چرا خواستار خروج آمریکا از منطقه هستید؟

پرسش:

با وجود اینکه آمریکا به درخواست کشورهای همسایه در این کشورها پایگاه نظامی تاسیس کرده، ایران به چه حقی خواستار خروج آمریکا از منطقه و از این کشورهاست؟ آیا این دخالت در امور سایر کشورها نیست؟

 

پاسخ:

برای پاسخ به این سوال باید به چند نکته توجه بفرمایید:

 

نکته اول: نامشروع بودن حکومت های موافق حضور آمریکا در منطقه

 

مشروعیت یک حکومت چه در نگاه دینی و چه در نگاه بین المللی خارج از این دو حال نیست که یا ولایتی است، یعنی حاکم آن جامعه از جانب خداوند ولایت دارد، یا وکالتی است یعنی از جانب مردم وکالت دارد یا هر دو. در صورت وجود چنین مشروعیتی می توان نظر یک حکومت را نظر مردم و ملتش دانست.

 

بنابراین حکومت های حکام حوزه خلیج فارس چون آل سعود و آل خلیفه اصلا مشروعیت ندارند تا زبان مردم منطقه محسوب بشوند. همانطور که روزی رژیم پهلوی هم از حضور آمریکا در منطقه حمایت می کرد در حالی که قاطبه مردم ایران از چنین حضوری ناراضی بودند.

 

شما می بینید که کشورهایی که مسئولینش با آرای مردمی بر سر کار آمده اند حتی اگر به حضور آمریکایی ها در کشورشان تن داده اند اما قلبا ناراضی هستند، و این را هم ابراز می کنند. کشورهایی مثل عراق و سوریه و ترکیه و افغانستان و...

 

 

 

نکته دوم: همسایگی حقی همگانی است

حضور یک کشور در یک منطقه با توجه به آثاری که دارد فقط مربوط به آن کشور میزبان نمیشود، همانطور که ما در عُرف جامعه این حق را به همسایگان می دهیم که نسبت به رفت و آمد غیر ساکنین آن محله حساس بوده و دغدغه داشته باشند. خصوصا اگر شخصی که به دعوت یکی از همسایگان می آید پیشینه خوبی نداشته باشد. اگر کسی تصمیم بگیرد یک دزد جنایتکار که بدین کار مشهور است را به خانه راه دهد، همسایگان حق دارند نسبت به این حضور اعتراض داشته باشند.

 

سابقه استعمارگرانه­­ ی آمریکا، و همچنین خونریزی های او در جنگ های مختلف مثل ویتنام و ژاپن نشان از خلق و خوی کثیف این مهمان ناخوانده دارد، و همسایگان حق دارند ناراضی باشند.

 

 

 

نکته سوم: دخالت های آشکار آمریکا

 

زمانی کشورهای منطقه حق دارند هر مهمانی را خواستند دعوت کنند که این مهمان اهل مداخله در امور همسایگان نباشد، اما حضور آمریکا در منطقه برای همسایگان و خصوصا ایران آسیب زاست؛ تجهیز و تحریک گروهک های تروریستی چون گروهک ریگی یا داعش و مانند آن نشان میدهد آمریکا برای دخالت آمده است. نمونه بارز آن همین ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی است. آیا در حالی که این مهمان ناخوانده بالاترین سرداران یکی از همسایه ها را ترور می کند کشورهای دعوت کننده حق دارند از حضور این مهمانشان در برابر همسایه ناراضی دفاع کنند؟

 

با کوچکترین تحلیلی می توان دریافت که تمام این جنگ ها و ناامنی های در خاورمیانه به خاطر حضور آمریکاست.

 

 

نکته چهارم: نوع حضور تعیین کننده نقش آن است

نوع حضور یک کشور در یک منطقه دیگر نشان دهنده هدف از این حضور است، به عنوان مثال اگر آمریکا آمده بود در کشورهای حوزه خلیج فارس بیمارستان تاسیس کرده بود خب این نوع حضور نشان دهنده هدف از آن بود که درمان و تاثیرگذاری پزشکی بوده است.

 

اگر شرکت های عمرانی و سد سازی و مانند آن می بودند خب هر کدام نشان دهنده اهداف این حضور می بود، اما تاسیس پایگاه نظامی یعنی قرار است بهره برداری های نظامی از این پایگاه ها بشود؛ یعنی قرار است اهداف نظامی آمریکا در منطقه پی گرفته شود. و از آنجا که دشمنی ایران و آمریکا بر کسی پوشیده نیست نمیتوان گفت ایران حق اعتراض به حضور نظامی دشمن خود در منطقه را ندارد!

 

این پایگاه های نظامی خودشان به خودی خود دارند داد می زنند برای اهداف نظامی اینجا تأسیس شده اند، خب بزرگترین دشمن آمریکا چه کشوری است؟ آیا آن کشور حق ندارد به همسایگان خود بابت چنین امیتازی به دشمن اعتراض کند؟

 

 

نکته پنجم: فرض عکس مسئله

برای اینکه اهمیت حضور یک کشور در منطقه ای دیگر روشن شود تصور کنید اگر ایران چنین پایگاه های نظامی در منطقه تاسیس کرده بود، آیا آمریکا چنین حضوری از سوی ایران در منطقه آمریکا را بر می تابید؟

 

شما می بینید که به عنوان نمونه شهید محمد حسن ابراهیمی که نه یک پایگاه نظامی داشت، و نه یک نظامی بود، بلکه یک طلبه مبلغ اسلام در منطقه آمریکای لاتین بود به طرز فجیعی شکنجه شده و به شهادت رسید و در نهایت معلوم شد که این جنایت کار سرویس های جاسوسی آمریکاست.

http://askdin.com/comment/1037131#comment-1037131