پرسش:
الله عزوجل این قدرت را داره که اگر دریک زمان فرد سرخ پوستی که داخل هواپیما هست و ژاپنی که تو طویله است و آمریکایی که تو باشگاه فوتبال است و 309 نفری دیگر که تو کشتی در حال غرق شدن هستند و فرد دیگری تو زیردریایی باشه خلاصه اگر 420 نفر در یک لحظه بگویند یا الله مددمان کنه صدای همه را بشنود. حال آیا حضرت عیسی و امام رضا نیز چنین قدرتی دارند یا خیرکه ما آنان را تو عبادت دعا به عنوان وساطت شراکت بدهیم بقول برخی توسل کنیم؟
پاسخ:
خداوند متعال در آیه 35سوره مبارکه مائده می فرماید:يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسيلَةَ وَ جاهِدُوا في سَبيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُون، اى كسانى كه ايمان آوردهايد، از خدا پروا كنيد؛ و به او [توسل و] تقرب جوييد؛ و در راهش جهاد كنيد، باشد كه رستگار شويد.
در احایث داریم که این وسیله که به واسطه آن به خدا توسل جسته می شود ائمه (ع)هستند.
اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ فقال تقربوا إليه بالإمام(. تفسير القمي ؛ ج1 ؛ ص168)علی بن ابراهیم قمی از مفسران قرن سوم ازامام با قر(ع)حدیث نقل می کند،که وابتغوا الیه الوسیلةیعنی تقرب جویید به خداوند به واسطه امام معصوم.
در تفسیر نورالثقلین از رسول خدا (ص)نقل می کند که واسطه ووسیله برای ارتباط با خداوند هستند.
قال رسول الله صلى الله عليه و آله الائمة من ولد الحسين عليه السلام، من أطاعهم فقد أطاع الله، و من عصاهم فقد عصى الله، هم العروة الوثقى و هم الوسيلة الى الله تعالى.( تفسير نور الثقلين ؛ ج1 ؛ ص626)پیامبر اسلام فرمود:ائمه از فرزندان حسین(ع)هستند،هر کس از آنها اطاعت کند به تحقیق خدارا اطاعت کرده است،وهر کس نافرمانی انها را بکند نافرمانی خدارا انجام داده است،آنها عروةالوثقی ووسیله به سوی خدا هستند.
د اینجا رول خدا(ص)اطاعت ونافرمانی امامان را مقارن بااطاعت و نافرمانی خداقرار داده است واین به خاطر این است که این بزرگواران بندگان مخلص خدا بوده وحجج الهی هستند واز خواست ورضایت الهی قدمی فراتر نمی گذارند.
حال ما به واسطه این بزرگواران وآبرویی که نزد خداوند دارند به خداوند متوسل می شویم تا حاجاتمان را برآورده کند،همانطور که در آیه 97سوره یوسف بردران یوسف وقتی از کاری که با آن حضرت داده بودند پشیمان شدند از پدر خود حضرت یعقوب خواستند تا برای آنها طلب استغفار کند.
قالُوا يا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا إِنَّا كُنَّا خاطِئين،گفتند: «اى پدر، براى گناهان ما آمرزش خواه كه ما خطاكار بوديم.»
حضرت یعقوب نیز وعده داد که برای آنها طلب استغفار کند.
قالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَكُمْ رَبِّي إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ ، گفت: «به زودى از پروردگارم براى شما آمرزش مىخواهم، كه او همانا آمرزنده مهربان است.»
برداران یوسف خود نیز می توانستند به طور مستقیم طلب توبه واستغفار کنند ولی واسطه قرار دادن کسی که آبرومند در درگاه الهی است وخدا دعا وخواسته اورا مستجاب می کند با دعای خود فرد خیلی تفاوت دارد.
خلاصه سخن اینکه انبیاءوائمه (ع)به خاطر شان وعظمتی که دارند وقتی کسی متوسل به شود وآنها معدن کرم وعفو وبخشش هستندهمانطور که در زیارت جامعه کبیره می خوانیم،حاجات آن شخص واشخاص را اگر مصلحت باشد به اذن الهی برآورده می کنند.
برای مطالعه بیشتر می توانید به کتاب شیعه پاسخ می دهد از ص143تا148مراجعه کنید.(از آیةالله سبحانی)
دیدگاه جدیدی بگذارید