سؤال:
اول دبیرستان بودم که رفت و آمدم به خانه یکی از اقوام شروع شد، چون درسم خوب بود رفع اشکال بچه های همه اقوام و دوستان با من بود از جمله دختر همین فامیل.
بعد از مدتی به دختر آنها خیلی علاقه مند شدم .البته آن دختر هم با حرفهایی که می زد که احساس می کردم او هم نسبت به من نظر خوبی دارد. در این بین پسری از فامیل نیز خواستگار او شد و به من گفت: دختر، او را قبول کرده است ولی بعد از مدتی مشخص شد دختر خانم به من علاقه دارد. منتها من به دلایلی با فرد دیگری ازدواج کردم.
از آن ماجرا حدود 25 سال می گذرد و با اینکه در طول این سالها هیچ ارتباطی با او ندارم
ولی شبها او را در خواب می بینم و او در خواب ابراز علاقه می کند و تا دو سه روز بعد از قلبم می خواهد بیرون بپرد.
پاسخ:
از نظر اسلام، محبت، بيشترين نقش را در سازماندهي جامعه آرماني انساني دارد. ملاحظه نصوص (كتب روايي) به روشني اثبات ميكند كه جامعه مطلوب انساني در اسلام، جامعهاي است كه براساس محبت مردم نسبت به يكديگر شكل بگيرد. اسلام ميخواهد جامعهاي بسازد كه همه مردم، تا سر حد ايثار نسبت به هم عشق بورزند، و اين بدان جهت است كه هيچ چيز مانند محبت در سامان دهي جامعه دلخواه انساني، كارساز نيست.
ارتباط با افراد كم و بيش داراي انگيزههاي پنهاني است، اما شناخت اين انگيزهها چندان دشوار نيست. در ناخودآگاه انسان وابستگيها و ارتباطات ناشناختهاي وجود دارد كه سبب ميشود دو فرد يكديگر را براي عشق برگزينند. شايد گاه سالها بگذرد تا كسي به انگيزههاي عشق خود يا ديگري پي ببرد. آن چه قطعي است اين است كه: عشق در هيچ صورت بدون سبب پديد نميآيد، جز اين كه افراد در تأثيرپذيري از اسباب عشق متفاوتاند. برخي سرسخت و مقاوماند و بعضي شكننده و غير مقاوم.
دلايلي كه سبب عشق را فراهم ميآورد برخي طبيعي و اختياري است و بعضي غير اختياري است و تنها بخش ناخودآگاه آدمي تصميم گيرنده است. گاهي لازم است در برابر وضعيت پديد آمده بدان علت كه سبب عشق نادرست بوده است، مقاومت كرد و گاه فقط بايد به شيوهاي درست همراهش شد.
آنچه در مورد شما اتفاق افتاده عشق و علاقه ای است که منشأ آن احساسات ظاهری و پوشالی است. دقیقاً علاقه ی شما از سر قرابت و نزدیکی درسی به وجود آمده و الا در متن خود هیچ کمالی برای این دختر خانم ذکر ننمودید و هنوز هم اگر خواب او را می بینید دلیل آن این است که ماه ها و بلکه سال ها در کنار او بوده اید و برای او تدریس و رفع اشکال نموده اید و گویی روح شما هنوز ارتباطات گذشته را زنده نگه داشته است. البته فکر کردن به آن در طول روز نیز مزید بر علت است.
خدای متعال را شاکریم که عاقلانه عمل نموده و ازدواج موفقی را برای خود رقم زده اید ولی باید سعی خود را افزایش دهید تا او نیز از فکر و خیال شما بیرون رود. البته گذر زمان این کار را انجام می دهد ولی با انجام راهکارهایی می توانید به آن سرعت بخشید.
***و اما راهکارهای فراموشی
1. بايد قبول كنيد كه فراموش كردن فردي كه انسان به او علاقه دارد و دائم او را ميبيند يا ياد او در ذهنش تداعي ميشود، كاري سخت و دشوار است. انسان مثل كامپيوتر يا آدم آهني نيست كه با تغيير يك برنامه، رفتارش تغيير كند.
2. فراموشي فردي كه به او علاقه داشته ايد و دائماً فكر و ذكرتان ياد او بوده است، نياز به زمان دارد. نبايد از خودتان انتظار داشته باشيد به راحتي بتوانيد ياد او را از صفحه ذهنتان پاك كنيد. چه بسا حداقل همين ميزان زمان لازم باشد كه بتوانيد به طور كل او را فراموش كنيد. پس عجله نكنيد و مأيوس هم نشويد. يكي از مصاديق صبر و شكيبايي، صبر در سختي هاست. پس بر خودتان مسلط باشيد و باور داشته باشيد كه با توكل بر خدا مي توانيد اين راه را طي كنيد.
3. به خودتان تلقين كنيد كه «من ميتوانم راهي را كه انتخاب كردهام بپيمايم».
4. به خود تلقين كنيد كه «من نبايد به فردي كه احتمالا تمايلي به ازدواج با من ندارد، علاقه داشته باشم».
6.از لحاظ روان شناسي يكي از علل ايجاد افسردگي در افراد، شكل گيري دلبستگي هاي بيجا بين افراد و سپس گسسته شدن اين دلبستگي است. تحقيقات متعدد هم اين امر را اثبات نموده است. پس قبل از اينكه سر و كارتان با قرص هاي آرام بخش و شوك الكتريكي و ... بيفتد به فكر سلامت روان خود باشيد و اراده جدي در فراموشي فرد مذكور را پيشه خود كنيد.
5. هرگاه متوجه شديد ذهنتان ناخودآگاه به ياد او مشغول شده است، به خود چنين تلقين كنيد و بگوئيد «بس است» و آهسته مشت خودتان را روى ميز يا زمين بزنيد. بدين ترتيب تغيير حالت به وجود آمده، فضاى ذهنىتان را تغيير خواهد داد.
6. از فكر كردن به او جدا بپرهيزيد و هر چيزي كه او را به ياد شما مياندازد، از خود دور كنيد. علاقه به وي را در دل نپرورانيد. تا حد امكان به او فكر و خيالبافي نكنيد. هر گاه افكار مربوط به ايشان به ذهنتان خطور كرد، حواستان را پرت كنيد و به چيز ديگري فكر كنيد؛ يا به كار ديگري مشغول شويد و يا مكانتان را ترك كنيد؛ مثلا به ميان جمع خانواده برويد و با آنان مشغول گفتگو شويد تا اين افكار از ذهنتان خارج شوند.
7. هرگاه فكر او به ذهنتان آمد، موضوع يا موضوعات مختلفى را در ذهن يا در دفترچه يادداشت خود داشته باشيد، به سراغ آنها برويد و درباره آنها فكر كنيد.
8. احتمالاً چند نكته يا ويژگى منفى هم در او يافتهايد يا مشاهده كردهايد؛ هرگاه ذهنتان به سوى او معطوف شد بلافاصله به ويژگىهاى منفى او فكر كنيد و به خود بگوئيد او به خاطر اين اوصاف، مناسب و شايسته من نيست.
9. تا آنجا كه امكان دارد كمتر در تنهايي قرار بگيريد زيرا هنگام تنهايي آن فرد بيشتر در ذهن شما مجسم مي شود و ذهن و دل شما را به خود مشغول مي كند.
10. براي شبانه روز خود برنامه دقيق و مشخصي داشته باشيد. از بيكاري اجتناب كنيد و اوقات خود را بيهوده نگذرانيد.
11. روابط عاطفي خود را با خانواده و دوستان تان بيشتر كنيد و سعي كنيد تمام محبتتان را نثار آنها كنيد.
12. باور كنيد حالتان بهتر مي شود؛ اگر از فعاليت هاي مثبت و تقويت كننده و لذت بخشي كه قبل از اين ماجرا برايتان مطرح بود استفاده كنيد و به ورزش ها، كوهنوردي ها و فعاليت هاي بدني روي بياريد.
امیدواریم با عمل به آنچه عرض شد بتوانید هرچه سریعتر خیال خود را از این فرد پاک و آرام گردانید تا به سعادت و موفقیت نزدیک شوید.
http://www.askdin.com/showthread.php?t=63416&p=996009&viewfull=1#post996009