سؤال:
خانمی 32 ساله هستم همسرم دو سال از بنده کوچکتر هستند و یک پسر دارم. همسر من هیچ اعتقادی به معصومین و کتب الهی ندارد حتی فحاشی هم می کند. بعد از بدنیا آمدن پسرم کلا ایشون به بدترین شکل به من خیانت کردن اونم به صورت زنا همچنین خیلی دروغگو بد دهن و به شدت عصبی شده است. دلم نمی خواهد طلاق بگیرم. لطفا راهنمایی فرمایید.
پاسخ:
گرچه مشکلات زیادی را در ارتباط با همسرتان تحمل نموده اید ولی همین که با اراده به پای او مانده اید تا او اصلاح شود و تغییر کند بسیار خوب است. پس ناامید نباشید و همین طور با تعهد ادامه دهید.
خواهر محترم! نکته اولیه و مهمی که در مورد اعتقادات همسرتان باید عرض نماییم این است که او در هر صورت او همسر شماست و شما نیز به خود او اصلاح شدن او علاقه مندید ولی همواره این را توجه داشته باشید که در مورد اعتقادات او تا حدودی وظیفه دارید واگر با تمام تلاش و عمل به راهکارهایی که عرض خواهیم نمود باز هم پاسخی دریافت ننمودید بدانید که در پیشگاه الهی مسئولیتی ندارید و وظیفه خود را انجام داده اید. اینجاست که می گوییم خودتان پایبند و دیندار بمانید و با همسرتان مدارا کنید و تمام تلاشتان را بر تربیت دینی فرزندتان اعمال نمایید.
در ادامه راهکارهایی در خصوص هر سه مورد یعنی بددهنی و بداخلاقی، ضعف اعتقادی ایشان و موضوع خیانت بصورت مجزا می پردازیم.
در خصوص بد دهنی همسرتان سعی کنید به راهکارهای ذیل عمل نمایید.
1- هنگام عصبانيت ايشان كاملا آرام برخورد نماييد(اگر چه ممكن است سخت باشد ولي ارزش امتحان كردن را دارد).يادتان باشد كه انسانها بنده محبت هستند، سخترين انسانها در مقابل محبت رام مي شوند!
2- هفته اي 2 ساعت (مثلا شبهاي شنبه) را براي مسائل زناشويي خود اختصاص دهيد(جلسه اي ترتيب دهيد و در مورد مسائل خود با هم گفتگو كنيد. زمان و مكان مناسبي را براي اين گفتگو در نظر بگيريد. صورتجلسه را يادداشت نماييد. نبايد هميشه انتظار داشت كه در يك جلسه به نقطه مشتركي رسيد. اينجا فقط هدف گفتگوي آرام است).
3- چنانچه مسئله مورد بحث منجر به مشاجره شد، ختم جلسه را اعلام و موقعيت را ترك كنيد.
4- روابط جنسي براي مرد عامل بيدار شدن عشق و شكوفايي آن است. مردان در روابط جنسي با همسرشان عشق خود را زنده مي نمايند.
5- در كنار موارد بالا دقت داشته باشيد كه خيلي هم او را «نازك نارنجي» و «لوس» بار نياوريد. چون گاهي اوقات ما با نازكشيدن هاي بي موقع، طرف مقابل را لوس مي كنيم و توقعات او را بالامي بريم و باعث مي شويم با كوچكترين مشكلي قهر كند و ناراحت شود. يعني در واقع نقطه ضعف دست او مي دهيم. به ناراحتي ها و دغدغه هاي او توجه بكنيد؛ اما اينگونه نباشيد كه تا او قهر كرد و عصباني شد، شما شروع كنيد به التماس كردن كه چه اتفاقي افتاده و چه شده و ... . از او دلجويي بكنيد؛ اما اجازه دهيد تا خود او نيز كمي تنها باشد و فكر كند و بفهمد هميشه قرار نيست شما ناز او را بكشيد و شما به سمت او برويد.6- فكر كنيد، ببينيد شوهرتان روي چه مواردي حساس است. آنها را در نظر بگيريد و خطوط قرمز او بدانيد و هرگز پاي روي خطوط قرمز او نگذاريد.7- بیترديد هر شخصى از نقطه پذيرشي كه در عرف مردم به آن رگ خواب مىگويند، برخوردار است. شوهر شما نيز از اين قانون مستثنى نيست. شما براى وارد شدن به فضاى ذهن او و تأثيرگذاردن بر روى رفتارش بايد از اين نقطه پذيرش وارد شويد و نقطه ضعف او را پيدا كنيد.
در مورد بی اعتقادی و بی نمازی او به راهکارهای ذیل عمل نمایید:
1. براي ترغيب و تشويق به نماز، در آغاز بايستي زير بناهاي فکري همسرتان را مورد بررسي قرار داده و در اصلاح آن بکوشيد. ديدگاه فرد در مورد خداوند، جهان هستي، انسان، معاد و ... اموري است که داراي نتيجه مستقيم بر عملکرد فرد است . پس بايد به تقويت و اصلاح اين مباني کوشيد.
2. نماز، عملي است که در مجموعه عقيده توحيدي، داراي معنا و فلسفه است . انسان طبق فطرتش همواره به چيزي که برايش اهميت دارد، توجه و اهتمام ميورزد. يکي از دلائل مهم اهمال در به جا آوردن نماز، عدم شناخت فلسفه نماز است. امام علي (ع)ميفرمايد: "الناسأعداء ما جهلوا؛ انسان ها دشمن چيزي هستند که به آن جهل دارند. از اين رو لازم است با استفاده از آيات و روايات، ايشان را به فلسفه نماز آشنا سازيد.
3. در هيچ يک از مراحل ارشاد و راهنمايي از برخورد نيک و ملاطفت آميز و احترام نهادن دور نشويد. با فشار و اجبار نمي توان کسي را هدايت نمود . چه بسا تأثير منفي آن بيش تر از هدايت گردد.
4. تبليغ عملي داشته باشيد. يعني بايد آثار خواندن نماز، مانند دوري از گناهان، داشتن اخلاق نيکو، کمک به دوستان و وفاداري و فداکاري، پاکيزه بودن در ظاهر و باطن، اعمال نيک و شايسته و برخورد خوب و ...، در رفتار و کردار و گفتارتان نمايان باشد. تبليغ عملي موثرتر از تبليغ زباني است. به نماز اول وقت خود اهميت دهيد و مقيد باشيد در اول وقت نمازتان را بخوانيد.
از نظر شرعي وظيفه داريد که با اخلاق نيک و زبان ملايم او را نصيحت کنيد . امر به معروف و نهي از منکر کنيد. کار را به دعوي و مجادله نرسانيد. فقط به تذکر و نصيحت با اخلاق نيک و بدون خشونت اکتفا کنيد.
در خصوص خیانت همسرتان و طریقه برخورد با او در این شرایط مناسب است:
- از موقعيتها و شرايطي که به هر نحوي شما را به ياد اين اتفاق و آن اشخاص مياندازند اجتناب کنيد.
- به نقاط مثبتي که در همسرتان وجود دارد فکر کنيد.
- آيا اين افکار مشکلي را از شما حل ميکنند يا اينکه باعث بيشتر شدن درگيريهاي ذهني و ايجاد افسردگي در شما ميگردند؟ پس واقعنگري را پيشه خود قرار دهيد و تلاش نماييد از افکار جايگزين استفاده کنيد.
- تلاش کنيد همسرتان را قانع کنيد تغييرات اساسي در خود دهد و زندگي مستقل و آرامي را براي شما فراهم سازد.
- در هيچ شرايطي نااميد نباشيد و از خداوند متعال طلب کمک کنيد.
در پايان مجددا توصيه اکيد به مراجعه حضوري به روانشناس کرده و برايتان آرزوي آرامش و حالي خوب داريم.
http://www.askdin.com/showthread.php?t=63769&p=999694&viewfull=1#post999694