سوال:
من دختری 21 ساله و دانشجو هستم. از لحاظ روحی و عاطفی و جنسی شدیدا نیاز به همسر دارم ولی مادر و پدرم مرا نمی فهمند. مدتی بهانه مسائل مالی مطرح بود و الان هم به دلایل نامعقول و بدون مطرح کردن با من خواستگارها را رد می کنند. آنها معیارهای جوانی خودشان را در خواستگارهای من دخالت می دهند و اصلا شرایط من را درک نمی کنند که چقدر تحت فشار این نیازها قرار دارم. من می توانم بخاطر افکار گناهی که ناخواسته به ذهنم میرسد و مرا به گناه می کشاند حلالاشان نکنم؟
پاسخ:
رسول مکرم اسلام حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: «فرزند سه حق بر پدر دارد: اول انتخاب نام نیکو، دوم کتابت، نوشتن و سواد آموزی، سوم ازدواج، زمانی که فرزند بالغ شد.»(1) لذا در اینکه یکی از وظایف والدین فراهم کردن زمینه ازدواج فرزندشان است شکی نیست و اگر پدر و مادری به دلایل نامعقول مانع ازدواج فرزندشان شوند قطعا باید در پیشگاه خداوند متعال پاسخگو باشند؛ منتها نکته ای که نباید از آن غافل شد این است که هیچ پدر و مادری دشمن فرزندش نیست و همیشه بهترین ها را برای او می خواهند و اگر تصمیمی می گیرند یا حرفی می زنند نباید خلاف این تفسیر شود.
شما نیز از این قاعده مستثنی نیستید و قطعا اگر آنها در خصوص ازدواج شما تصمیمی می گیرند به خاطر این است که می خواهند بهترین ها نصیب شما شود؛ بله در این مسیر نیز ممکن است آنها به دلایل مختلف مثل عدم شناخت شرایط فرزندشان؛ تطبیق نادرست فرزندشان بر شرایط خودشان؛ نداشتن اطلاعات دینی و روانشناختی کافی و ... نتوانند درست تصمیم بگیرند و اقداماتی انجام دهند که نه تنها به سود فرزندشان نیست بلکه به ضرر اوست. در چنین شرایطی نبخشیدن و حلال نکردن و ... راه حلی درست و معقولی نیست و شما را به مطلوبتان نمی رساند؛ بلکه باید از راه درست آنها را متوجه اشتباهاتشان نمایید. اینکه چطور این کار را انجام دهید به شرایط شما بستگی دارد. باید خجالت را کنار گذاشته و مستقیم و غیر مستقیم در این خصوص با آنها طرح موضوع کنید؛ البته با در نظر گرفتن این مسئله که همیشه هم حرف شما درست نیست و ممکن است شما هم در مواردی اشتباه فکر کنید. مثلا ممکن است در خصوص یکی از ملاک های ازدواج نظر شما با والدینتان متفاوت باشد. اینکه نظر کدامیک درست است را باید به اهلش واگذار کنید و خودرأی نباشید.
با توجه به مطالبی که خدمت شما عرض کردم به نکات زیر توجه کنید:
1- برخی مسائل واضح و روشن است و شما می توانید مستقیم در آن خصوص با والدین خود صحبت کنید. مثلا نیاز شما به ازدواج در این شرایط و بیان ملاک ها خودتان برای ازدواج و ... از جمله این موارد است. خجالت را کنار بگذارید و با آنها بیشتر صحبت کنید. شما دیگر بزرگ شده اید و هیچ ایرادی ندارد که در خصوص ازدواج و آرزوها و ملاک و معیارها و خواسته هایتان صحبت کنید. پیشنهاد می کنم ارتباط خود را با مادرتان تقویت کرده و به مرور این مسائل را پیش بکشید. شروع صحبت با شوخی یکی از بهترین شیوه ها است که باعث می شود خجالت شما بریزد و کمکم به سمت بحث های جدی کشیده شود. البته در هر شرایطی باید صحبت کردن ها همراه با ادب و احترام و حفظ حرمت بزرگتر باشد و حتی اگر در مواقعی نظر آنها را قبول نداشتید و نتوانستید قانعشان کنید باز هم باید روی خوش و احترام را حفظ کنید.
2- برای تقویت آگاهی خود زیاد مطالعه کنید و کتاب ها و سخنرانی ها و مطالب خوبی که در این زمینه به دست می آورید را با والدین خود به اشتراک بگذارید. خرید یک کتاب و هدیه به آنها در این خصوص یا فرستادن یک کلیپ یا یک مطلب مرتبط بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
3- استفاده از مشاوره و فرد خبره در پیش برد این امور اجتناب ناپذیر است. گاهی اوقات ممکن است شما و والدینتان به نقطه ای برسید که نمی توانید همدیگر را قانع کنید. آنها گمان می کنند شما اشتباه می کنید و شما فکر می کنید آنها اشتباه می کنند. در این شرایط حرف مشاور یا فرد آگاه به امور تربیتی است که می توانید مشکل را حل کند. می توانید مستقیم یا غیر مستقیم پای خانواده را به مراکز مشاوره باز کرده و خواسته هایتان را از آن طریق مطالبه کنید. مثلا ممکن است شما به هر دلیلی نتوانید بگویید که نیاز به ازدواج دارید ولی وقتی پیش مشاور رفتید دیگر طرح این مسئله کار راحتی خواهد بود.
4- تا زمان فراهم شدن شرایط ازدواج باید نیازهای خود را مدیریت کنید و اجازه ندهید بر شما مسلط شود؛ چراکه در این صورت مشکلاتی برای شما ایجاد می کند. راهکارهایی مثل پر کردن اوقات فراغت، دوری از تنهایی، ورزش، دوری از تحریک کننده ها مثل خواندن رمان و داستان عاشقانه و تحریک کننده یا دیدن فیلم هایی با این مضمون، رعایت محرم و نامحرم و پرهیز از هر گونه ارتباط چشمی و کلامی با او، مدیریت خواب و خوراک، دوری از دوستان ناباب، تقویت ارتباط با خدا و اهل بیت (علیهم السلام) و ... در این مسیر به شما کمک خواهد کرد.
مطالب مرتبط در خصوص مدیریت نیاز جنسی:
1- چیرگی بر غریزه جنسی؛ چند راهکار
2- ازدواج که نشد، پس یه راهی بگید که نیاز جنسیمو سرکوب کنم.
3- مدیریت غریزه جنسی با گناه یا بدون گناه!
4- فوران شهوت (راهی جز خودکشی برایم باقی نمانده)
5- نیاز جنسی و مشکل جسمی (بدن زشت)
6- نیاز به ازدواج و خودکشی
7- توصیه اسلام به جوانان امروزی کدام است: «سرکوب نیاز جنسی» یا «ازدواج موقت» ؟
8- از دست نیاز جنسی کلافه شده ام
9- فشار جنسی باعث تضعیف اعصابم می شود
10- مدیریت غریزه جنسی؛ چرا؟ (هيونداي زندگي)
11- راهکارهای قرآن برای کنترل میل جنسی
پی نوشت:
1. بحارالانوار، ج ۶، ص۲۴ ; محجه البیغاء، ج ۲، ص ۶۶
http://www.askdin.com/showthread.php?t=62916&p=993349&viewfull=1#post993349