مشاهده شدن رابطه جنسی توسط کودک

پرسش:
اگر در حین رابطه زناشوییِ زن و شوهری، بچه 21 ماهه شانْ آنها را ببیند، چه تأثیری در کودک دارد؟ پدر و مادر برای اینکه این مسأله تأثیرِ بدی در فرزند نداشته باشد، چه کار باید انجام دهند؟


پاسخ:

گاهی به علت محدودیت فضای خانه و نداشتن اتاق خوابِ جداگانهْ برای لحظاتی کودک شاهدِ رابطه جنسیِ پدر و مادر می شود. دیدنِ رابطه جنسی توسط کودک می تواند باعث شود پدر و مادرِ کودک احساسِ شرم و خجالت نمایند و نگران آینده یِ فرزندشان شوند. زیرا در روایتی از امام صادق (صلوات الله و سلامه علیه) نقل شده که فرمود:« اگر در اتاقی کودکی هست، مرد با همسرش آمیزش نکند که موجب زنا خواهد بود»(1). اگر این اتفاق به صورت ناگهانی رخ داده و پدر و مادر همیشه مراقب دیده نشدن توسط کودک و دیگران می باشند، نباید خود را به خاطر این مسأله سرزنش نمایند.

در لحظه ای که پدر و مادر متوجه حضور کودک در اتاق می شوند، آنها باید آرامش خود را حفظ نمایند و بدونِ عصبانیت از کودک بخواهند به اتاقِ دیگری برود و در را ببندد. سپس پدر و مادر لباس هایشان را بپوشند؛ به اتاقِ کودک بروند و با خوشرویی با فرزندشان برخورد کنند. نباید پدر یا مادر از کودک در مورد صحنه هایی که دیده است، روز بعد یا در وقتی دیگر سؤال بپرسند. از آنجایی که بخشِ هیپوکامپ که مسؤول ثبت اطلاعات در مغز می باشد، تا قبل از سنّ چهار سالگی کامل نشده است؛ بیشتر خاطراتِ این دوره سنّی از ذهنِ کودک پاک می شود. پس پدر و مادر نباید با یادآوریِ ماجرا، این خاطره را در ذهنِ کودک تثبیت نمایند. اما این بدان معنا نیست که پدر و مادر لازم نیست مراقب دفعاتِ بعدیِ رابطه باشند.

کودکان درکِ درستی از رابطه جنسی ندارند. بنابراین کودکی که شاهدِ رابطه جنسی است، ممکن است با خود فکر کند که پدر و مادر در حال دعوا کردن هستند. برای اینکه چنین ذهنیّتی برای کودک ایجاد نشود،«در روزهای بعد» پدر و مادر در حضور کودک با یکدیگر مهربانانه صحبت نمایند، به یکدیگر هدیه بدهند و با زبان کودکانه به فرزندشان بفهمانند که همدیگر را بسیار دوست دارند و هیچ وقت با هم دعوا نمی کنند. «اما هرگز اشاره ای به ماجرای دیدنِ رابطه جنسی نکنند».

در انتها باید بگویم: غصه خوردن و نگرانی از آینده یِ کودک دردی را دوا نمی کند. پدر و مادر به یاد داشته باشند که پیشگیری بهتر از درمان است. با لحاظ کردنِ موارد امنیّتی (قفل کردنِ درِ اتاق، نداشتنِ رابطه در محلّ هایی که احتمال دارد والدین توسط کودک دیده شوند) مانع از تکرارِ این اتفاق شوند. درست است که در احادیثِ شریف از دیده شدن در هنگام رابطه جنسی نهی شده است، ولی پدر و مادر باید بدانند که نقش تربیتِ والدین در رشد کودک بسیار زیاد است و نباید دست کم گرفته شود. پس ناامید نباشید و به خدا توکّل کنید و برای خوب تربیت شدن فرزندتان زیاد دعا کنید که امام باقر (صلوات الله و سلامه علیه) فرمود:« دعا قضا را رد می کند، اگر چه ثبت و ضبط شده باشد »(2) .


پی نوشت:
1: محمدبن یعقوب الکلینی، فروع الکافی، ج 5، ص 499و 500، دارالکتب الاسلامیه،1362
2: محمد بن یعقوب الکلینی، الکافی، ج2، ص470، دار الکتب الاسلامیه، 1407

http://www.askdin.com/showthread.php?t=63264&p=995865&viewfull=1#post995865