سؤال:
همه ی خونه های ساعتهای عمرم یکرنگ شده،کسلم.هیچ هدفی رو تعقیب نمی کنم،اهدافم مقطعی است. خدایا من را از روزمرگی نجات بده.چکار کنم؟
پاسخ:
با سلام و تشکر از اینکه سؤالتان را در انجمن مطرح کردید.آرزو می کنیم که شما هم از روزمرگی نجات پیدا کنید وروزگار خوبی داشته باشید.
برای این مشکل عللی وجود دارد.محققان پس از تحقیق روی افراد مختلف با زندگیهای گوناگون در شرایط مختلف به این نتیجه رسیدهاند که یکی از عوامل بسیار موثر در روزمرگی "سرخوردگی" است.سرخوردگی در نتیجه افکار پوچ و بیهودهای است که پس از دیدن نتیجه نامطلوب تلاشمان به دست می آید و غالبا بصورت افکار منفی است که دیگر میلی برای ایجاد تصمیمات و آرزوهای جدید نداریم. این افکار منفی، رفته رفته باعث گوشه گیری از اجتماع و دوستان و خانواده می شود و کاملا بی میلی به زندگی را آشکار می سازد.
همچنین یکی دیگر از عوامل روزمرگی،کمالگرایی است.افراد کمال گرا،دائما از شرایطی که دارند، راضی نیستند و دائما به دنبال بهترین ها هستند و موفقیتهای خود را یا نمی بینند یا کوچک می پندارند.متأسفانه همین کمالگرایی، گاهی اوقات موجب تنبلی می شود. یعنی زمانیکه فرد می بیند نمی تواند به آن اوجی که مد نظرش هست، دسترسی پیدا کند، کلا قید آن هدف را می زند.انسانهای بزرگ از اهداف کوچک و گامهای کوچک شروع کرده اند.
برای خروج از روزمرگی به نکات ذیل توجه کنید:
1- ایده های بزرگ داشته باشید اما آهسته شروع کنید.
اولین مسئله این است: باید هدفی را در آینده مشخص کنید و برای رسیدن به آن تلاش کنید اما فراموش نکنید که سنگ بزرگ علامت نزدن است. بهترین کار این است که اهداف بزرگتان را به بخش های کوچکی تقسیم کنید که قابل دستیابی باشند.
2- یک دوست همراه پیدا کنید و از افراد منفی باف دوری کنید.
در چنین شرایطی یک دوست خوب نعمت بزرگی است. فردی که به شما کمک کند مأیوس نشوید و به شما انرژی مثبت بدهد.
صحبت با افراد موفق و با تجربه هم کار دیگری است که می توانید دنبال کنید. خواندن کتاب و زندگینامه های افراد موفق هم می تواند دوست خوبی برایتان باشد.
3- آینده را مجسم کنید:
وقتی تصویر خوبی از زندگی آینده تان داشته باشید و این تصویر را مدام مجسم کنید، به احتمال زیاد راحت تر به آن هدف می رسید.
4- با مشورت پزشک ازویتامینهای مناسب استفاده کنید.مثلا ویتامینهای گروه ب(ب کمپلکس)نقش بسزایی در رفع افسردگی و ایجاد نشاط دارند.همچنین درصد زیادی از مردم با کمبود ویتامین d روبرو هستند. کمبود این ویتامین با علائمی مانند افسردگی، خستگی، ضعف سیستم ایمنی، چاقی، کمردرد یا ریزش موها همراه می شود.ویتامین cهم سوخت و ساز بدن را متعادل می کندر و موجب نشاط می شود.
5- دفتر خاطرات داشته باشید
برای اینکه مراحل تغییرات تان را به خوبی دنبال کنید، یک دفتر خاطرات یا سررسید داشته باشید و وقایع مهم را داخل آن بنویسید. این کارچند مزیت دارد:
- نوشتن عواطف و احساسات درباره موضوع های مختلف به آرامش شما کمک می کند.
- وقتی اهداف تان را روی کاغذ می نویسید آنها را فراموش نمی کنید.
- نوشتن روزانه، انگیزه شما را برای تغییر زندگی بیشتر می کند و از این اهداف فاصله نمی گیرید.
- وقتی نوشته ها را مرور می کنید به نقاط ضعف و قوت خودتان پی می برید و در آینده کمتر اشتباه می کنید.
- البته درباره نوشتن یک تبصره هم وجود دارد. وقتی از موضوعی عصبانی هستید بهتر است عواطف و احساسات تان را روی کاغذ بنویسید اما این کاغذها را نگه ندارید. آنها را پاره کنید. این نوشته ها سبب می شودناراحتی ها را از یاد ببرید و احساسات بهتری داشته باشید.
6- به زندگی تان نمره بدهید:
اول زندگی فعلی تان را ارزیابی کنید. ببینید بین نمره یک تا 10، چه نمره ای به آن می دهید؟ در مرحله بعد اهداف اصلی تان را روی کاغذ بیاورید. بعد به این فکر کنید که می خواهید در این هفته نمره زندگی شما چقدر افزایش داشته باشد. این عدد را هم گوشه کاغذ یادداشت کنید. یادتان باشد هدف خوبی است که بتوانید نمره 8 یا بالاتری را برایش درنظر بگیرید. در صورتی که این عدد خیلی پایین است، شاید عزت نفس پایینی دارید. بنابراین از همین امروز خودتان را همانطور که هستید، بپذیرید و وجودتان را دوست داشته باشید تا نمره زندگی تان بیشتر شود. کاستی هایتان را بشناسید و برای رفع شان تلاش کنید اما بدانید که با شما همراه هستند و باید در کنار آنها به رشد زندگی تان فکر کنید.
7- به موفقیتهای کوچک خود جایزه بدهید.
هدف گذاری به تنهایی کافی نیست. باید به قول و قراری که با خودتان می گذارید پایبند باشید. گاهی اوقات بعد از پنج تا شش روز اهدافی که با جدیت آنها را روی کاغذ نوشته بودید به سرعت فراموش می شوند، بنابراین برای خودتان جایزه های کوچکی تعریف کنید. وقتی اهداف بزرگ به اهداف کوچکتری تقسیم شوند، دستیابی به آنها ساده تر می شود. این جایزه می تواند یک ولخرجی کوچک برای خودتان باشد تا به این بهانه خوشحال و با انگیزه به حرکت تان ادامه دهید.
8.بیشتر برای اوقات فراغت خود وقت بگذارید.
گاهی اوقات لازم است که چند قدم عقب بروید تا به همه چیز خوب نگاه کنید. هیچوقت نگذارید زندگیتان آنقدر با کار مشغول شود، ذهنتان آنقدر درگیر نگرانی شود، قلبتان آنقدر انباشته از ناراحتیها و کینههای قدیمی شود که هیچ جایی برای تفریح کردن و لذت بردن نداشته باشید.اوقاتی را برای ورزش و سفرو تفریح اختصاص دهید.
9.گذشته را فراموش کنید. از تجریبات خود درس بگیرید ولی نگذارید باعث شود شما قدم به جلو نگذارید. اجازه ندهید گذشته، حال و آینده شما را بدزدد. شاید به کارهایی که در گذشته کردید مفتخر نباشید اما اشکالی ندارد. گذشته گذشته است و قابل تغییر، قابل فراموشی یا پاک کردن از زندگیتان نیست. فقط باید آن را قبول کرد. همه ما دچار اشتباه میشویم. همه ما دچار مشکل میشویم و گاهی افسوس اتفاقات مختلف در گذشتهمان را میخوریم. اما شما اشتباهاتتان نیستید، مشکلاتتان هم نیستید، و الان با قدرت شکل دادن به زمان حال و آینده قدم برای تغییری بزرگ بردارید.
برای فرار از نشخوار ذهنی(اینکه دائم فکر کنید که چرا بی هدفید؟چرا لذت نمی برید و چرا دیگران موفقند و ...) می توانید ازاین تکنیک استفاده کنید که اوقاتی مخصوص به افکار منفی قرار دهید و درعوض درسایر اوقات اجازه چنین افکاری به خود راه ندهید.در سایر اوقات فقط به همان کار و فعالیت مشغول باشید و به بدبختیها و مشکلات خود، فکر نکنید.
در آخر اینکه چنانچه افسردگی دارید حتما با کمک مشاور به درمان خود اقدام کنید.
http://www.askdin.com/showthread.php?t=61523&p=980383&viewfull=1#post980383