چرا رابطه جنسی من باهمسرم کمرنگ شده؟

سؤال:

خانمی هستم حدودا 30 ساله که ۵ سال است ازدواج کرده ام. با همسرم فقط سال اول رابطه جنسی متعادلی داشتیم ولی بعد از سال اول خیلی زود، رابطه ی مان کمتر شد. در این مورد خیلی با همسرم صحبت می کردم و همه ی مسائل را برایش توضیح می دادم و با صراحت می گفتم این مسئله نیاز طبیعیه هر زن و مردی است و من هم نیاز دارم.

ایشان در جواب می گفت خیلی ذهنم درگیره و میگفت وقتی استرس دارم و مشکلات دارم نمی‌توانم خواستم بپرسم آیا این مطلب درسته؟

پاسخ:
يكي از اركان و اهداف مهم در ازدواج ارضاي غريزه جنسي است كه متأسفانه گاهي زن و شوهرهاي جوان به علّت ندانستن برخي از اين مسائل و اكتفا كردن به شنيده هاي خود، كه بيشتر از دوستان و اطرافياني كه خودشان هم خيلي وارد نيستند، دچار دردسر مي شوند. بهترين راه آشنايي با اين مسايل مراجعه به كتاب هاي معتبر و مفيد و مشورت با افراد خبره و آگاه است.

چنان كه به طور مسلم زن و مرد تفاوت هاي آشكاري از لحاظ شرايط روحي و رواني و جسمي با همديگر دارند، در مورد مسائل جنسي و چگونگي رفتار آن ها با يكديگر نيز متفاوت است. هر چند لذتي كه زن از رابطه جنسي با همسرش مي برد، چندين برابر مي باشد، اما شدت و مدّت اين غريزه در مردان خيلي زياد است و لذا اكثر مردها از اين كه زن هايشان سرد مزاج است، شكايت مي كنند البته موردی که ذکر فرمودید دقیقا بر عکس این موضوع است ولی این موضوع نیز یک معضل است و باید حل شود.

مردان بايد توجّه داشته باشند كه زنان از رابطه جنسي و آميزش تلقي خاصي دارند و تا از هر نظر آمادگي نداشته باشند، تن به يك رابطه مطلوب و تمام عيار نمي دهند. زنان جنس لطيفند و مي خواهند بيشتر رابطه عاطفي و عشقي داشته باشند، اما مردان داراي جنس خشن و به دنبال رابطه جنسي هستند.

با عنایت به این مقدمه در ادامه به علل و چگونگی درمان این مشکل می پردازیم.

علل احتمالي سرد مزاجي و كاهش ميل جنسي مردان
1- اختلالات التهابي:التهاب پبشابراه-پروستات-سمينال وزيكوليت-سيستيت-سوزاك-سل
2-اختلالات enduranceنارسائي ميوكارد-آنزين صدري-نارسائي تنفسي- آنمي- لوسمي- بيماري متابوليك-ساير بيماريهاي سيستميك
3- اختلالات غددي:بيماريهاي هيپوتالاموس- بيماريهاي آدرنال- بيماريهاي تيروئيد- كم كاري غدد جنسي- ديابت قندي- سندرم كلاين فلتر-سندرم ترنر
4- اختلالات مكانيكي:دفرميتي مادرزادي- بيماري pyronie - چاقي مشخص-هيدروسل- phimosis
5-
اختلالات عصبي:ديس اوتونومي- نروپاتي محيطي- تومور يا قطع شدگي نخاعي- اسكلروز آميوتروفيك جانبي- ماتيپل اسكلروز-اسپاينا بيفايدا-سيرنگوميلي
6- اختلالات انسدادي عروق:آترواسكلروز- artritis- پرياپيسم( نعوظ غير طبيعي دردناك)- ترومبوز- آمبوليسم
7- داروها و مواد شيميائي:الكل- مواد محرك- مواد مخدر-آرام بخشها- ضد افسردگي ها- ضدجنون ها- ضد تشنج ها- ضد پاركينسون ها- ضد فشار خون ها
8- اختلالات رواني
9- افزايش سن

اما چه بايد كرد؟
توصيه اوليه ما به شما اين است كه همسرتان را به روانپزشك ارجاع دهيد تا موضوع سرد مزاجي ايشان مورد بررسي قرار گيرد. خودتان نيازي به مصرف دارو فعلا نداريد ولي اگر در آينده گرم مزاجي زياد براي شما نيز تشخيص داده شد نياز به دارو خواهيد داشت.
1.
سعي كنيد دستورات اسلام را در هنگام آميزش به كار ببريد. رعايت اين نكات به آمادگي رواني هر دوي شما كمك خواهد نمود.
2.
گفتن حرف هاي دلنشين، نازك، عاشقانه و بوسه و نوازش يكديگر، احساس طرف مقابل را افزايش مي دهد.
3.
از تكرار عمل آميزش در مكان واحد بپرهيزيد. سعي كنيد با تغييرات و لو اندكي كه در مكان همبستر شدن ايجاد مي كنيد ،تنوع و هيجان جديدي ايجاد كنيد.
4.
براي همبستر شدن با همسرتان حتما از قبل برنامه ريزي داشته باشيد تا رسيدن به روز و ساعت موعود، سبب افزايش شادي و نشاط در شما گردد.
5.
با مطالعه كتاب هايي كه در زمينه آميزش تدوين شده، سعي كنيد با در پيش گرفتن روش هاي گوناگون براي آميزش ،لذت بيشتري از ارتباط جنسي خود ببريد.
6.
در يادداشت هاي خود (مثل پيام هاي كوتاه) براي همسرتان از جملات زيبا، دلنشين، دوست داشتني و مهيج استفاده كنيد تا هنگام برگشت شما به منزل، اشتياق و ميل به ديدن شما در او بيشتر شود.
7.
استفاده از عطر، يكي ديگر از عواملي است كه در تحريك شدن زن و مرد دخالت دارد.
8.
اگر
همسرتان تحت فشارهای عصبی است باید سعی کند این فشارها را کاهش دهد.
9.
در روايات فراواني تصريح شده است كه يكي از آداب همبستر شدن با همسر، ملاعبه يعني تحريك زن از طريق هم آغوشی است. در حديثي آمده است، مردي كه قبل از نزديكي با همسرش ملاعبه كند، مورد نظر و لطف و رحمت ويژه خدا قرار مي گيرد.
10.
زن و شوهر بايد سعي كنند از ساختمان جنسي خود اطلاعات كافي بدست آورده و تا نزديكي كاملي داشته باشند.
11.
درباره مسأله سردمزاجي با همسرتان مجددا صحبت كرده و براي حل آن تلاش كنيد. مثلاً آيا تحريك كافي انجام مي گيرد؟ از روش هاي و شيوه هاي متنوع استفاده مي كنيد؟ زمان انجام مقاربت و نور اتاق مناسب مي باشد؟ و خيلي مسائل ديگر...
12.
در صورت آرايش و پوشش متناسب، او را تشويق نماييد و نشان دهيد كه از اين امر خوشحاليد.
13.
در موقعيت هاي مختلف، وسايل آرايشي يا لباسهاي سبك متناسب با ارتباط زناشويي، را به او هديه كنيد. تا آنجا كه امكان دارد سليقه او در رنگ و جنس را تأمين كنيد.


پرسشگر گرامي! موارد فوق، نكاتي ساده اما مهم را به شما يادآوري مي كنند كه با وجود ساده بودن نياز به تمرين و صرف وقت دارند كه ما اميدواريم شما نيز با رعايت آنها در زندگي اجتماعي و كارهاي خود، به موفقيت هاي روزافزون دست يابيد كه ما مطمئن به موفق شدن شما هستيم.