاری از جوانان متعهد و پایبند به اصول ارزشی و اخلاقی دوست دارند با دختران محجبه ازدواج کنند و همسرانشان پوشش چادر داشته باشند.
اینکه شما پوشش چادر را برای خویش برگزیده اید به خودتان مربوط است، اما هرگز نباید در برابر انتقاد یا تمسخر خانواده و یا دیگران خودتان را ببازید و در پیمودن راهی که با اراده و اختیار خودتان و بر اساس تعقل و خردورزی در پیش گرفته اید، متزلزل شوید.

چگونگی برخورد با خانواده
باید توجه داشت که همیشه در طول تاریخ افراد ضعیف النفس، بیماردل و مریضی بوده اند و یافت می شوند که سعی در توهین و تحقیر و مسخره کردن دیگران داشته اند و نه تنها افراد ضعیف و بی دفاع را آماج استهزاء و مسخره خود قرار داده اند؛ بلکه انسانهای قوی و حتی اولیای الهی و پیامبران را نیز از رفتار زشت خود بی نصیب نگذاشته اند و بدین وسیله سعی در توهین و تحقیر دیگران و پوشاندن ضعف وجودی خود داشته اند. مسلماً شخص کریم و بزرگوار هیچگاه دست به استهزاء و تمسخر دیگران و توهین و تحقیر نمی زند و فحش و ناشزا نمی گوید. خداوند در قرآن خطاب به پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌� �له) می فرماید: «وَ لَقَدِ اسْتهُْزِئَ بِرُسُلٍ مِّن قَبْلِكَ فَحَاقَ بِالَّذِينَ سَخِرُواْ مِنهُْم مَّا كاَنُواْ بِهِ يَسْتهَْزِءُون» (1)؛ «(اگر بیمار دلان تو را استهزا كنند نگران نباش،) پيامبران پيش از تو را (نيز) استهزا كردند امّا سرانجام، آنچه را استهزا مى‏كردند دامان مسخره‏كنندگان را گرفت (و مجازات الهى آنها را در هم كوبيد)! مسلماً کیفر و عذاب سختی دامان مسخره کنندکان را خواهد گرفت و خداوند بارها در قرآن وعده عذاب به مسخره کنندکان داده است. در جای دیگر می فرماید: «اللَّهُ يَسْتهَْزِئُ بهِِمْ وَ يَمُدُّهُمْ فىِ طُغْيَانِهِمْ يَعْمَهُون» (2)؛ «خداوند مسخره کننده گان را استهزا مى‏كند و آنها را در طغيانشان نگه مى‏دارد، تا سرگردان شوند.»

به هر حال شما نباید، از تمسخر و استهزاء، توهین و تحقیر افراد جاهل، ناآگاه و مغرض از فامیل و غیرفامیل آشفته و هراسان گردید؛ بلکه آنان را به خدا واگذار کنید و هیچ اهمیتی به سخنان بیهوده و رفتار زشت آنان ندهید که آنها نمی توانند برای شما ایجاد مشکل و دردسر نمایند.
توصیه ما به شما این است به جایی اینکه از این موضوع پریشان و آشفته گردید، نسبت به آن کاملاً بی‌اعتنا و بی‌تفاوت باشید. اجازه ندهید این موضوع آرامش را از زندگی‌تان برباید و فکر و ذهن شما را مشغول سازد.
برای راضی کردن خانواده تان لازم نیست کار خاصی انجام دهید؛ بلکه همچنان مقاومت کنید و با رفتار و کردار پسندیده تان نشان دهید که آنها در اشتباهند.
در پایان، برای اینکه انگیزه شما برای حفظ و حراست از چادر مقدس تان بیشتر گردد و در راهی که انتخاب کرده اید ثابت قدم و پابرجا بمانید، توصیه می گردد با دخترانی که همچون خود شما متحول شده اند در ارتباط باشید. با خانم الهام چرخنده که اخیراً در زمینه حجاب فعالیت گسترده اید در فضای مجازی و اینترنتی آغاز نموده اند، همکاری کنید. برنامه هایی همچون «از لاک جیغ تا خدا» را زیاد ببینید.

معرفی منابع برای مطالعة بیشتر:

 

  1. مطهری، مرتضی، مساله حجاب، قم: صدرا، 1368.
  2. فتاحی، فتحیّه، حجاب شناسی از دیدگاه قرآن و سنت، قم: دفتر تبلیغات اسلامی، 1376.
  3. اكبري، محمد رضا، تحليلي نو و عملی از حجاب در عصر حاضر، قم: پيام عترت، 1377.
  4. غلامی، یوسف، جلوه نمایی زنان و نگاه مردان، قم: لاهیجی، 1389.
  5. غلامی، یوسف، راز یک فریب، قم: لاهیجی، 1386.
  6. اکبری، محمد رضا، حجاب زن مسلمان، تهران: شرکت چاپ و نشر بین الملل، 1390.
  7. پورسیدآقایی، مسعود، حجاب میوۀ شناخت، قم: حضور، 1376.
  8. فلاح زاده، محمدحسین، احکام نگاه، حجاب، نکاح، قم: دلیل ما، 1391.



پی‌نوشت‌ها:




  1. انبیاء (21)، آیه 41.
  2. بقره(2)، آیه 15.
  3. http://www.askdin.com/showthread.php?t=40786&p=1000084&viewfull=1#post10...